Srijeda, 28 Listopad 2020 09:12

Mladi kuglači "Novih nada" nastavljaju s berbom medalja na državnim prvenstvima

ZAPREŠIĆ / ZABOK - Nakon što su najmlađi kuglači KK „Nove nade“ na Pojedinačnom prvenstvu RH u kategoriji Podmladak (U9, U10, U11 i U12) krajem rujna u Otočcu osvojili 5 medalja, najviše od svih klubova u Hrvatskoj, prošle nedjelje su nešto stariji kuglači (Kadeti U14) bili na Prvenstvu RH u sprintu u Varaždinu i Čakovcu gdje je Ana Miloš osvojila brončanu medalju, a ove nedjelje, 25. listopada 2020., kadetkinje i kadeti natjecali su se na Prvenstvu RH u tandemu koje se održalo u Zaprešiću i u Zaboku.

Kadetkinje (Tandem 1 Nera Bakić i Ana Miloš, Tandem 2 Lana Srnović i Lana Tomić) su se natjecale u Zaprešiću, a Kadeti (Tandem 1 Luka Jazvić i Dino Prnjavorac, Tandem 2 Andrej Salontai i Bojan Savić) u Zaboku. Požeške „naranče“ osvojili su srebro i broncu, a o samom natjecanju trener Željko Lončar je rekao: „Disciplina Tandem je vrlo zahtjevna jer osim dobre igre i pogađanja treba biti jako koncentriran. Na istoj stazi istovremeno igraju dva igrača izvodeći hitce naizmjenično. Za laike je vrlo zbunjujuće i djeluje neorganizirano. Na treninzima smo to uvježbavali i radili na koncentraciji.

U Zaprešiću naše dvije Lane u vrlo jakoj konkurenciji nisu uspjele proći kvalifikacije. Drugi tandem Nera i Ana su nakon kvalifikacija u četvrtfinalu igrale protiv najjačih kadetkinja u Hrvatskoj iz KK „Endi-Tekstilac“ iz Zagreba te očekivano izgubile.

U Zaboku su dečki nakon kvalifikacija bili na prvom (Tandem Luka Jazvić i Dino Prnjavorac) i četvrtom mjestu (Tandem Andrej Salontai i Bojan Savić). Četvrtfinale su prošli uvjerljivim pobjedama da bi se za ulazak u finale borili međusobno. Borba za finale je bila izjednačena te se pobjednik odlučivao raspucavanjem gdje su iskusniji Luka i Dino prošli u finale.

- "Igra u finalu je bila dostojna finala i zaista se moglo uživati. Na kraju je prevagnula sreća (ili nesreća), naši dečki su zlatnu medalju izgubili u raspucavanju za jedan čunj! Nismo nezadovoljni, kući nosimo srebro i broncu, vrlo zasluženo. Veseli me nastup naših djevojki Lane Tomić (U11) i Lane Srnović (U12) koje ovim nastupom samo stječu iskustvo jer su premlade za kategoriju U14. Ista stvar je i s Tandemom Andrej Salontai (U12) i Bojan Savić (U12), a to što su bili najmlađi na natjecanju i uzeli odličje samo govori da se radi o velikim nadama. Čestitam djevojkama i dečkima na rezultatima, a moram ih pohvaliti i za dostojno ponašanje kojim predstavljaju klub i grad. Zahvaljujem Gradu Požegi, Požeškom športskom savezu, klubu i svima koji nas podržavaju" - rekao je na kraju trener Lončar. 

Pročitano 872 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Listopad 2020 09:30