Petak, 20 Prosinac 2019 01:00

Propozicije 29. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2019"

29. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR “POŽEGA 2019”

 

P R O P O Z I C I J E

 

Članak 1. 

29. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR «POŽEGA 2019» organizira Požeški športski savez pod generalnim pokroviteljstvom Grada Požege.

 

Članak 2.

Turnir organizira Organizacijski odbor koji čine članovi Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza. Natjecanje provodi tročlana Natjecateljska komisija koju imenuje organizacijski odbor. Članovi natjecateljske komisije su : Željko Mitrović, Jurica Bešlić i Mijo Jozić. Voditelj turnira je Jurica Bešlić. Tehničku pomoć u organizaciji daje Damir Bognar, tajnik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije. Suce za turnir delegira Zbor sudaca Požeško – slavonske županije. Utakmice sude 2 (dva) suca i njihove odluke su neprikosnovene. U turniru mladeži utakmice prvog kruga sudi jedan sudac a sve utakmice drugog kruga sude dva suca.

 

Članak 3.

Sve utakmice se igraju u Sportskoj dvorani «Tomislav Pirc» u Požegi, Antuna Kanižlića 14a prema satnici koju odredi organizator. Utakmice se igraju na terenu rukometnih dimenzija uz modificirana pravila malog nogometa. Turnir se u fondu nagrada provodi u dva dijela. Prvi dio po skupinama a završni dio po kup sustavu (od osmine finala). Turnir veterana i mladeži također se igra u dva dijela. Broj prijava u fondu nagrada je ograničen na 32 ekipe. U veteranskom turniru i turniru mladeži broj ekipa nije ograničen. U fondu nagrada ekipe će biti raspoređene u 8 skupina po 4 ekipe, a dvije najbolje ekipe iz svake skupine prolaze u 2. krug odnosno u 1/16 finala. O broju skupina, broju ekipa u skupinama i načinu odigravanja turnira te broju utakmica u ostalim kategorijama odlučuje Organizator nakon završetka prijava. Nositelji i podnositelji u skupinama određuju se na temelju rezultata postignutih na prijašnjim turnirima.

 

Članak 4.

Na turniru mogu sudjelovati ekipe koje se pravovremeno prijave i izvrše uplatu od 600,00 kn za fond nagrada, 500,00 kn za veterane te 200,00 kn za turnir mladeži (limači, početnici, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti, juniori) na žiro račun HR74 2386002 - 1120016519, Požeški športski savez, Antuna Kanižlića 14A sa naznakom za BMNT "POŽEGA 2019" . Uplate se mogu izvršiti i direktno u prostorijama Požeškog Športskog saveza u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc (Antuna Kanižlića 14a) od 02. – 16. 12. 2019. Izvlačenje skupina održat će se u utorak, 17. 12. 2019. u 18,00 sati u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“. Uplate izvršene putem virmana obavezno se moraju putem maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno dostaviti organizatoru natjecanja. Sve troškove putovanja i boravka u svezi sudjelovanja na turniru snose momčadi samostalno o vlastitom trošku. Turnir u fondu nagrada i veteranima igra se kroz 13 natjecateljskih dana od 20. 12. 2019. – 06. 01. 2020. a turnir mladeži kroz 11 natjecateljskih dana od 21. 12. 2019. – 06. 01. 2020. U slučaju neispunjenja svojih obaveza(uplata) prema Organizatoru natjecanja automatski nastupa zabrana nastupa i sudjelovanja. U slučaju nanošenja materijalne štete od bilo koje momčadi ili pojedinca, ista se mora nadoknaditi odmah ili će se poduzeti zakonske mjere protiv počinitelja shodno Zakonu o javnom skupu te osiguranja natjecanja za što je nadležan Organizator sukladno pravu pokretanja prekršajno-krivičnog postupka pri nadležnom sudu Republike Hrvatske.

 

Članak 5.

