Subota, 05 Siječanj 2019 01:00

Očna optika Abrić, Play Fitness, CB. Samson i CB Colosseum u polufinalu 28. BMNT "Požega 2018"

POŽEGA - Očekivano je to bila odlična četvrtfinalna večer u požeškom Grabriku odnosno Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Pred više od 800 gledatelja u polufinale su se na kraju plasirali CB Samson, Očna optika Abrić, Fitness Play i CB Colosseum.

Fantastično otvaranje četvrtfinala za Očnu optiku Abrić koja je koja je nakon samo 30ak sekundi preko Ivana Jakeševića iskoristila početnu zbunjenost Rubikona i nakon auta došla do značajne prednosti. Niti primljeni pogodak nije razbudio branitelja naslova, Abrići su bili puno opasniji, u nekoliko su navrata opasno tukli iz daljine, no Maričević je bio na visini zadatka. U 10. minuti fantastična prilika za Abrić, najprije je pokušaj Šulca zaustavio Maričević, a nakon odbijene lopte Jakešević puca pored gola. Tek je to razbudilo Rubikon koji nakon toga preuzima inicijativu i postaje opasan, najprije Kkovačević uzvraća sjajnom obranom Maričeviću nakon udarca Jovića, a onda i Vlaović puca, ali neprecizno. S druge strane Abrići prijete iz kontre preko Jakeševića i Šulca, a onda Parobek za stotinku kasni realizirati identičnu akciju kao kod vodećeg pogotka. U 17. minuti stiže kazna za propušteno, Rubikon je odigralo dobru kombinaciju, oslobodio prostor za udarac Niki Joviću koji snažno puca, a loptu na putu do gola skreće Nikolaš i stvari su vraćene na početak. Teško je reći da je to autogol, lopta bi svakako završila u mreži. Nekoliko sekundi prije kraja Jović još jednom dobro puca, ali je bio preblizu gol liniji da bi to bila prava opasnost, lopta je odsjela na bočnoj strani vratnice. Prvo uzbuđenje u nastavku dogodilo se u 6. minuti kada je Jakić silovitim udarcem uzdrmao gredu Abrićevog gola, a minutu nakon toga prijete i Abrići, no Šulc nije uspio pogoditi gol sa 4-5 metara. Nakon ovog pokušaja Abrića Rubikon je preuzeo potpunu dominaciju, ali nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku, pa je sljedeća opasnost ponovno pred Maričevićem, odličan prodor Golića Rubikon je uspio zaustaviti faulom na rubu šesterca, a iz slobodnjaka nije bilo prave opasnosti. Minutu kasnije Šulc odlično puca, ali Maričević još jednom čupa loptu iz gola. Na drugoj strani krasan prodor Jovića, ali su Abrići u posljednji trenutak stigli blokirati njegov pokušaj, a onda u 36. brza kontra Rubikona, sve je bilo složeno za Ivanovića ali se od nekud stvorio Grbeš i spasio siguran pogodak. Na drugoj strani Šulc sada s druge strane pogađa bočni dio vratnice, a ni to ne prolazi bez odgovora, ponovno je u glavnoj ulozi Jović koji dobro puca, ali Kovačević čudesno brani nogom. Odmah uzbuđenje i na drugoj strani, Golić je ostao sam pred Maričevićem, ali i Rubikon nekako to uspjeva zaustaviti, Jović je stigao blokirati Golićev udarac, a onda radi veliku grešku, pokušava vratiti golmanu glavom ali ga je prebacio i servirao loptu Matiasu Šulcu koji ju je uspio ugurati za vodstvo Abrića 90 sekundi prije kraja. Naravno, Rubikon vadi vratara, uspio je stvoriti dobru prigodu, ali neumorni Abrići su ponovno pravovremeni u bloku i prolaze u polufinale, a Rubikon se oprašta od obrane naslova.

