Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 11:56

Željka Peška osvojila četiri odličja na 20. Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe

KOPRIVNICA - Od 07. do 15. listopada 2021. u Koprivnici je održano 20. Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe na kojemu je uspješno nastupila i naša Željka Peška, članica Športske udruge slijepih "Zlatna dolina" Požega. 

Ovo Europsko prvenstvo prvotno se trebalo održati u Poljskoj, ali je zbog pandemije otkazana organizacija pa je Koprivnica prihvatila domaćinstvo. Kao i na prethodnome Europskom prvenstvu, Hrvatska je opet bila nacija s najviše osvojenih medalja. Željka Peška, aktualna svjetska prvakinja, dokazala je svoju kvalitetu i na ovoj smotri. Zlatnu medalju je osvojila sa ženskom ekipom, srebrnu medalju u disciplini mix s Riječaninom Viliamom Jelušićem, srebrnu medalju u disciplini kombinacija i još jedno srebro u disciplini singl.

I ove tri srebrne medalje bi bile zlatne da nije naše izvrsne kuglačice Ruže Markešić koja je bila najbolja u mixu s odličnim Riječaninom Vedranom Dumenčićem te u kombinaciji i singlu.

Hrvatska reprezentacija je bila najuspješnija na ovom Europskom prvenstvu osvojivši ukupno 24 medalje (10 zlatnih, 7 srebrnih i 7 brončanih).

Željkin trener Željko Lončar je nakon ovih odličnih rezultata bio kratak i jasan: „Na ovo Europsko prvenstvo smo došli s ciljem osvajanja upravo ovih medalja koje smo i osvojili. Čekali smo priliku ako naša odlična Ruža Markešić napravi kiks pa da osvojimo sjajnije medalje. Nema razloga za žaljenje, reprezentacija i dalje dominira, a to ćemo potvrditi i na predstojećem Svjetskom prvenstvu iduće godine. Znamo kako, volje nam ne nedostaje. Zahvaljujemo se na podršci Požeškog športskog saveza, Grada Požege i Udruzi slijepih Požeško-slavonske županije.

Čestitamo na uspjesima Željki, Željku i Hrvatskoj reprezentaciji! 

Pročitano 754 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 12:08