Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023 13:09

Kuglači Novih nada pobijedili Novsku u gostima u posljednjem, 22. kolu 1. B Hrvatske kuglačke lige - Sjever

POŽEGA -  Bučno uz bubnjeve i bengalsku vatru kuglači Novih Nada, članovi 1. B Hrvatske kuglačke lige - Sjever, vratili su se u Požegu iz Novske s pobjedom u zadnjem 22. kolu. Uspjeli su to sa samo jednim čunjem razlike, što govori o žestini susreta. Nažalost, to im nije bilo dovoljno za osvajanje naslova prvaka, za malo su ih pretekle kolege KK Medveščaka - 1958 iz Zagreba.

Požežani su drugi što je izuzetan rezultat vrijedan pažnje i slavlja. Bila je ovo povijesna sezona u kojoj je ostvareno 18 pobjeda, tri poraza i jedan neriješeni rezultat. Oborili su osam rekorda, što pojedinačnih, što rekorda kuglana, ekipno.

Darko Zovko je najbolji igrač Lige s prosječnih 620 srušenih čunjeva.

Ekipu sačinjavaju kuglači: Robert Bakić, Tomislav Čakalić, Vlado Turkalj, Pero Lovrić, Pavao Zovko, Željko Lončar, Zdenko Poleto, Marijan Matijević i Darko Zovko.

U Novim Nadama i u drugim kategorijama imaju vrhunske sportaše. Tako je Bojan Savić najbolji kadet i prvak Hrvatske, a Nera Bakić je najbolja juniorka Hrvatske i državna reprezentativka.

Po svemu sudeći u klubu ne trebaju brinuti, dobri rezultati su zagarantirani i u budućnosti. I za kraj, Nove Nade će trebati mijenjati ime, jer su ostvarili svoja nadanja, oni su legende, najbolji požeški kuglači.

 

(pozega.eu)

Pročitano 324 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023 13:25