 

Caffe bar Rubikon – Očna optika Abrić 1:2

Strijelci: 0:1 Jakešević (1), 1:1 Jović (17), 1:2 Šulc (38)

Rubikon: Maričević, Kao, Glavaš, Ivanović, Jović, Vlaović, Severović, Jakić, Kašljević, Marjanović

Abrić: M. Kovačević, Golić, D. Kovačević, Parobek, Grbeš, Nikolaš, I. Jakešević, S. Jakešević, Solina, Šulc,

 

U drugom susretu na parket su istrčali Elite Academy i Fitness Play, a prvo uzbuđenje dogodilo se u 3. minuti kada Goran Jurić pogađa gredu Elite Academya. Nakon uvodne dominacije Playa Academy je polako počeo preuzimati kontrolu utakmice, u posjedu su čak bili prilično dominantni koristeći vratara Časteka kao igrača više, a s njihovom dobrom igrom povećavala se i podrška s tribina za njih. U nekoliko su navrata složili odlične akcije u kojima je nedostajao samo onaj posljednji pas za matnu situaciju. S druge strane Play je prijetio samo dalekometnim udarcima, a u 15. minuti konačno je Goran Jurić uspio pogoditi pravo mjesto i donesti početnu prednost svojoj ekipi. U posljednjoj minuti Play je dva puta bio nadomak povećanja vodstva, ali je Častek oba puta sjajno reagirao i zaustavio dalekometne pokušaje. Odmah na početku nastavka novi udarac iz daleka Jurića, ali ponovno je Častek dobro reagirao, ali u 24. minuti nije bilo spasa za Pakračane, Jurić se na 8 metara oslobodio svog čuvara, nitko nije bio u osiguranju i stasiti napadač nije imao problema po drugi puta postići pogodak. Sljedeće veliko uzbuđenje dogodilo se na ulazu u posljednjih 10 minuta kada je Toni Sedlo nakon kornera pogodio unutarnji dio vratnice, ali se lopta odbila van, a ne u mrežu. Nakon što su napravili nekoliko krasnih akcija koje su igrači Playa nekako zaustavili, u 35. minuti Academy slaže nešto zbog čega se isplati doći u dvoranu, tri brza pasa i mirna egzekucija Matije Vujića za pravo oduševljenje u dvorani. Tri minute prije kraja Play radi 5 prekršaj i utakmica postaje potpuno otvorena. Posljednje tri minute Academy vadi vratara, ali su igrači Playa iskusno pozatvarali sve prilaze golu i sačuvali prednost. Mora se reći zasluženo, bili su opasniji tokom većeg dijela utakmice, ali sve čestitke idu i Elite Academyu, svojom su igrom, mladosti i borbom definitivno kupili požešku publiku koja će ih sigurno rado vidjeti i godinu starije na sljedećem turniru.

 

Play fitness – Elite Academy Pakrac 2:1

Strijelci: 1:0 Jurić (15), 2:0 Jurić (24), 2:1 Vujić (35)

Play: Zeba, Balić, Mijić, Sedlo, Jurić, Cindrić, Soldo, Batalo, Gačić

Academy: Častek, Dupor, Joščak, Pjerabon, Grubišić, Krpan, Keč, Vuić, Grafina, Zandona

 