U prijavi treba navesti : naziv momčadi, ime i prezime osobe za kontakt (voditelja) i broj telefona (mobitela). U kotizaciju (600,00 kuna fond i 500,00 kuna veterane) ulazi 12 igrača. Tijekom turnira ukupno 15 igrača može nastupiti za jednu ekipu s tim da za svakog dodatnog igrača (13., 14., 15.) ekipa u fondu mora nadoplatiti 200,00 kuna a u veteranima 100,00 kn. Pravo nastupa imaju neregistrirani igrači te registrirani igrači velikog i malog nogometa pod uvjetom da isti nisu pod izdržavanjem zabrane igranja koju su izrekle disciplinske komisije HNS-a ili Županijskog nogometnog saveza. U fondu nagrada i veteranima pravo nastupa imaju samo muškarci. Nastup bez osobne iskaznice (zamjenski dokument: putovnica, vozačka dozvola, vojna iskaznica ili športska iskaznica pojedinog športskog saveza) neće biti odobren po cijenu ne igranja jednog ili više pojedinaca pa čak i cijele momčadi). Ukoliko zbog nepoštivanja pravila obje momčadi ne mogu nastupiti, odmah nastupa automatska diskvalifikacija. Prilikom prijave igrača pri prvom nastupu na turniru isti mora predočiti neki od gore navedenih dokumenata sa slikom te upisati njegov JMBG, OIB ili broj osobne iskaznice. Isto vrijedi i za svakog od naknadno prijavljenih igrača prilikom njihovog prvog nastupa.

 

Članak 6.

Turnir se provodi u osam kategorija igrača : (limači, početnici, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti, juniori, veterani i seniori). Pravo nastupa u kategoriji limača imaju igrači rođeni 2011. i mlađi, u kategoriji početnika igrači rođeni 2009. i mlađi, u kategoriji mlađih pionira igrači rođeni 2007. i mlađi, u kategoriji starijih pionira igrači rođeni 2005. i mlađi, u kategoriji kadeta igrači rođeni 2003. i mlađi te u kategoriji juniora igrači rođeni 2001. i mlađi. U veteranskom turniru mogu nastupiti igrači rođeni 1981. godine i stariji (igrač u trenutku nastupa mora imati 38 godina) dok u fondu nagrada mogu nastupiti igrači s najmanje 16. godina starosti dok gornja granica nije određena. Igrač može nastupati isključivo samo za jednu momčad. Ukoliko dvije ili više momčadi prijave istog igrača konačna pripadnost određuje se njegovim prvim nastupom tj. tada isti nema pravo igranja za drugu momčad.

Članak 7.

Prijava sastava za svaku momčad u jednoj utakmici vrši se 20 minuta prije početka utakmice kod zapisničkog stola uz obavezno poštivanje članka 5. i 6. propozicija. Na zahtjev Organizatora natjecanja tj. službenih osoba utakmice sve momčadi su dužne napraviti fotografiju svoje momčadi kod službenog fotografa turnira.

 

Članak 8.

Pobjednik u susretu dobiva tri (3) boda, kod neriješenog rezultata svaka ekipa dobiva 1 (jedan) bod a kod poraza 0 (nula) bodova. Sve utakmice počinju u točno zakazano vrijeme, u protivnom se utakmica registrira u korist protivnika sa 3:0 b.b., dok je maksimalno vrijeme čekanja momčadi 5 minuta u odnosu na delegiranu satnicu. Nema izmjene satnice odnosno termina. U skupini svaka prijavljena ekipa igra bar tri utakmice. U slučaju da ekipa ne dođe na dvije utakmice izbacuje se sa turnira a sve tri utakmice u skupini se registriraju sa 3:0 za protivnike. Natjecateljska komisija i Voditelj natjecanja pridržava si pravo da u dokazanim iznimnim slučajevima raspravi zahtjev, odnosno odgodi, zamijeni ili uskladi termin-satnicu kad se radi o opravdanoj višoj sili.

 

Članak 9.

