Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2021 13:33

Kuglači Novih nada ostvarili odlične rezultate na 13. Kuglačkom turniru "Bljesak Kup" u Pakracu

PAKRAC - Na Gradskoj kuglani u Pakracu proteklog vikenda održan je 13. Kuglački turnir "Bljesak Kup", jedan od najjačih turnira u ovom dijelu države, a na kojem su nastupili i članovi požeškog Kuglačkog kluba Nove nade.

U konkurenciji 76 kuglača naslov pobjednika je osvojio je mladi hrvatski reprezentativac Luka Požega (Željezničar Čakovec), srušivši 632 čunja. Drugi je bio Željko Košutić (Bjelovar) sa 603 čunja, a treći kuglač Novih nada Željko Lončar sa 590 čunjeva koji je tim plasmanom ušao u nagradni fond turnira. Odlično peto mjesto zauzeo je član Novih nada Marijan Matijević sa 580 oborenih čunjeva.

Najmlađi član požeškog kluba na ovom natjecanju, petnaestogodišnji Dino Prnjavorac ostavio je osobni rekord sa 508 srušenih čunjeva zauzevši 57. mjesto u ukupnom poretku. Najmlađi senior Robert Bakić završio je turnir na 39. mjestu sa 525 čunjeva. Ovi solidni rezultati pokazuju da se Nove nade ne moraju brinuti za budućnost kluba. 

Nešto posebno ipak je napravio predsjednik Novih nada i predsjednik Županijskog kuglačkog saveza Darko Zovko koji je neposredno prije nastupa na ovom turniru istrčao maraton od gotovo 28 kilometara od Kamenske do Pakraca,u čast svim braniteljima poginulim u Vojno - redarstvenoj akciji "Bljesak" te u čast svom bratu Ivici, hrvatskom branitelju koji je poginuo 26. 09. 1991. u borbama kod Kamenske kao i nažalost prerano preminulom kuglaču i prijatelju Siniši Karačiću. 

Sat vremena nakon otrčanog maratona Darko Zovko nastupio je na ovom jakom turniru srušivši 552 čunja što je bilo dovoljno za 23. mjesto. 

- "Za mene kao hrvatskog branitelja "Bljesak Kup" ima jednu posebnu težinu i zato sam odlučio istrčati taj maraton i pokloniti se svojim poginulim prijateljima te zapaliti svijeću na spomenicima u Kamenskoj, Bučju, Španovici, Kusonjama i Pakracu. Rezultat na samom turniru mi nije bio u prvom planu, a i ovim putem zahvaljujem svima koji su me pratili i podržali ovu moju ideju. - izjavio je Darko Zovko. 

Pročitano 842 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2021 14:23