Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 15 Travanj 2021 09:04

Za predsjednika Kuglačkog saveza PSŽ ponovno izabran Darko Zovko (KK Nove nade Požega)

POŽEGA - Na požeškoj Gradskoj kuglani u utorak, 13. 04. 2021. održana je izborna sjednica Skupštine Kuglačkog saveza Požeško - slavonske županije. Nakon što je predsjednik Saveza Darko Zovko iznio izvješće o izvršenim radovima i postignutim rezultatima Kuglačkoga saveza u protekle četiri godine uslijedila je kratka rasprava u kojoj su delegati pohvalili učinjeno u proteklom periodu.

U protekle četiri godine kuglački sport na prostoru naše županije zasigurno je doživio svoju uzlaznu putanju zaslugom čelnih ljudi u vodstvu Saveza koji su u tome dali svoj najveći doprinos. Za najveći uspjeh ovoga sporta istaknuta je Škola kuglanja koja se u suradnji sa Požeškim športskim savezom provodi kontinuirano već četiri godine, a već na prošlogodišnjim natjecanjima u svim mlađim kategorijama osvojena su gotovo sva najviša odličja na regionalnoj kao i na državnoj razini posebnim trudom i zalaganjem trenera Željka Lončara.

Da je podignuta kvaliteta kuglanja na Gradskoj kuglani govori činjenica kako se odigralo nekoliko već sada povijesnih službenih utakmica te posebno vrlo dobrim igrama KK ”Nove Nade” (Požega) čiji su članovi ostvarili velike rezultate te su dva puta uzastopno bili osvajači Kupa regije Istok. Tako su osigurali samu završnicu ovoga natjecanja na državnoj razini te požeškoj publici priuštili velike utakmice na domaćoj kuglani poput ugošćivanja sedmerostrukih svjetskih prvaka KK “Medveščak 1958” (Zagreb) te aktualnih svjetskih prvaka KK “Zaprešić”.

Tako su Nove nade ispisale nove lijepe stranice povijesti kuglanja u Požegi i Požeško - slavonskoj županiji. Kuglači Novih Nada trenutno zauzimaju prvu poziciju na tablici 2. Hrvatske lige i samo ih komplikacije oko nastavka sezone zbog koronavirusa mogu spriječiti da Požega prvi put u povijesti dobije svoga prvoligaša. Županijski kuglački savez je ugostio i Hrvatsku kuglačku reprezentaciju povodom pedesete godišnjice postojanja KK “Obrtnik (Požega).

Dosta pohvala nazočnih na sjednici upućeno je na radove koji su odrađeni na Gradskoj kuglani u proteklom mandatu uz pomoć Grada Požege, Javne ustanove "Sportski Objekti Požega" te Hrvatskog kuglačkog saveza. Uložena su znatna financijska sredstva te je taj sportski objekt  danas u reprezentativnom izdanju kakav ovaj lijepi sport i zaslužuje.

Nakon što je novi stari predsjednik članovima Skupštine predočio svoj plan i program za idući mandat svi skupštinari jednoglasno su podržali kandidaturu i vođenje Županijskog kuglačkog saveza ponovno povjerili Darku Zovku koji se zahvalio svima na ukazanom povjerenju te na kraju ponovno obećao da kuglački sport u našem gradu ide na još višu stepenicu u njegovom narednom mandatu.

Predsjednik je za članove Izvršnoga odbora predložio Hrvoja Bakića, Snježanu Vidović, Gojka Bašića i Milana Burivodu što je jednoglasno prihvaćeno.

Pročitano 616 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Travanj 2021 09:47