Četvrtak, 18 Svi 2023 08:55

Nera Bakić (KK Nove nade) donijela svjetsko srebro u Požegu, a Niko Kalvi broncu u Pakrac

VARAŽDIN - Od 12. do 17. svibnja 2023. u Varaždinu je održano XV. Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore U18 na kojemu je boje našeg grada branila Nera Bakić, mlada igračica Kuglačkog kluba Nove Nade, Nera Bakić. Kao naša najmlađa reprezentativka, s nepunih 16 godina, Nera je na ekipnom prvenstvu uspijela doći do svoje prve srebrne medalje sa svjetskih prvenstava.

Naše djevojke srušile su 2278 čunjeva i samo 14 čunjeva im je nedostajalo za obranu zlata osvojenog u Kranju 2021. Veliki je ovo uspijeh naše mlade kuglačice kojoj se smiješi velika karijera.

Uz Neru, boje Hrvatske na ovom prvenstvu branio je i sedamnaestogodišnji Niko Kalvi, igrač KK Pakrac-Papu, tako da je naša županija imala i svog muškog predstavnika. Niko je u tandemu sa Franom Popovićem osvojio brončanu medalju te se i on ponosan vratio kući u svoj Pakrac.

U isto vrijeme održavao se i VIII. Svjetski kup U14. Mladi hrvatski reprezentativci u raznim disciplinama (ekipno, parovno, mix tandemi, pojedinačno, kombinacija i sprint) osvojili su ukupno 10 medalja, srušili dva svjetska rekorda i osvojili dva duga mjesta u poretku nacija....

Svi u Hrvatskoj možemo biti ponosni na svoje mlade kuglače.

Pročitano 708 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Svi 2023 13:50