Sjajno otvaranje El clasica! Najprije jedna brza kontra Mateja Peharde koji puca sa 8-9 metara pored gola, a nakon toga sjajna lopta Blaškovića za Žuljevića koji puca iz prve, ali Majetić sjajno brani. Odmah na drugoj strani Blašković odlično nogom zaustavlja pokušaj Gudelja. U 8. minuti Žuljević pogađa vratnicu, a na drugoj strani Gudelj još jednom testira Blaškovića koji je ponovno na pravom mjestu. 12. minuta donosi najveću priliku do tada, Peharda je odlično ubacio iz auta, a Jakovljević kasni stotinku sekunde da na drugoj vratnici ugura loptu u mrežu. Dvije minute nakon toga Majstorović dobro puca iskosa, ali i Majetić je vrhunski raspoložen na golu Samsona. Sljedeća uzbuđenja su u 16. minuti, najprije Gudelj na jednoj, a onda i Žuljević na drugoj pogađaju vratnicu. Pretoposljednja minuta prvog dijela donosi sjajnu kontru Žuljevića i Jakovljevića koju potonji završava udarcem, ali još jednom je kao pobjednik izišao vratar Samsona.  Drugo poluvrijeme sjajnim potezom otvara Mile Pavelić koji je okrenuo svog čuvara i odlično pucao, ali Blašković izvlači loptu ispod same grede nevjerojatnom paradom, a odmah u sljedećem napadu Podobnik je u odličnoj poziciji, ali je Jakovljević pravovremen u bloku. Prvi ozbiljan napad u nastavku za Vallis aureu i prvi pogodak na utakmici. Matej Peharda je započeo akciju, Stubičan mu lijepo odložio pa prvotimac požeške Slavonije nema težak posao s obzirom da je i Majetić ispao iz igre. Nije dugo trajala prednost Auree, Valentino Podobnik je izveo korner, a Mato Marčetić nesretno i nespretno skreće loptu u svoju mrežu. Ionako sjajna utakmica tada se do kraja rasplamsala, šanse su sijevale na obje strane, a Matej Blašković se još jednom istaknuo sjajnom intervencijom, Podobnik je tukao, vratar Auree obranio loptu nogom a ona je nastavila prema mreži, a na nju je stizao i Mario Pavelić, ali Blašković nekako sa zemlje prvi dolazi do lopte i spašava svoju momčad po tko zna koji put na ovom susretu. Četiri minute prije kraja Vallis aurea radi 5 prekršaj pa do kraja moraju igrati puno opreznije, ali ni Samson nije daleko, oni imaju jedan manje. 20ak sekundi prije kraja posljednja prilika na utakmici, Matej Peharda je povukao po sredini i snažno pucao, ali Zeba je bio dobro postavljen i blokirao taj pokušaj. O pobjedniku i protivniku Očne optike Abrić u polufinalu odlučivala je lutrija sedmeraca. Ivan Majetić prometnuo se u pravog junaka Samsona obranivši odmah prvi sedmerac Žuljeviću, a kako su Mario Pavelić i Tomislav Baltić svoje pogodili, treći izvođač Vallis auree morao je zabiti. Odgovornost je pala na vratara Mateja Blaškovića koji je pogodio – vratnicu.

 

Vallis Aurea – Caffe bar Samson 1:1 (2:3)

Strijelci: 1:0 M. Peharda (27), 1:1 Podobnik (29)

Vallis Aurea: Blašković, Jakovljević, Majstorović, I. Peharda, M. Peharda, Žuljević, Stubičan, Ančurovski, Marčetić, Jelčić

Samson: Majetić, Gudelj, Ma. Pavelić, Mi. Pavelić, Baltić, Plešić, Ćubel, Zeba, Podobnik

 

Nažalost prvi značajniji događaj u posljednjem susretu četvrtfinala je ozljeda Renata Koturovića koji je ozljedio list, a bez njega Colosseum je ostao bez rezervi na klupi, pa je pred njima dugih 40 minuta. Uvodnih desetak minuta je prošlo bez nekakvih uzbuđenja, a onda je Colosseum u nekoliko navrata nakon kornera opasno tukao iz daljne, ali vratar Redoksa Kovačević nije imao puno posla, uglavnom je to odlazilo prilično daleko od okvira njegovog gola. U 13.minuti sjajan prodor Tomislava Sedle, a njegov udarac nogom brani Maričević. Odmah nakon toga u dobroj prilici je Čirija na drugoj strani, ali je pucao slabo i neprecizno. Još malo posla Maričeviću je zadao Luka Đerek, a vratar Colosseuma to skreće u korner. 1 četvrtfinale 0081 Na početku drugog dijela Čirija još jednom blizu pogotka, ovoga puta je odapeo snažno, ali ipak ne dovoljno precizno. U 25. minuti konačno je podesio i snagu i preciznost, ali treći put je na pravom mjestu vratar Redoksa, pa i dalje obje mreže miruju, ali ne zadugo. U 26. minuti David Mataja odlično tuče nakon jednog auta i sa 12-13 metara pogađa u sam gornji desni kut protivničkog gola. Nebojša Popović bio je vrlo blizu pogotka u 28. minuti, vidio je da je vratar Redoksa otišao daleko od svog gola i pokušao sa svoje polovine, ali je za 20ak centimetara bio neprecizan. Nakon toga se bude Redoski, u dva navrata su dobro izigrali protivničku obranu, ali nije bilo mirnoće spremiti loptu u mrežu. U 31. dobro iz voleja puca puca Gavran, ali Maričević ponovno skreće u korner. Najbolja prilika Redoksa došla je u 33. minuti, Knezović je ostao sam pred Maričevićem, ali puca pored gola, a u sljedećem napadu Mataja je sam na dva metra od gola, ali njegov mlaki udaras stiže Kovačević i ostavlja svoju ekipu u igri. Još jednom vratar Redoksa spašava svoju ekipu, Popović je ukrao loptu na centur, sjurio se i odlično pucao, ali Kovačević odbija u aut. Na drugoj strani Maričević umalo daruje protivnika, jednu laku loptu ispušta točno pred protivnika, ali nekako stiže popraviti grešku i uloviti je. U posljednjoj sekundi utakmice Nebojša Popović sa svoje polovine pogađa za 2:0 i prolazak Colosseuma u polufinale gdje ih čeka ekipa Fitness Play.