Nositelji i podnositelji turnira određuju se na osnovu plasmana na prethodnim turnirima te na osnovu prijave prvih šest (6) igrača u osnovnoj prijavi koju ekipa podnosi na zahtjev organizatora.

 

Članak 10.

Svaka momčad za utakmicu prijavljuje najviše 12 igrača. U igri se istovremeno može nalaziti najviše šest (6) igrača od kojih je jedan vratar, dok utakmica može započeti i igrati se i sa dva igrača manje (4). U službenom prostoru mogu se nalaziti samo prijavljeni igrači iz zapisnika +1 voditelj momčadi + 1 predstavnik momčadi (sponzor ili pokrovitelj). Osobe koje nisu u navedenom statusu ne mogu biti u službenom prostoru te se moraju udaljiti iz istog. Ukoliko na zahtjev Organizatora osobe koje nisu u navedenom statusu ne napuste službeni prostor momčad gubi utakmicu sa 3:0 b.b.,ako je to slučaj sa obje momčadi tada nastupa automatska diskvalifikacija za obje momčadi.

 

Članak 11.

Izmjene igrača su «leteće» i mogu se tijekom utakmice vršiti neograničeno, ali samo u označenom prostoru ispred klupa za pričuvne igrače. Pod ispravnom izmjenom se smatra kad prvo izađe igrač sa terena te tada ulazi zamjenski igrač i tu u označenom prostoru za izmjenu igrača (ispred klupa za rezervne igrače). Ukoliko se izmjena ne izvede po pravilima slijedi isključenje od 1 minute (višak igrača) igrača koji je nepravilno ušao. Kazna od 1. minute zbog nepravilne izmjene ne vodi se tim igračima u zapisniku kao isključenje i ne broji se kao akumulirani prekršaj. Izuzetak gore navedenog pravila je izmjena vratara koja se obavlja isključivo u prekidu igre na traženje ekipe koja vrši izmjenu te uz znak suca za zaustavljanje sata.

 

Članak 12.

Utakmice u skupinama te sve utakmice veteranskog turnira se igraju 2 x 15 minuta. Za kontrolu vremena, zaustavljanje sata ili nadoknadu vremena isključivo su nadležni suci utakmice te oni isključivo odgovaraju i imaju pravo primjene ovoga članka. Utakmice drugog kruga natjecanja u fondu nagrada ( osmina finala, četvrtfinale, polufinale te utakmica za 3. mjesto i finale) igraju se 2 x 20 minuta. Za kontrolu vremena (zaustavljanje službenog sata) nadležan je uz suce utakmice i delegat koji će mjeritelju vremena signalizirati prekid igre (izravni prekršaj, aut, korner, ubacivanje lopte s vrata ....). Utakmice po skupinama u turniru mladeži se igraju 2 x 12 minuta. Sve utakmice drugog kruga igraju se 2 x 15 minuta. Na turniru nema time - outa, osim u seniorskom turniru i to od osmine finala kad svaka ekipa ima pravo na jedan time-out po poluvremenu u trajanju od 1 minute. Ako ekipa u 1. dijelu susreta nije iskoristila time out u drugom dijelu ima pravo i dalje na samo 1 time out.

 

Članak 13.

