Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 10:12

Odlični nastupi kadetkinja i kadeta KK “Nove nade” na državnom prvenstvu u Ozlju i Novskoj

OZALJ / NOVSKA - Ekipno prvenstvo Republike Hrvatske za kadetkinje i kadete u kuglanju održano je 05. 09. 2021. godine u Ozlju. Mlade kuglačice Kuglačkog kluba “Nove nade” nastupile su na Ekipnom prvenstvu RH u kategoriji U14.

Nera Bakić je ostvarila najbolji rezultat na prvenstvu sa srušenih 549 čunjeva što je i njen osobni rekord. Slijedeća je nastupila Lana Srnović koja je također postavila svoj rekord s 506 srušenih čunjeva.

Najmlađa u ekipi Lana Tomić, koja inače igra u mlađim kategorijama i bila je jedna od najmlađih na prvenstvu, odličnom igrom srušila je 454 čunja čime su požežanke osvojile brončane medalje. Samo 2 čunja im je nedostajalo do srebra.

Kadeti su Ekipno prvenstvo istovremeno igrali u Novskoj. Prvi je igrao Luka Jazvić te ostvario odličan rezultat od 488 srušenih čunjeva. U drugom bloku Dino Prnjavorac je još boljom igrom srušio 491 čunj.

Najmlađi Bojan Savić nastavio je niz te je odličnom igrom osigurao srebrne medalje. Bojana je 5 hitaca prije kraja zamijenio Andrej Salontai te su upisali ukupno 494 srušenih čunjeva.

Trener Željko Lončar ne krije zadovoljsvo osvojenim medaljama, ali želio je naglasiti: “Požeško kuglanje konačno ima mlade koji će zasigurno nastaviti dugu tradiciju. Osvajanje ovih odličja je još značajnije jer su Lana Tomić i Bojan Savić nastupili iako pripadaju mlađoj kategoriji. O njima će se čuti uskoro, na predstojećem Pojedinačnom prvenstvu RH. Želim se zahvaliti predsjedniku kluba Darku Zovku na organizaciji kluba, zahvala Robertu Bakiću koji je vodio kadetkinje u Ozlju, posebna zahvala Požeškom športskom savezu koji nas uvijek prati i podržava. Mi se okrećemo spomenutom Pojedinačnom prvenstvu za kategoriju podmladak, naše najmlađe članove. Već sada mogu obećati nova odličja jer znam što oni mogu. Također, idući vikend počinje i nova sezona od koje očekujemo da ponovno budemo prvaci te da Požega konačno ima kuglače prvoligaše. Ovakvim vodstvom i radom “Nove nade” to zaista mogu.”

Čestitamo mladim požeškim “Narančama” na uspjesima, a idući vikend očekujemo i nove državne prvake, a klubu želimo da ostvare u narednoj sezoni prvoligaški status što sigurno zaslužuju.

Pročitano 589 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 10:18