Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 22 Veljača 2023 08:19

Kadeti Kuglačkog kluba Nove nade viceprvaci Hrvatske

OTOČAC / RIJEKA - Proteklog vikenda na gradskim kuglanama u Otočcu i Rijeci održano je kadetsko parovno prvenstvo u kuglanju na kojem su nastupili i kadeti i kadetkinje Kuglačkog kluba Nove nade Požega. 

U muškoj konkurenciji par Novih nada činili su Bojan Savić i Fran Trnokop koji su odličnom igrom odmah u prvoj satnici zauzeli prvo mjesto sa 1014 oborenih čunjeva. Kada se činilo da konkurencija od dvanaest parova ne može dostići taj rezultat vršnjaci iz KK Bjelovar uspjeli su se u zadnjem hitcu izjednačiti sa našim predstavnicima oborivši isti broj čunjeva, a zbog bolje igre u čišćenje uzeti i naslov prvaka Hrvatske. Treće mjesto zauzeli su kadeti riječke Mlake

U isto vrijeme kadetkinje su predstavljale Nade u Rijeci gdje su solidnom igrom Lana Srnović i Iva Grgić zauzele peto mjesto u konkurenciji devet parova. Ovo je još jedan pokazatelj da se požeško kuglanje nosi uz bok sa velikim sredinama poput Zagreba, Rijeke, Osijeka i Splita kako u seniorskoj konkurenciji tako i u mlađim kategorijama.

Najbolji primjer svakako je i seniorska ekipa Novih nada koja je glavni su favoriti za naslov prvaka 1 B Hrvatske kuglačke lige - Sjever dok kadeti i kadetkinje lagano dominiraju u svojim kategorijama na državnoj razini...a to pokazuje koliko se ozbiljno radi na razvoju škole kuglanja proteklih nekoliko godina.

Pročitano 314 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 22 Veljača 2023 08:27