Utvrđivanje plasmana: Pobjednik skupine je ekipa koja je skupila najviše bodova. Ukoliko su dvije lili više ekipa skupile isti broj bodova, odlučivat će međusobni susreti odnosno tablica između njih. Ako je broj osvojenih bodova isti odlučuje prednost u penalima a ako se ni tada ne može odrediti plasman odlučujuća je njihova međusobna gol razlika, u kojem je bolja ona ekipa koja ima bolju gol razliku u međusobnom omjeru, a ako je i to isto onda broj postignutih pogodaka, a ako je i to isto odlučuje kocka. U slučaju neriješenoga rezultata utakmice odmah se izvode sedmerci ( u prvom krugu radi prednosti, u kup sustavu radi dobivanja pobjednika), po tri (3) svaka momčad naizmjenično od strane tri (3)različita igrača. Ukoliko ni tada nema pobjednika tada svaka momčad određuje po jednog (1)izvođača(može i igrač iz prve serije ) koji ih izvode do krajnjeg pobjednika. Vratar, a i igrač koji izvodi sedmerac, može biti bilo koji od prijavljenih igrača upisanih u zapisniku. Isključeni igrač na dvije vremenske kazne ili isključeni igrač do kraja utakmice ne mogu izvoditi sedmerce jer isti i ne mogu sjediti na rezervnoj klupi te su isti u gledalištu (svako nepoštivanje gore navedenog povlači teže sankcije uz mogućnost prekida bez prava daljnjeg nastavka utakmice).

 

Članak 14.

Vratarev prostor je rukometnih "šest metara“ u kojem vratar smije intervenirati i rukom i u kojem se prekršaji kažnjavaju kaznenim udarcem. Kazneni udarac se izvodi s linije sedam metara, a vratar se mora nalaziti na liniji vrata prilikom izvođenja kaznenog udarca. Vratar ubacuje loptu u igru iz svog prostora isključivo rukom (rukom se ne priznaje pogodak). Vratar ne smije loptu rukom baciti preko polovice igrališta kad uvodi loptu u igru nakon gol – auta. Ako vratar baci loptu preko polovice igrališta lopta se dodjeljuje protivničkoj ekipi koja izvodi neizravan slobodni udarac na polovici igrališta sa aut linije. Loptu vratar ne može baciti na glavu suigraču koji je odmah vrati vrataru. To je izigravanje pravila i sudi se neizravan slobodni udarac s tog mjesta. Vratar može postići pogodak rukom kad je lopta u igri. Vratar ne smije " namjerno“ primiti loptu od suigrača, izuzetak je kada nema namjere (vraćanje lopte glavom, prsima, natkoljenicom) i ako se ne izigrava to pravilo. To procjenjuju suci utakmice. Ukoliko se dogodi namjerno vraćanje lopte vrataru dosuđuje se neizravan slobodni udarac /indirekt/ sa linije 6 (šest) metara najbliže mjestu gdje je vratar uhvatio loptu a protivnički igrači moraju biti udaljeni najmanje 5 (pet) metara od lopte.

 

Članak 15.

Sve momčadi su obavezne nastupiti u jednoobraznoj športskoj opremi sa vidljivo otisnutim brojem koji je upisan u zapisnik utakmice. U slučaju identičnih dresova dvije momčadi, dresove mijenja momčad koja je druga u zapisniku. Rezervne dresove osigurava Organizator. Svi natpisi na dresovima (naziv momčadi, ime igrača, logo sponzora i sl.) moraju biti ispisani latiničnim pismom.

 

Članak 16.

Aut je kada lopta (cijela) prijeđe uzdužnu liniju terena. Aut se izvodi nogom tako da je lopta iza uzdužne linije u obilježenom prostoru za izvođenje auta. Aut je neizravni udarac te se iz istog ne priznaje pogodak. Kod auta i kornera protivnički igrač mora biti udaljen najmanje pet (5) metara od lopte,isto pravilo važi i kod svih ostalih nastavaka igre (izuzetak je početni udarac kad je udaljenost – 3 metra) gdje je minimalna udaljenost pet (5) metara). Korner se isključivo izvodi u zato označenom prostoru te isključivo u terenu. Kod izvođenja udarca sa vrata protivnički igrači moraju biti izvan rukometnih "šest metara“. Na traženje izvođača (po cijelom terenu) kod neizravnog ili izravnog udarca sa visoko pokazanih pet prstiju sudac udaljuje protivnika te se taj udarac izvodi isključivo na znak suca dok se svi drugi udarci izvode bez znaka suca. Vrijeme za izvođenje svih udaraca je pet (5) sekundi naravno pod uvjetom da su ispunjeni svi uvjeti za izvođenje. Protivnički igrači pri svakom prekidu igre (aut, korner, slobodni udarci) moraju početi sa udaljavanjem od lopte prema propisanoj udaljenosti i bez upozorenja sudaca. Iz početnog udarca (izvođenje sa centra) kao i iz kornera može se izravno postići pogodak kojeg sudac priznaje. Kad lopta udari iznad površine terena(strop) sudac sudi neizravni udarac sa strane (aut) za protivnika.

