Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 16:50

Kuglač požeških Novih nada Darko Zovko prvak pojedinačnog prvenstva regije Istok

DONJI MIHOLJAC / ĐURĐENOVAC - Proteklog vikenda održano je pojedinačno prvenstvo regije Istok u kuglanju, na kojemu su nastupila 32 najbolja kuglača iz pet slavonskih županija. Ovo natjecanje je održano na dvije kuglane u Donjem Miholjcu i Đurđenovcu.

Odličnu formu i najbolju igru pružio je Darko Zovko igrač požeških Novih Nada, koji nije dao konkurenciji nikakve izglede. Već prvoga dana natjecanja, u subotu, 08. siječnja, u Donjem Miholjcu, kada je oborio 625 čunjeva, moglo se vidjeti da će ostali konkurenti među kojima su se našli prvoligaški kuglači i reprezentativci imati problema pratiti njegov ritam igre.

Drugog dana, u nedjelju, 09. siječnja, u Đurđenovcu je Zovko bio jo bolji, oborivši impresivnih 690 čunjeva te je tako potpuno pomeo konkurenciju.

Već na polovini bacanja se odvojio od ostalih jer je srušio impresivnih 345 čunjeva pa je publika mogla do kraja natjecanja samo uživati u njegovoj vrhunskoj igri.

Ovim rezultatom Zovko je oborio sve rekorde ovog natjecanja te zasluženo požeškome kuglanju donio jedno povijesno priznanje, a prije svega i sebi osobno.

Tako je odličnim nastupom u Đurđenovcu Darko Zovko izborio naslov prvaka regije Istok. Igor Šarkezi (KK Đurđenovac) je serijom devetki u posljednjim hicima obranio razliku potrebnu za drugo mjesto, dok je Mario Liović (KK Osijek) zahvaljujući boljem rezultatu u čišćenje, osvojio treće mjesto, ispred svog klupskog kolege Vlade Kneževića.

Požeško - slavonsku županiju na ovom natjecanju predstavljalo je sedam najboljih kuglača sa nedavno održanog županijskog prvenstva (Pakrac - 08. 12. 2021, Požega - 11. 12. 2021.).

To su osim Zovka još i Antonio Juranović (KK Pakrac-Papuk, Pakrac), Marko Oršulić (KK Obrtnik, Požega), Zvonko Gnezda (KK Slavonski Banovac, Pakrac), Goran Urh (KK PPK Kutjevo, Požega), Tomislav Čakalić (KK Nove nade, Požega) i Ilija Turković mlađi (KK Pakrac - Papuk, Pakrac). 

Dobre rezultate ostvarili su Zvonko Gnezda (635 čunjeva), Tomislav Čakalić (612) čunjeva te Marko Oršulić (604 čunja). Tako će na državnom prvenstvu naša županija imati dva predstavnika, Darka Zovka i Zvonka Gnezdu.

- "Nadam se da će me zdravlje i odlična forma poslužiti na prvenstvu Hrvatske koje se održava sredinom ožujka u Ozlju i Otočcu, iako na to natjecanje sada dolazim kao drugoligaški igrač uvjeren sam da mogu i tamo pružiti dobru igru i visoko se plasirati te u najboljem svietlu predstaviti našu županiju, grad i Kuglački klub Nove Nade." - izjavio nam je Darko Zovko. 

Pročitano 599 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Siječanj 2022 08:32