Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 12 Rujan 2022 09:52

Kuglači Novih nada pobijedili u gostima KK Pakrac - Papuk u 1. kolu 1. B Hrvatske kuglačke lige - Sjever

PAKRAC - Kuglači Novih nada su prvenstvo 1. B Hrvatske kuglačke lige - Sjever otvorili pobjedom u Pakracu protiv domaće ekipe Pakrac- Papuka rezultatom 2:6. Da će Nove Nade slaviti u županijskom derbiju 1. kola nije se znalo sve do posljednjega hitaca iako su Požežani otvorili utakmicu vrlo dobro protiv najjačega para Pakračana, Ramića i Juranovića.

Već na samome početku vidjelo se da Nade žele pobjedu. Darko Zovko sa impresivnih 670 oborenih čunjeva deklasirao je Ramića koji je ostao na 611 čunju. Tako je Zovko oborio i pojedinačni rekord pakračke kuglane. U isto vrijeme na druge dvije staze vrlo dobri ŽeljkLončar sa 595 čunjeva dobro je parirao najboljem domaćem ugraču Juranoviću sa 625 čunjeva.

U drugom su paru Nade i dalje držali tempo do zadnjih hitaca tu su se domaćini bolje snašli i utakmicu usmjerili u svoju korist sa plus 22 čunja...Štor 565 ...Čakalić 568 čunjeva Turković 604 ....Turkalj 551 čunj, da bi Nade u posljednjim hitcima trećeg bloka pokazali bolju koncentraciju i sigurniju ruku.

Poleto je sa 582 bio bolji od Dezana (570), a Matijević sa 562 čunja u posljednjem hitcu oborivši sedam čunjeva donio pobjedu protiv Špelića (546). Kuglači Novih Nada tako su i ekipni rekord kuglane podigli za četrdeset čunjeva I sada on iznosi 3527. 

"Jako smo sretni i zadovoljni pobjedom u gostima obaranjem pojedinačnog te ekipnoga rekorda kuglane. Ovom pobjedom zasigurno najavljujemo da ćemo i u ovom rangu voditi glavnu riječ što se tiče samog vrha tablice. Pokazali smo da smo vrlo kvalitetno odradili pripreme i sada nam samo ostaje naporno trenirati a rezultati poput ovih dolazit će sami. Vjerujemo uz podršku punih tribina Gradske kuglane da ćemo i narednu tekmu protiv  vrlo dobre ekipe Zaboka odraditi u ovako visokom ritmu te upisati nove bodove na svoj konto" -  izjavio je igrač i predsjednik Novih nada Darko Zovko. 

Utakmica 2. kola Nove Nade - Zabok igra se u subotu, 18. 09. 2022. s početkom u 17,00 sati na Gradskoj kuglani. Zabok je u 1. kolu rezultatom 7:1 bio bolji od Slavonca (Slavonski Brod). 

 

Pročitano 601 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Rujan 2022 14:44