 

Članak 17.

Na turniru se primjenjuje pravilo AKUMULIRANIH PREKRŠAJA. To je prekršaj iz kojeg se izravno postiže i priznaje pogodak od izvoditelja prekršaja. U svakom poluvremenu po dosuđenom petom (5) akumuliranom prekšaju, odmah se izvodi udarac sa deset (10) metara po sredini vratiju isključivo na sučev znak u vremenu od pet (5) sekundi. U utakmicama drugog kruga u fondu nagrada (koje se igraju 2x20 minuta) kazneni udarac se izvodi poslije šestog (akumuliranog) prekršaja. Vratar može izaći ispred crte vratiju maksimalno četiri (4) metra, tj. do oznake u vratarevom prostoru. U svakom poluvremenu nakon dosuđenog petog (5) prekršaja tj u drugom krugu šestog (6), a po dosuđenom svakom slijedećem akumuliranom prekršaju, automatski slijedi izvođenje na način kako je opisano. Po isteku prvog poluvremena, a početkom drugog, obje momčadi započinju sa nula (0) akumuliranih prekršaja. Evidencija akumuliranih prekršaja registrira se na glavnom semaforu i u zapisniku kod delegata utakmice. Ako je prekršaj nakon kojeg se izvodi kazneni udarac sa 10 metara počinjen na bližoj udaljenosti od 10 metara igrač koji izvodi udarac može odlučiti izvesti kazneni udarac i sa tog mjesta. Sudac može pustiti prednost a po završetku akcije zapisničkom stolu signalizirati da se upiše akumulirani prekršaj.

NAČIN BROJENJA AKUMULIRANIH PREKRŠAJA

I – U akumulirani prekršaj broji se svaki dosuđeni izravni prekršaj.

II – namjerno igranje igrača rukom kao i vratara izvan 6 metara broji se kao akumulirani prekršaj

III - U akumulirani prekršaj ne broje se svi ostali neizravni udarci.

IV – Isključenje do kraja (crveni karton bez prava na zamjenu) ne broji se u akumulirani prekršaj (osim ako je bio izravni prekršaj)

V - Klizeći start na igrača broji se kao akumulirani prekršaj, kažnjava se izravnim slobodnim udarcem. Klizeći start je dozvoljen u slučaju bloka ili za loptom kad ona ide u gol ili aut, s tim da protivnički igrač nije u neposrednoj blizini. Klizeći start nije dozvoljen samo na nogu protivničkog igrača.

VI – Delegat utakmice je odgovoran za brojenje akumuliranih prekrašaja te ih upisuje u službeni zapisnik utakmice. Na semaforu se također upisuju akumulirani prekršaji te ih mogu vidjeti svi u dvorani. Delegat nakon ispunjenja bonusa daje zvučni signal upozorenja sucima utakmice.

 

Članak 18.

