Utorak, 15 Studeni 2022 07:19

Narednog vikenda na kuglanama u Pakracu i Požegi održat će se pojedinačno prvenstvo regije Istok u kuglanju

PAKRAC / POŽEGA - Narednog vikenda Požeško - slavonska županija domaćin je finalistima Regije Istok u kuglanju (seniori).

U subotu, 19. 11. 2022. od 12 sati 32 igrača borit će se na Gradskoj kuglani u Pakracu za što bolji rezultat i plasman u drugom nastupu. U nedjelju, 20. 11. 2022. na Gradskoj kuglani u Požegi s početkom u 10 sati održat će se drugi nastup prema rezultatima i plasmanu iz prvog nastupa.

Nastupit će ukupno 17 prvoligaških igrača, 6 iz Osijeka, 3 iz Đurđenovca, 3 iz Pakraca i 5 igrača naših Novih nada i Požege. Ostatak od 15 igrača čine ponajbolji drugoligaški i treće ligaški igrači iz 5 slavonskih županija.

Po prvi puta u povijesti kuglanja naša Županija daje čak 10 predstavnika na ovom natjecanju zahvaljujući odličnim rezultatima u zadnje dvije sezone.

Boje naše županije branit će Darko Zovko prošlogodišnji prvak Regije Istok, Vlado Turkalj, Željko Lončar, Tomislav Čakalić, Zdenko Poleto (svi KK Nove nade), Jasmin Ramić, Ilija ml. Turković i Robert De Zan iz KK Pakrac-Papuk, Gojko Bašić iz KK Croatia Mihaljevci i Tomislav Luksetić član KK Lipik 1974.

Cjelodnevno natjecanje u Požegi završit će oko 18 sati dodjelom pokala najboljima, a ukupno 8 najboljih ostvaruje plasman na Državno prvenstvo koje će se održati u Zaprešiću (03. i 04. 12. 2022.).

Kuglač Novih nada Darko Zovko brani naslov najboljeg kuglača Slavonije i Baranje jer je na prošloj regionalnoj završnici koja je održana u Donjem Miholjcu i Đurđenovcu osvojio prvo mjesto. Drugi je tada bio Igor Šarkezi (KK Đurđenovac), a treći Mario Liović (KK Osijek). 

Pozivamo sve zaljubljenike u ovaj lijepi sport da uživo poprate nastupe najboljih igrača u našoj regiji, a svim sudionicima želimo dobre rezultate i provod u Požeško-slavonskoj županiji te sretan povratak kućama nakon završetka natjecanja.

Pročitano 459 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Studeni 2022 11:47