Četvrtak, 23 Lipanj 2022 13:04

Na Gradskoj kuglani se postavljaju nova zaletišta

POŽEGA - Proteklog tjedna započeli su radovi na uređenju Gradske kuglane. Radi se na zamjeni kompletnih zaletišta te odbojnika čunjeva jer su bili uglavnom od drvene konstrukcije i iverice, a koja je postavljena prije četrnaest godina dok je prije četiri godine preživjela i poplavu.

Požeškoj kuglani ovih dana izlazi i licenca i potrebno je bilo tehnički je podići na još višu razinu jer od jeseni će se tu po prvi put igrati i utakmice 1. B Hrvatske kuglačke lige - Sjever. Kuglači Novih nada su prošloj sezoni izborili ulazak u viši rang natjecanja i na gradskoj ljepotici će požeški ljubitelji kuglanja moći uživati u majstorijama ovoga sporta.

Radovi bi trebali završiti do 01. 07. kada kreće ljetna škola kuglanja Novih nada i Požeškog športskog saveza. Za izvođača radova odabrana je firma "Spheraconus d.o.o." iz Siska koja je dala najbolju ponudu. Sredstva su najvećim dijelom osigurana od Grada Požege i Požeškog športskog saveza ali su sudjelovali i sami kuglači klubova koji treniraju i igraju na Gradskoj kuglani.

 - "S ovim uređenjem Gradske kuglane od iduće sezone bi mogli organizirati natjecanja na državnoj razini gdje igraju svoje utakmice mlađi uzrasti što do sada nismo mogli pa smo na sva ta natjecanja morali putovati po drugim gradovima. I ovim putem se zahvaljujemo Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu na dobroj suradnji i vjerujemo u još bolje rezultate" - izjavio je predsjednik Kuglačkog kluba Nove nade i predsjednik Županijskog kuglačkog saveza Darko Zovko. 

Pročitano 412 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 09 Srpanj 2022 06:25