Zbog preoštre ili grube igre , nešportskog ponašanja ili prigovora, sudac može kazniti igrače isključenjem od dvije (2) minute ili isključenjem do kraja utakmice s pravom na zamjenu nakon četiri (4) minute -direktni crveni karton. O težini prekršaja i kazni isključivo odlučuju suci utakmice. Svaki igrač koji u tijeku utakmice bude kažnjen na dvije vremenske kazne po dvije minute automatski se kažnjava crvenim kartonom i zabranom igranja do kraja susreta s pravom na zamjenu koja ulazi po isteku vremenske kazne. Igrači isključeni na dvije vremenske kazne ili isključeni do kraja susreta moraju odmah otići u gledalište ili u svlačionicu. Ukoliko se pričuvni igrači i vodstvo momčadi nesportski ponašaju (vrijeđanje, nesportsko prigovaranje i slično), sudac ih može isključiti pokazujući im crveni karton što automatski za posljedicu ima da iz igre mora izaći jedan (1) od igrača na izdržavanje vremenske kazne od dvije (2) minute. Takvom igraču to se ne vodi kao isključenje. Vrijeme isključenja počinje teći tek kada isključeni igrač sjedne na klupu za kažnjene igrače, te isto isključivo mjeri delegat utakmice koji dotičnog uz najavu pušta u igru po isteku vremenske kazne. Isključenje se mjeri na glavnom semaforu. Kazna traje uvijek 2 (dvije minute) i ukoliko protivnička ekipa postigne gol ne poništava se.

 

Članak 19.

Kad bilo koji igrač bude isključen do kraja utakmice, automatski nema pravo nastupa na slijedećoj utakmici. U slučaju težeg prekršaja ili na osnovu prijave službenih osoba, Voditelj natjecanja može izreći i veći broj utakmica zabrane igranja ili zabranu igranja do kraja turnira.U izuzetno teškim slučajevima poput fizičkog napada jednog ili više igrača na suigrača, protivničkog igrača ili službene osobe (suce i delegate) Organizator može cijelu ekipu diskvalificirati s turnira pa čak i zabraniti nastup na nekoliko slijedećih turnira bez prava na povrat uplaćene kotizacije. Organizator također može u slučaju očitih dogovaranja i namještanja rezultata i nečasnih radnji koje idu na štetu drugih ekipa te zbog urušavanja ugleda turnira izbaciti cijelu ekipu i više njih sa turnira bez prava na povrat kotizacije. Također se tim ekipama može zabraniti nastup pod tim imenom na sljedećim turnirima kao i igračima i voditeljima koji su u tom sudjelovali. Na odluku Voditelja natjecanja, igrači i momčadi nemaju pravo žalbe. Za žalbe na nastup protivničkih igrača (žalba se podnosi u pisanom obliku) ne plaća se novčana pristojba. Disciplinske sankcije donose se osnovom disciplinskog pravilnika HNS-a.

 

Članak 20.

Najmanji broj igrača s kojim ekipa može nastupiti je 4 (četiri) igrača (tri igrača i vratar). Momčad koja zbog kazni isključenja ili zbog posljedice povreda (nemaju rezervnih igrača) ostane na terenu s manje od tri (3) igrača u polju nema pravo na nastavak utakmice, sudac istu prekida te se utakmica registrira sa 3:0 b.b. u korist momčadi koja nije imala za posljedicu opisanu ovim člankom ili postojećim rezultatom ukoliko je bio povoljniji od 3:0. Strijelci se u oba slučaja evidentiraju u statistiku za najboljeg strijelca turnira. Strijelci koji izvode sedmerce sa kojim se traži krajnji pobjednik utakmice se ne evidentiraju u listu za najboljeg strijelca turnira.

 

Članak 21.

Pravo žalbe (u pisanom obliku) na utakmicu ima svaka momčad koja u roku od petnaest (15) minuta nakon završetka utakmice dostavi organizatoru žalbu za zapisnički stol (uvjet za rješavanje).

 

Članak 22.

U slučaju istog broja postignutih pogodaka najbolji strijelac je onaj koji je pogotke postigao u manje odigranih utakmica na turniru. Ukoliko je i to jednako, gleda se koji je igrač postigao više pogodaka u drugom krugu turnira.

 

Članak 23.

Utakmice seniora u fondu nagrada igraju se s nogometnom loptom veličine 5. Utakmice veterana, juniora, kadeta i pionira igraju se s malonogometnom loptom veličine 4 (futsal lopta). Utakmice početnika i limača igraju se sa nogometnom loptom veličine 4.

