Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 02 Prosinac 2021 20:32

Na Gradskoj kuglani održan 30. Memorijalni kuglački turnir "Tomislav Pranjković"

POŽEGA - U organizaciji Kuglačkog kluba „Obrtnik“ na Gradskoj kuglani danas je održan 30. Memorijalni kuglački turnir „Tomislav Pranjković“, u znak sjećanja na tragično preminulog Tomislava Pranjkovića, hrvatskog branitelja, jednoga od 11 -orice stradalih na današnji dan 1991. godine u blizini vojne baze Papuk.

Turnir je i ove godine okupio klubove iz Požege i okolice, a otvorio ga je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić koji je tom prigodom izrazio svoje zadovoljstvo još jednom uspješnom realizacijom ovog memorijalnog turnira. - "Danas smo se, možda malo snažnije nego inače, prisjetili događaja iz 1991. godine, jednog od najtragičnijih događaja Domovinskog rata na ovom našem području kada je na Papuku poginulo 11 hrvatskih branitelja i to mučki, u zasjedi. Sjetili smo ih se gore na mjestu događaja, zatim na druženju s njihovim obiteljima i sjećamo ih se i ovdje na otvorenju ovog memorijalnog turnira koji se održava Tomislavu u čast. Grad Požega s osobitim zadovoljstvom je suorganizator ovog turnira i bit ćemo dok god ga vi budete održavali." – poručio je gradonačelnik Glavić.

U ime kluba "Obrtnik" njegov predsjednik Željko Domazet zahvalio je svima na dolasku, posebice obitelji i prijateljima pokojnog Tomislava. - "Pokojni Tomislav Pranjković kao mladi kuglač nastupao je za naš klub i uživao je simpatije svih nas u klubu te smo njemu u spomen pokrenuli inicijativu za održavanje memorijalnog turnira koji se zadržao sve ove godine i s ponosom možemo reći da je ovaj turnir jedan od najstarijih i najdugovječnijih memorijalnih turnira naše županije, a vjerujemo i šire. Osim Tomislava, među stradalima je bio i sin našeg kuglača Davor Dragić." – rekao je Domazet.

Okupljene su u ovoj prigodi pozdravili i izaslanik ministra branitelja, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara te zamjenik županice Požeško – slavonske županije Ferdinand Troha. Ispred Požeškog športskog saveza na otvranaju nazočan je bio glavni tajnik Željko Mitrović kao i dopredsjednik Darko Zovko koji je i predsjednik Županijskog kuglačkog saveza. 

Nakon natjecanja proglašeni su pobjednici kojima je zamjenik požeškog gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević uručio pehare. Prvo mjesto pripalo je KK Požega sa 548 poena, drugi je KK Nove nade sa 526, a treći Obrtnik sa 521 poenom. Prijelazni pehar preuzeo je pobjednik KK Požega.

- "Ovim turnirom ostaje sjećanje na viteza Pranjkovića, a svi ste tomu dali svoj doprinos." – rekao je zatvarajući priredbu zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević.

(pozega.hr)

Pročitano 532 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Prosinac 2021 08:45