Ponedjeljak, 21 Studeni 2022 08:51

Nikolina Šimunović (KK Zlatni lug) četvrta na pojedinačnom prvenstvu regije Istok u kuglanju

SLAVONSKI BROD - Po prvi puta u povijesti požeškog kuglanja našu Županiju na pojedinačnom prvenstvu Regije Istok, predstavljale su i dvije dame iz KK Zlatni lug, Požega i jedna iz KK Pakrac-Papuk. Prvenstvo je odigrano na kuglani Vijuš u Slavonskom Brodu, a nastupilo je ukupno 23 igračice.

U dva nastupa najbolje su igrale Maja Biželj iz KK Obrtnik, Nova Gradiška i Margita Vuka iz ŽKK Osijek 97, koje su odigrale izjednačen rezultat (1101 srušeni čunj), ali je naslov prvakinje pripao Maji zbog boljeg rezultata u čišćenje. 3. mjesto osvojila je lanjska pobjednica Ivona Đapić iz KK Obrtnik, NG sa 1085 čunjeva.

Boje naše Županije branile su Barbara Ramić iz KK Pakrac-Papuk koje je u dva nastupa srušila 948 čunjeva i zauzela 20. mjesto. Pravo iznenađenje Prvenstva bile su članice KK Zlatni lug Požega. Mirjana Horvat u dva nastupa uspjela je srušiti 1052 (512+540) čunja i zauzeti 8. mjesto. Šok za sve natjecateljice bio je nastup Nikoline Šimunović, naše Nine, koja je nakon prvog nastupa držala 3.mjesto (550 čunjeva), a u drugom uspjela srušiti 531 što je bilo dovoljno za ukupni plasman na 4. mjesto.

Nije Nina uzela pokal ni medalju, nije tugovala ni plakala, dapače bila je sretna jer je osvojila plasman na Državno prvenstvo…. BRAVO Nina…. Iza naše Nikoline ostalo je puno prvoligaških i drugoligaških igračica koje već godinama igraju u najvišim državnim ligama. Nije to njoj bio problem, pokazala je da je požeško kuglanje kako muško tako i žensko na dobrom putu, a sve to prati i pomladak koji marljivo skuplja medalje na Državnim prvenstvima.

- "Dio zasluga svim tim uspjesima požeškog kuglanja pridonio je i Grad Požega ulaganjem sredstava u neophodnu obnovu Gradske kuglane u Požegi koja je obavljena ovog ljeta, kao i Požeški športski savez koji svojom logistikom potpomaže u radu klubova, a tu je i Županija Požeško-slavonska koja također izdvaja sredstva za odlazak na natjecanja i pomoć u radu Županijskom kuglačkom savezu. Rezultati su vidljivi nakon svega nekoliko mjeseci, stoga veliko HVALA svima koji podržavaju ovaj „mali“ sport." - izjavio je tajnik Kuglačkog saveza Požeško - slavonske županije Hrvoje Bakić. 

Pročitano 509 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Studeni 2022 09:23