Utorak, 14 Veljača 2023 09:02

Mirjana Horvat i Nikolina Šimunović (KK Zlatni lug) kao viceprvakinje regije Istok ostvarile plasman na državno prvenstvo u kuglanju za parove

SLAVONSKI BROD / OSIJEK - Prvenstvo parova Regije Istok u kuglanju za muškarce održano je 12. 02. 2023. u Slavonskom Brodu, a na tom natjecanju Požeško - slavonska županija je imala 3 para.

Našu županiju su predstavljali Gojko Bašić i Vlado Deanović (KK Croatia, Mihaljevci), Vlado Turkalj i Zdenko Poleto (KK Nove nade, Požega) te Jasmin Ramić i Robert De Zan (KK Pakrac-Papuk, Pakrac). Na kuglani SRC Vijuš najbolje se od naših parova snašao KK Pakrac-Papuk koji je 1151 srušenim čunjem zauzeo visoko 2. mjesto iza para KK Osijek (M.Liović-M.Mušanić) koji je s ukupnih 1178 srušenih čunjeva zasluženo odnio pobjedu.

Pakračani su tako ostvarili i plasman na Državno prvenstvo koje će se 12. ožujka 2023. održati također u Slavonskom Brodu. Nove nade su s 1100 srušenih čunjeva zauzele 7. mjesto dok je KK Croatia s ukupno 1030 čunjeva završila na 14. mjestu. 

U isto vrijeme održavalo se i Parovno prvenstvo za žene u Osijeku na kuglani Pampas. Županiju i požeško kuglanje predstavljale su igračice KK Zlatni lug, Mirjana Horvat i Nikolina Šimunović. Odličnom igrom i s ukupno 1090 srušenih čunjeva naše su predstavnice postale viceprvakinje Regije Istok.

Bolje od njih bile su jedino prvoligašice iz ŽKK Osijek 97 sa 1148 čunjeva (M.Gorup-M.Vuka). Moramo napomenuti da su naše predstavnice jedine koje igraju u 4. ligi od svih natjecateljica. Sve ostale su ili igračice druge ili prve kuglačke lige za žene. Uspjeh je tim još veći.

Velike čestitke Mirjani i Nikolini i neka im je sretno u Zadru na državnom prvenstvu  (12.03.2023.) Ovom prilikom moramo još jednom istaknuti kako su naše dame na najbolji mogući način predstavljale požeško žensko kuglanje i da Nikolinin plasman na prošlogodišnje Državno prvenstvo u Zaprešiću nije bila slučajnost.

Ponovo su dobrom igrom kuglačice požeškog Zlatnog luga pokazale da se mogu ravnopravno nositi i s prvoligaškim igračicama.

Pročitano 479 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Veljača 2023 13:11