 

MNK Redoksi – Caffe bar Colosseum 0:2

Strijelci: 0:1 Mataja (26), 0:2 Popović (40)

Redoksi: T. Kovačević, Vrbanić, Gavran, Sedlo, Maruščak, Bratanić, Pavić, Đerek, Knezović, I. Kovačević

Colosseum: Maričević, Popović, Duvančić, Čirija, Koturović, Kafka, Ćavar

 

Na kraju je to bila odlična nogometna večer jučer u Požegi. Već pomalo uobičajeno taj četvrtfinalni dan donese najviše uzbuđenja iako se igraju samo 4 utakmice, ali su redovito Caffe bara Samson i Vallis auree bio je najbolji, najatraktivniji, pa u konačnici i najuzbudljiviji jer je o prolasku odlučivala lutrija sedmeraca. Očna optika Abrić izbacila je branitelja naslova CB Rubikon pa u polufinalu imamo tri kandidata za prvo osvajanje turnira, a samo Samson može ponovno osvojiti. Ako im to pođe za rukom postat će najuspješnija ekipa u povijesti turnira. Sjajna mlada ekipa iz Pakraca neće osvojiti turnir, ali je definitivno osvojila publiku. Od njih je bila bolja ekipa Fitness Playa koja je u prošlogodišnjem izdanju imala ulogu kakvu je sada imala Elite academy, a ove su već u polufinalu. Posljednji susret dana bio je igrom nešto ispod razine ostale tri utakmice, ali to je bilo i očekivano s obzirom da se protiv Colosseuma uglavnom svi zatvore, pa je to prilično teško probiti. Ekipa predvođena Duvančićem i Ćavarom ipak je slomila otpor Redoksa i polako ali sigurno koristi ono što joj je ždrijeb ponudio.

Danas se igraju polufinalni dvoboji u seniorskom turniru, a i veterani završavaju svoj turnir utakmicama za treće i prvo mjesto. U 19,30 za treće mjesto kod veterana se bore Wiener osiguranje i Kelvin, a u 21,00 finale igraju Rampa Spin valis i Vallis aurea. Između tih utakmica je prvo polufinale između Očne optike Abrić i Caffe bara Samson, dok je drugo polufinale na rasporedu na kraju dana, u 21,50 kada će na parket Play Fitness i Caffe bar Colosseum.

 

Raspored i rezultati utakmica - seniori i veterani :

Petak, 04. 01. 2019. – 12. dan – Četvrtfinale

Caffe bar Rubikon - Očna optika Abrić 1-2

Play Fitness – Elite Academy Pakrac 2-1

Vallis Aurea – Caffe bar Samson 1-1 (2-3 P)

MNK Redoksi – Caffe bar Colosseum 0-2

 

Subota, 05. 01. 2019. – 13. dan – Polufinale

19,30 Utakmica za 3. mjesto Veterani : Wiener osiguranje - Kelvin

20,10 Polufinale Fond : Očna optika Abrić - Caffe bar Samson

21,00 Finale Veterani : Rampa Spin Valis - Vallis Aurea

21,50 Polufinale Fond : Play Fitness - Caffe bar Colosseum

 

Nedjelja, 06. 01. 2019. – 14. dan – Finale

19,20 UTAKMICA ZA 3. MJESTO – Fond

20,10 Dodjela pehara i nagrada za 3. i 4. mjesto

21,00 FINALE – Fond

21,50 Dodjela pehara i nagrada, proglašenje pobjednika - Fond

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 2992 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 05 Siječanj 2019 10:12