Ispiši ovu stranicu
Subota, 16 Listopad 2021 16:41

Kuglač Novih nada Bojan Savić postao prvak Hrvatske u disciplini Sprint za kategoriju U14

ZAGREB / ČAKOVEC - Djevojke u Zagrebu, a dečki u Čakovcu  su prošle nedjelje, 10. listopada 2021. branili boje Kuglačkog kluba „Nove nade“ iz Požege na državnom prvenstvu u disciplini Sprint u kategoriji U14. Mlade kuglačice Lana Srnović, Lana Tomić i Iva Grgić natjecale su se u Zagrebu u vrlo teškoj konkurenciji. Nisu osvojile medalje, ali jako veseli činjenica da je najmlađa Iva Grgić (viceprvakinja Hrvatske u kategoriji U12) uspjela proći kvalifikacije i u četvrtfinalu izgubila od Karle Jančić iz Zagreba koja je bila najbolja u kvalifikacijama i koja je na kraju bila brončana jer je u polufinalu izgubila od kasnije pobjednice turnira Nine Gašparini iz Poreča.

Dečki Luka Jazvić, Andrej Salontai, Fran Trnokop i Bojan Savić natjecali su se u Čakovcu. Kvalifikacije su odlično odradili Andrej Salontai koji je bio najbolji i Bojan Savić na 9. mjestu. Luka Jazvić i Fran Trnokop nisu prošli kvalifikacije.

Andrej i Bojan s lakoćom su prošli svoje protivnike u četvrtfinalu da bi se sastali u polufinalu. „Narančasto“ polufinale je bilo vrlo uzbudljivo gdje je pobjednik riješen u pripetavanju. Sretniji i spretniji je bio Bojan. U polufinalu je Leonardo Gnjilac iz Ozlja bio izjednačen s Bojanom, ali je naš Bojan u pripetavanju opet bio bolji i prošao u zasluženo finale. A da finale bude najuzbudljiviji dio turnira pobrinuli su se Goran Horvatin Petek iz Zagreba i Bojan Savić. Zagrepčanin je odličnom igrom poveo, a naša „Nova nada“ mu je uzvratio istom mjerom u drugom setu pa se pobjednik morao odlučiti u pripetavanju s tri hica u pune. Boljim izvođenjem tih hitaca Bojan je osvojio turnir i postao prvakom Hrvatske u disciplini Sprint u kategoriji U14.

Predsjednik KK „Nove nade“ Darko Zovko je izjavio: „Najprije moram čestitati svojim mladim kuglačicama i kuglačima na izvrsnoj borbenosti, a posebna čestitka Bojanu na osvojenoj zlatnoj medalji. Raduje me što svojim ponašanjem i rezultatima pronose boje i ime našega kluba. Djevojke su imale strašnu konkurenciju i ovaj puta nisu uspjele do odličja, ali ova disciplina je vrlo zahtjevna i ne dozvoljava nikakve pogreške. Zbog toga je i jedan od naših najboljih mladih kuglača Luka Jazvić ostao bez završnice turnira gdje bi se vrlo vjerojatno borio za odličje. Mladi Bojan Savić koji je tek ušao u ovu kategoriju pokazao je o kakvoj se kvaliteti radi. O njemu će se još puno čuti. Zahvaljujem Robertu Bakiću koji je s djevojkama bio u Zagrebu, a ja sam imao priliku voditi naše dečke u Čakovcu jer je trener Željko Lončar u to vrijeme bio u Koprivnici na Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe. Zahvaljujem Požeškom športskom savezu i Gradu Požegi na podršci, a mi ćemo se i dalje truditi promicati kuglački sport i naš grad.“

Lijepa priča o mladim požeškim kuglačima se tako nastavila i dalje. 

Pročitano 806 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 06:28