Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 10:14

Nove nade i Obrtnik odigrali neodlučeno u posljednjem, 22. kolu 2. Hrvatske kuglačke lige - Istok

POŽEGA  - U posljednjem, 22. kolu 2. Hrvatske kuglačke lige - Istok, u požeškom gradskom derbiju Nove nade i Obrtnik odigrali su neodlučeno, 4:4. Kuglači Novih nada uvjerljivo su osvojili naslov prvaka 2. HKL - Istok i plasirali se u 1.B ligu Sjever.

Ostvaren je tako najveći uspjeh požeškog kuglanja jer nikad Požega nije imala klub u ovom stupnju natjecanja. Nove nade su ligu osvojili sa 20 pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i jednim porazom. Nakon što u protekle tri sezone nisu uspjeli (dva puta drugi i jednom prekid zbog korone) ove godine ništa nije prepušteno slučaju te se od prvog kola odlučno krenulo po naslov prvaka. 

Najveći pojedinačni rezultat ostvario je predsjednik kluba Darko Zovko sa ogromnih 661 na Gradskoj kuglani, a najbliži njemu u cijeloj ligi bio je Zdenko Poleto sa 600.

Najveći ekipni rezultat Nove nade ostvarili su u Đakovu - 3525. Najveći ekipni rezultat doma je 3361. Požežani imaju i i najveći gostujući prosjek lige (3302) dok su tek treća ekipa po domaćem prosjeku (3299).

Igrač lige Darko Zovko (598). Trener Željko Lončar je treći u poretku igrača lige (558).

Za Nove nade naslov prvaka osvojili su  Darko Zovko, Željko Lončar, Zdenko Poleto, Tomislav Čakalić, Marijan Matijević, Vlado Turkalj, Robert Bakić i Pero Lovrić. 

Nove nade do kraja ove uspješne sezone još moraju odraditi finale kupa regije Istok i pokušati po treći puta u nizu doći do tog trofeja. Protivnika će Požežani saznati u utorak, 29. ožujka kada svoje polufinale odigraju KK Željezničar (Osijek) i KK Đurđenovac. Ako pobijedi Đurđenovac finale će se igrati u Požegi, a ako pobijedi Željezničar finale će biti u Osijeku. 

Požeški Obrtnik je sezonu završio na solidnom, 8. mjestu sa 16 bodova (7 pobjeda, 2 remija, 13 poraza) te će se i naredne sezone natjecati u drugoligaškom društvu. 

Pročitano 465 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 11:30