Četvrtak, 19 Siječanj 2023 09:15

Kuglači Novih nada u gostima pobijedili Našice u 1. kolu Kupa regije Istok

ĐURĐENOVAC - Kuglači Novih nada upisali su jučer pobjedu u 1. kolu Kupa regije Istok gdje su na gostujućem terenu uvjerljivo pobijedili ekipu trećeligaša, KK Našice.

Trener ekipe Novih nada Darko Zovko dao je šansu mlađim igračima koji ove sezone nisu svaki puta bili u početnoj postavi a ujedno odmarao iskusnije igrače kako bi bili što spremniji za iduće kolo u kojem Nove nade gostuju kod ekipe KK Zabok koja nije izgubila niti jednu domaću utakmicu.

Požežani su od samoga početka nametnuli svoju igru koju domaćin nije mogao pratiti te su nakon oba osvojena poena u prvome bloku, utakmicu privodili kraju u svoju korist u drugom bloku kada su još pojačali tempo da bi u posljednjem bloku totalno deklasirali domaćina, oborivši solidnih 3486 čunjeva čak dvjesto više od domaćina te su osvojili i dva boda ekipno te upisali pobjedu ukupnim rezultatom 2:6. 

Treba istaći da je i ovaj puta najbolji pojedinac susreta bio Darko Zovko sa 642 oborena čunja, a sve u požeškom klubu može veseliti što je odličan rezultat ostvario i povratnik u ekipu, Pero Lovrić sa 599 oborenih čunjeva.

Poene za Nove nade još su ovojili Željko Lončar (576) i Tomislav Čakalić (536). 

U 2. kolu kupa požeški kuglači opet će u goste i to u Belišće na ogled Željezničaru, članu 2. Hrvatske kuglačke lige - Istok čija je ekipa trenutno na 2. mjestu sa 21 bodom (10 pobjeda, 1 remi, 1 poraz) te za vodećim Željezničarom (Osijek) zaostaje samo bod. 

I ostali požeški klubovi sudjelovali su u kup natjecanju regije Istok. INA Požega je u pretkolu na Gradskoj kuglani poražena rezultatom 1:7 od Vodovoda grada Vukovara (17. 12. 2022.). Kuglači Požege također su istog dana u pretkolu poraženi od TVIN-a (Virovitica) rezultatom 3:5. 

Obrtnik je svoj susret 1. kola odigrao 07. 01. 2023. kada je na Gradskoj kuglani odigrao 4:4 protiv TVIN-a (Virovitica), ali je požeški klub prošao u 2. kolo jer je bio bolji u osvojenim setovima (13,5 - 10,5). Poene za požeške "obrtnike" osvojili su Josip Soudek, Marko Oršulić, Zoran Bošnjak i Josip Zambo. 

Pročitano 357 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Siječanj 2023 12:41