Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 10:41

Kuglači Novih nada svladali Fortunu (Đakovo) u 14. kolu 1. B HKL - Sjever uz novi ekipni rekord Gradske kuglane i pojedinačni rekord Darka Zovka

POŽEGA - Kuglači Novih nada su u subotu, na Gradskoj kuglani u 14. kolu 1. B Hrvatske kuglačke lige - Sjever pobijedili Fortunu iz Đakova i pri tome oborili čak tri rekorda. Požežani su slavili rezultatom 6:2 i došli do nova 2 boda čime nastavljaju utrku za prvim mjestom i u ovom državnom rangu. 

Već u prvome paru vidjelo se da domaćini igraju svoju igru kojoj ne može paritati niti jedna jekipa ovoga ranga.

Vrlo raspoloženi Darko Zovko ponovno je podigao granice ovoga sporta i pokazao zašto je trenutno jedan od najboljih hrvatskih kuglača te je maestralnom igrom postavio novi rekord požeške kuglane oborivši 671 čunj čime je za 11 čunjeva nadmašio svoj stari rekord.

Uz njega je briljirao i Tomislav Čakalić koji je također uzeo domaći poen čime je utakmica usmjerena prema laganoj pobjedi požeškog kluba. 

U drugom paru junior Robert Bakić je pokazao da se na njega već može ozbijlno računati te je pobijedio svog protivnika sa 4:0 u setovima, oborivši 608 čunjeva te je tako i on napravio svoj najbolji rezultat. Iskusni Željko Lončar također nije dopustio iznenađenje i osvojio je još jedan ekipni poen. 

Tako je ovaj susret bio riješen već nakon dva odigrana bloka da bi u trećem paru iskusni Vlado Turkalj i Marijan Matijević priveli utakmicu kraju.

Kuglači Nada su na ovoj utakmicu oborili ukupno 3517 čunjeva i tako za 13 čunjeva popravili domaći rekord Gradske kuglane. 

U narednom, 15. kolu Požežani gostuju u Zagrebu kod Obrtnik Torbara čija ekipa se nalazi na samom začelju sa samo 4 boda (2 pobjede, 12 poraza). Kuglači Nada nalaze se na drugom mjestu sa bodom zaostatka za zagrebačkim Medveščakom - 1958.

Odličnim igrama Požežani su postavli već sedmi rekord ove sezone kako ekipno tako i pojedinačno. Svi u požeškom klubu se nadaju da će s takvim kvalitetnim izdanjima nastaviti do kraja sezone, a o naslovu prvaka bi mogao odlučivati derbi 19. kola (04. 03. 2023.) kada na Gradsku kuglanu stiže jesenski prvak i trenutni lider Medveščak - 1958. 

 

Pročitano 401 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 12:08