Četvrtak, 18 Listopad 2018 02:00

Prvenstva u 1. i 2. Županijskoj malonogometnoj ligi kreću 17. i 18. 11. 2018.

POŽEGA - U ponedjeljak, 24. rujna 2018. u prostorijama Šahovskog kluba Požega održan je plenum klubova 1. i 2. Županijske malonogometne lige Požeško - slavonske. Na sastanku su uz predstavnike klubova bili nazočni i tajnik NS PSŽ Damir Bognar i povjerenik za futsal NS PSŽ Jurica Bešlić koji je i povjerenik 1. i 2. ŽMNL. 

Za nastup u novoj sezoni, 2018./2019. prijavilo se 16 klubova. Prvenstvo u obje lige krenut će 18. i 19. studenog 2018. odnosno tjedan dana po završetku prvenstva u 1. ŽNL Požeško - slavonskoj. 

U 1. Županijskoj malonogometnoj ligi natjecat će se 9 klubova. To su Jakšić, Grabarje, Pleternica, Skenderovci, Požega, Coloremajl (Požega), Birtijca (Šumanovci), Skenderovci, Plamen (Požega) i Internacional (Kutjevo).

U ligi se za razliku od prošle sezone ne natječu Autodijelovi Tokić (Požega) koji su osvajanjem naslova prvaka otišli u 2. Hrvatsku malonogometnu ligu - Istok, Elektro dom (Požega) koji je bio posljednji, deseti i ispao u 2. Županijsku malonogometnu ligu te Kutjevo koje se nije prijavilo za nastup u ovoj sezoni. Novaci u ligi su Plamen (Požega) i Internacional (Kutjevo) koji su plasman ostvarili osvajanjem 1. i 2. mjesta u 2. ŽMNL u prošloj sezoni. 

Natjecateljski brojevi određeni su po plasmanu iz prošle sezone. U 1. kolu sastaju se Grabarje - Internacional, Pleternica - Plamen, Skenderovci - Birtijca i Požega - Coloremajl. Slobodan je Jakšić. 

Prvenstvo će se igrati u dva dijela. Prvi dio odigrat će svatko sa svakim kroz 9 kola, a nakon toga će se formirati Liga za prvaka u kojoj će biti klubovi plasirani od 1. do 5. mjesta i Liga za ostanak u kojoj će biti klubovi plasirani od 6. - 9. mjesta. Na taj način će se u Ligi za prvaka odigrati još 5 kola, a u ligi za ostanak još 3 kola. Klubovi koji se plasiraju u ligu za prvaka odigrat će ukupno 12 utakmica (8+4) dok će klubovi koji budu u ligi za ostanak odigrati ukupno 11 utakmica (8+3) u ovoj sezoni. 

U 2. Županijskoj malonogometnoj ligi igrat će 7 klubova. To su Elektro dom (Požega), Mladež Pleternica, Zarilac, Vladorena (Požega), Alabama (Brestovac), Legacy (Pavlovci) i Kutjevački podrum (Kutjevo). Novak u ligi je Kutjevački podrum (Kutjevo) koji je osnovan ove godine. Liga će se igrati dvokružno, a prvenstvo će trajati 14. kola. Svaki klub će ukupno odigrati 12 utakmica, a dva kola će biti slobodan. 

Natjecateljski brojevi su određeni plasmanom iz prošle sezone. U 1. kolu sastaju se Mladež Pleternica - Kutjevački podrum, Zarilac - Legacy i Vladorena - Alabama. Slobodan je Elektro dom. 

Utakmice će se kao i proteklih sezona igrati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi i Sportskoj dvorani Osnovne škole Fra Kaje Adžića u Pleternici.

Kup se kao i prošle sezone igra prije prvenstva odnosno od 27. 10.  - 10. 11. 2018. kako bi pobjednik Županijskog malonogometnog kupa bio u mogućnosti igrati u daljnjem natjecanju Hrvatskog malonogometnog kupa na nivou regije Slavonije i Baranje.

Za kup se prijavilo 7 ekipa, a u prostorijama Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije danas su u nazočnosti predstavnika klubova ždrijebom određeni parovi 1. kola koje će se igrati 27. i 28. 10. 2018.

Sastaju se Mladež Pleternica - Skenderovci (1), Pleternica - Jakšić (2), Vladorena - Alabama (3). Slobodna je Birtijca (4). U 2. kolu koje je i polufinale sastaju se pobjednici 1-2 i 3-4. 

Županijski malonogometni kup kao i obje lige će se od ove godine voditi u Comet internet sustavu Hrvatskog nogometnog saveza kao i sve ostale lige koje se igraju pod ingerencijom Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije

 

Pročitano 2154 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 19 Listopad 2018 08:21