 

Članak 24.

Propozicije natjecanja donosi Organizator. Propozicije se nalaze na web stranici Požeškog športskog saveza (www.sport-pozega.hr) i na službenoj facebook stranici turnira (Božićni malonogometni turnir Požega). Propozicije su dostupne svima. Pravo tumačenja ovih propozicija ima Voditelj natjecanja i Natjecateljska komisija u skladu sa pozitivnim iskustvima u nogometnoj praksi. Za sve što nije regulirano ovim propozicijama primjenjuje se Pravilnik o natjecanju HNS-a. U svezi nejasnoća samo Voditelj ekipe može komunicirati s Natjecateljskom komisijom. Voditelj ekipe može biti i igrač koji nastupa za svoju ekipu ali to mora biti upisano u službeni zapisnik. Za ponašanje igrača na terenu i izvan njega odgovaraju voditelji ekipa koji su dužni pružiti pomoć Organizatoru, da se ne dogodi teži incident, što prihvaćaju i obvezuju se prijavom na turnir. Sve odluke donesene osnovom propozicija i Pravilnika o natjecanju HNS-a, te okončanja žalbenog postupka su konačne. Sve utakmice na turniru se održavaju pod obaveznom prijavom prema Zakonu o javnom skupu pa svi koji se nalaze unutar službenih objekata organizatora podliježu primjeni istoga u svezi bilo kakvih kršenja.

 

Članak 25.

Svi sudionici (igrači ) turnira te njihovi voditelji momčadi nastupaju na vlastitu odgovornost . Prijavom njihove ekipe na turnir i upisom u službeni zapisnik smatra se da prihvaćaju uvjete natjecanja. Organizator će osigurati službu za pružanje prve pomoći (dežurnog liječnika) i prijevoz do bolnice (dežurno vozilo). Organizator ne snosi ostale troškove pri mogućem ozljeđivanju nekog od natjecatelja.

 

Članak 26.

Za sve osobne stvari unutar garderobnih prostora svi korisnici preuzimaju vlastitu odgovornost jer Organizator ne odgovara za izgubljeno, ostavljeno ili otuđeno.

 

Članak 27.

Organizator natjecanja će osigurati za provođenje redovitog programa unutar termina-satnice u dvorani sve službe koje su potrebne za što kvalitetniju organizaciju turnira (prisutnost Policije, zaštitarske službe, redare, nogometne suce, delegate, liječnike, službeno snimanje utakmica video kamerom i slično).

 

Članak 28.

Organizator turnira posebnom odredbom utvrđuje visinu kotizacije na turniru, visinu i vrstu nagrada i priznanja koja dodjeljuje na ovom turniru kao i visinu i svrhu mogućih sredstava namijenjenih za humanitarne potrebe.

 

Članak 29.

U fondu nagrada Organizator utvrđuje novčane nagrade za prvo, drugo, treće i četvrto mjesto na turniru. U fondu nagrada, veteranskom turniru te turniru mladeži sve četiri prvoplasirane ekipe dobivaju pehare u trajno vlasništvo. Najboljim igračima, strijelcima i vratarima u svim kategorijama dodjeljuju se priznanja u trajno vlasništvo kao i mogući poklon od Organizatora.

 

Članak 30.

Nagrada za najboljeg igrača turnira u seniorskoj konkurenciji se od 29. turnira zove Trofej za najboljeg igrača BMNT Požega „Bruno Boban“ u čast i spomen na dugogodišnjeg igrača požeškog turnira koji je tragično preminuo 24. 03. 2018. na nogometnoj utakmici Marsonia – Slavonija.

 

Članak 31.

Sva tumačenja u svezi ovih Propozicija i propisa na koje se njima poziva daje Natjecateljska komisija.

 

Požega, 13. 12. 2019.

 

Požeški športski savez

Predsjednik :

Nino Abramović 

Pročitano 1639 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 20 Prosinac 2019 14:34