Ispiši ovu stranicu
Utorak, 21 Rujan 2021 09:15

Najmlađi kuglači požeških Novih nada osvojili 4 srebrne medalje na pojedinačnom državnom prvenstvu

OZALJ / ZAGREB - Pojedinačno prvenstvo Republike Hrvatske za 2020./2021. godinu u kuglanju za kategoriju Podmladak održano je 12.rujna u Ozlju i 19.rujna u Zagrebu. Najmlađi požeški kuglači, članovi Kuglačkog kluba „Nove nade“, opravdali su ulogu favorita na ovom državnom prvenstvu.

Na prvom nastupu u Ozlju ostvarili su dva prva mjesta (Lana Srnović i Bojan Savić u kategoriji U12), treće mjesto Fran Kroflin U10, dva četvrta mjesta (Iva Grgić U11 i Andrej Salontai U12), peto mjesto Lana Tomić U11, sedmo mjesto Luka Vidović U11, osmo mjesto Pavle Miletić U10 i dvanaesto mjesto Fran Trnokop U12.

Na drugom nastupu u Zagrebu odvijala se prava drama. Bojan Savić je tri hitca prije kraja imao zlatnu medalju i naslov državnog prvaka. Da je kugla okrugla dokazao je Franko Perković iz Đakova srušivši u ta posljednja tri hitca dvije devetke i osmicu te pretekao Bojana za jedan čunj!

Zlatnu medalju je izgubila i Lana Srnović. Iako je ponovila odličnu igru i rezultat iz prvog nastupa, Isabel Kirasić iz Ogulina je s treće pozicije napravila čudo i pretekla Lanu. Zato je naša Iva Grgić superiornom igrom uspjela s četvrte pozicije doći do srebra.

Slično je napravio i Fran Kroflin. Šteta što je u prvom nastupu odigrao ispod svojih mogućnosti jer je ovim drugim odličnim nastupom mogao do zlatne medalje. Ipak, odličnim rezultatom u drugom nastupu napredovao je s treće pozicije i osvojio srebrnu medalju na ovom prvenstvu.

Andrej Salontai je ostao na 4. mjestu, Lana Tomić je odlično odigrala drugi nastup, ali je kiks iz prvog nastupa ostavio na 5. mjestu, Pavle Miletić je zadržao 8. mjesto, Luka Vidović je čak pokvario plasman sa 7. na 8. mjesto, a Fran Trnokop je ostao 12.

Svi u Kuglačkom klubu "Nove nade“ zaista mogu biti ponosni na svoje mlade kuglače. Već ranije su na ekipnom prvenstvu RH kadetkinje osvojile 3. mjesto, a kadeti 2. mjesto, a sada se pokazalo da dobri rezultati imaju kontinuitet i u najmlađim kategorijama.

Ni trener najmlađih požeških kluglača Željko Lončar nije mogao skriti zadovoljstvo: „Da, ponosan sam na cjelokupan rad u klubu, rezultatski smo prezadovoljni. Ali, nije samo rezultat na natjecanjima mjerilo. Mene veseli činjenica da smo na svim natjecanjima u svim kategorijama najbrojniji. Puno je upita mojih kolega trenera iz cijele Hrvatske kako sam pridobio djecu na kuglanje, sport koji nije medijski popraćen iako je Hrvatska među najjačima u svijetu. Drugo što me ispunjava u ovom radu je atmosfera koju imamo. Svaki trening, putovanje ili natjecanje ispunjeno je odličnim druženjem i prijateljstvom. Da se vratim na natjecanje. Možda ostaje žal što Lana i Bojan nisu prvaci, ali oni su odigrali u oba nastupa ono što inače mogu i na treninzima. To je jako bitno i zalog je budućih natjecanja. Dogodilo se da su im suparnici baš toga trenutka odigrali iznad svojih mogućnosti. S druge strane Iva Grgić i Fran Kroflin su popravili plasman. Na kraju smo zadovoljni osvajanjem četiri srebrne medalje. Čak smo to pretvorili u šalu pa rekli da je nastala nestašica srebra na Svjetskoj burzi. Eto, to je naš način. Mi smo svjesni koliko možemo i nastavit ćemo trenirati. Svojim radom opravdat ćemo ono što njihovi roditelji, klub, Požeški športski savez i Grad ulažu u nas. Zahvala svima na podršci.“

Bravo, čestitamo na uspjesima! Želimo Vam da nastavite s osvajanjem odličja, a što je još važnije, održite trend okupljanja djece i nastavite ovako dobro promicati kuglački sport i našu Požegu.

Pročitano 998 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 21 Rujan 2021 09:25