Srijeda, 01 Ožujak 2023 09:04

U subotu, 04. ožujka u 17,00 sati na Gradskoj kuglani igra se derbi za prvaka 1. B HKL Sjever : Nove nade - Medveščak 1958 (Zagreb)

POŽEGA  - Kuglači požeških Novih nada u subotu igraju povijesnu utakmicu te ih očekuje jedan od najvećih sportskih događaja za naš grad i Požeški športski savez. Događaj je to koji već mjesecima budi zanimanje kod svih ljubitelja kuglanja i sporta u Požeštini. Pitanje na koje svi čekaju odgovor je hoće li naši kuglači ostvariti pobjedu na domaćoj kuglani protiv najtrofejnijeg hrvatskog kuglačkog kluba, višestrukog svijetskog i evropskoga prvaka, zagrebačkog Medveščaka. 

To nam ostaje nam za vidjeti u subotu, 04. ožujka od 17.00 sati na Gradskoj kuglani u Požegi kada se u sklopu 19. kola 1. B Hrvatske kuglačke lige - Sjever sastaju  vodeći Medveščak - 1958 i domaći sastav KK Nove Nade.

Zagrepčani dolaze sa jednim bodom prednosti i samo pobjedom bi Nade preuzele prvo mjesto na tablici koje ih vodi direktno u 1. A HKL, za koju su svi u hrvatskom kuglanju uvjereni da je trenutno najjača liga u Europi.

Kuglači Novih nada u prošloj sezoni, 2021./2022. su osvajanjem prvog mjesta u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi - Istok izborili plasman u 1. B HKL - Sjever, a tada im je malo tko davao velike izglede da će se moći nositi sa konkurentima te uopće zadržati status u tom rangu. 

Na kraju se dogodilo upravo suprotno jer su se odličnim igrama čitavu sezonu držali u vrhu ljestvice i vodili mrtvu trku za prvo mjesto s glavnim favoritom Medveščakom. Tako su se doveli u situaciju da u direktnom susretu sa zagrebačkim klubom na svojoj kuglani praktički igraju utakmicu za naslov prvaka jer će u posljednja tri kola vjerojatno oba kluba ostvariti pobjede. 

Samim time su svim ljubiteljima ovog sporta pripremili veliki kuglački spektakl koji će definitivno odlučiti o prvaku i koji će sigurno oboriti rekord po broju gledatelja na Gradskoj kuglani. Obje ekipe su odlično igrale tijekom sezone te su se izdvojile od konkurenciije na nedostižnih devet bodova.

Požeški športski savez je za ovu prigodu na Gradskoj kuglani montirao tijekom ovog tjedna dodatne tribine kako bi svi ljubitelji kuglanja mogli uživati te u što većem broju podržati naše kuglače da ostvare nešto što je za požeško kuglanje donedavno bio samo san. Svi oni koji neće moći doći u subotu na kuglanu, derbi će moći pratiti na youtube kanalu čiji će link biti objavljen na službenoj facebook stranici KK Nove nade. 

- "Ponosni smo što smo kroz šest mukotrpnih godina rada i stvaranja ovako dobre ekipe isklesane od isključivo domaćih igrača te jednoga spoja mladosti i iskustva došli u priliku da se borimo za ulazak u najelitnije društvo našeg lijepog sporta. Vjerujemo u svoju kvalitetu i sigurni smo da ako odigramo najbolje što znamo pobjeda neće biti upitna. - izjavio je Darko Zovko, igrač, trener i predsjednik Novih nada. 

Prije derbija između Novih nada i Medveščaka - 1958 na Gradskoj kuglani će se u subotu, 04. ožujka s početkom u 13,00 sati odigrati gradski derbi 19. kola 2. Hrvatske kuglačke lige - Istok između Požege i Obrtnika. 

 

Pročitano 488 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 01 Ožujak 2023 10:44