Ekipa "Darmopil Instalacija" osvojila 2. Veteranski malonogometni turnir "Pleternica 2024"

Mali nogomet 30. svibnja 2024.

PLETERNICA – Na stadionu malih sportova u Pleternici jučer je održan 2. Veteranski malonogometni turnir s mantinelom “Pleternica 2024” na kojem su pravo nastupa imali igrači rođeni 1984. i stariji. Natjecalo se 8 ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine po 4 ekipe. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine plasirale su se u polufinale.

Naslov pobjednika osvojila je ekipa “Darmopil Instalacija” koja je ostvarila 5 pobjeda u 5 odigranih susreta na ovom veteranskom natjecanju.  U skupini su “Darmopili” pobijedili Rekreaciju Pleternica sa 7:0, Slaviju -Vallis Aureu 4:2 i Grbavicu 7:1. U polufinalu su s uvjerljivih 7:0 svladali Bolnicu, a u finalu su ponovno bili bolji od ekipe Slavija – Vallis Aurea ali ovaj put rezultatom 3:2.

Sve utakmice igrale su se u trajanju od 15 minuta u komadu bez poluvremena. U finalu su Darmopil Instalacije povele pogotkom Jurice Bešlića, a izjednačio je Željko Metlar. Novo vodstvo “Darmopilima” donio je Miroslav Papak, a na 2:2 izjednačio je Tomislav Majetić. U posljednjim trenucima utakmice pogotkom za konačnih 3:2 Tomislav Vukoja je donio pobjedu i prvo mjesto svojoj ekipi. Vukoja je uz Dragu Markovića bio najbolji strijelac ekipe Darmopil Instalacija na ovom turniru.

Pehar za prvo mjestu i novčanu nagradu kapetanu ekipe Mariu Rezi uručila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, a veliki prijelazni pehar uručio mu je voditelj turnira Ivica Pejnović. 

Za Darmopil Instalacije igrali su  Miroslav Papak, Mario Vidović, Jurica Bešlić, Mario Borevac, Tomislav Čakalić, Drago Marković, Tomislav Vukoja, Mario Darmopil i vratar Mario Rezo. Voditelj ekipe bio je Miroslav Lujić.

Sve ekipe su nakon utakmica druženje nastavljale na popularnom veteranskom “trećem poluvremenu” pokraj igrališta stadiona malih sportova uz bogatu ugostiteljsku ponudu jela i pića te živu glazbu, ali igrom slučaja ovaj put je to bilo više nego popularno “drugo poluvrijeme”.

 

Pročitano 741 puta