Ispiši ovu stranicu
Petak, 03 Siječanj 2020 01:00

Četvrtfinale 29. BMNT "Požega 2019" izborili C. B. Colosseum Cor, C. B. Rubikon, C. B. Vertigo i Kutjevo

POŽEGA - Prve četiri utakmice osmine finala 29. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2019" odigrane su jučer pred punim tribinama Sportske dvorane Tomislav Pirc. Tijekom 9. natjecateljskog dana odigrano je ukupno 6 utakmica koje je pratilo preko 1000 gledatelja.

Prije seniora na teren su istrčali veterani koji su se borili za prolazak skupine 1. i plasman u polufinale. U prvom susretu Lager Bašić i Vallis Aurea su remizirali 1:1 što je odgovaralo Vallis Aurei koja se plasirala među četiri najbolje ekipe turnira. Lager je poveo pogotkom Miroslava Papka u 10. minuti, a izjednačko je Tomislav Majetić u 27. minuti. 

Za drugo mjesto u polufinalu borili su se Alabama i Hvidra Požega, a sa tri boda susret su završili igrači Hvidre koji su tako izborili prvo mjesto u skupini te će u polufinalu na Rampu Spin Vallis, dok će Vallis Aurea odmjeriti snage s Kelvinom. Hvidra je povela pogocima Josipa Pavunčeca u 2. i Maria Jakovca u 9. minuti. Na 1:2 smanjio je Krešo Poleti u 17., a na 1:3 povisio je Vjekoslav Juranović u 17. minuti. Konačnih 2:3 postavio je Ivica Fliszar u 29. minuti. 

Drugi krug seniorskog turnira otvorio je aktualni pobjednik Colosseum-Cor koji je za protivnika imao Mojito caffe bar i Restoran i prenoćište Stari grad. Nakon desetak minuta bez uzbuđenja, Brazilac Vitor Lima u 9. minuti odličnim udarcem s desetak metara vara vratara Mojita i donosi prednost aktualnom pobjedniku. Taj pogodak dao je krila Colosseumu koji je nakon toga zaigrao bolje i opravdao status favorita. U 18. minuti dominaciju svoje momčadi okrunio je Dražen Čavar koji je prizemnim udarcem iskosa s desne strane matirao Mahačeka za 2:0 što je i bio rezultat a odmoru. Ako je i postojala nekakva dilema u četvrtoj minuti drugog dijela otklonio ju je prošlogodišnji najbolji igrač turnira Dino Bundavica koji je zabio za 3:0, a još jednim udarcem minutu kasnije Vitor Lima diže na 4:0. Četiri minute prije kraja Dražen Čavar je svojim drugim golom digao na 5:0, a konačnih 6:0 u posljednjoj minuti postavio je Mirko Soldo

Drugu utakmicu osmine finala odgirali su Caffe bar Vertigo i mlada ekipa Elite Academy Pakrac Phoenix Tattoo studio Daruvar koja je prošle godine bila najugodnije iznenađenje turnira. Prvih 20 minuta proteklo je u laganoj inicijativi Elite Academya, no bez pravog posla za vratare bilo na jednoj bilo na drugoj strani iako je utakmica išla na mlin Vertiga koji je uspio umrtviti utakmicu i maksimalno usporiti ritam. U drugom poluvremenu dosta više uzbuđenja, u samom otvaranju pomalo prestrogo Elite Academy ostaje najprije s jednim igračem manje, a odmah zatim i s drugim na četiri minute. No dvije minute s dva i dvije s igračem više nisu bili dovoljni Vertigu da ozbiljnije zaprijeti pakračkom golu. Nakon što su se vratili u brojčanu ravnotežu nošeni ponovno podrškom s tribina Pakračani kreću po pobjedu, no nekoliko opasnih udaraca je fijukalo oko Marićevog gola pa je i drugih 20 minuta završeno bez pogodaka. O prolasku je odlučivala lutrija sedmeraca gdje se istaknuo Robert Marić koji je zaustavio dva udarca Elite Academya, a pobjedu je Vertigu donio Miroslav Lujić.

Treću utakmicu igrao je trostruki pobjednik požeškog turnira Caffe bar Rubikon protiv mlade ekipe Play fitness i otvorio ju na najbolji mogući način, već u prvoj minuti Filip Bungić iz gužve pogađa za vodstvo svoje momčadi. Nakon što je vratar Playa Tomislav Kovačević fenomenalno zaustavo udarac Severovića, na drugoj strani stiže kazna i poravnanje. Valentino Kuzmić potegao je sa 17-18 metara i postigao najljepši pogodak večeri. Odmah nakon toga novo vodstvo Rubikona, ovoga puta strijelac je Matej Kurjaković. U 17. minuti Tomislav Marjanović diže prednost Rubikona nakon fantastične kontre iz 4 poteza i stavlja protivnike u vrlo nezgodan položaj u drugom poluvremenu. U nastavku je Play bio poduzetniji, no bez velikih prilika, pa niti u posljednjih pet minuta kada su krenuli s igračem umjesto vratara. Tek nekoliko dobrih udaraca iz daljine koji su uglavnom fijukali oko gola.

Posljednja utakmica dana donijela je dvoboj Caffe bara Vanilla i Kutjeva koje je krenulo kao favorit s obzirom na odličan dojam koji su ostavili u skupini. I krenuli su Kutjevčani tako, od početka je lopta bila više u njihovim nogama a to su naplatili u 6. minuti kad je Ante Paulić sa desetak metara prizemnim udarcem prevario Romića koji nije stigao reagirati iako je lopta išla po sredini gola. U 11. minuti sjajan potez Nikole Vasića, najprije je prodao tunel protivniku, odigrao dupli pas i onda majstorski spremio loptu u dalju malu mrežicu za 1:1. Ipak, do odmora Kutjevo s dva pogotka dolazi do mirne prednosti, najprije je zabio Mario Desnica, a onda u samoj završnici i Mladen Zgonjanin. Sredinom drugog poluvremena Josip Budimir je pogodio za 4:1 i tako definitivno potvrdio odlazak Kutjeva u četvrtfinale i okončao sve nade Vanille da mogu do iznenađenja i prolaza dalje. Do kraja je Davor Kaurić pogodio za Vanillu, a Mladen Zgonjanin postavio konačnih 5:2. 

Danas će se odigrati preostale četiri utakmice osmine finala seniorskog turnira i polufinalene utakmice veterana. Program otvara trostruku pobjednik Caffe bar Samson koji će u 18,00 sati igrati protiv AG Gradnje 97. Nakon toga u 18,50 sati sastaju se Caffe bar Oase Pleternica i Vallis Aurea. 

Prvo polufinale veterana u 19,40 igrat će Hvidra Požega i Rampa Spin Valis čijoj ekipi je ovo 9 polufinale zaredom, a od 20,20 sati u drugom polufinalu sastaju se Kelvin i branitelj naslova Vallis Aurea. 

U 21,00 sati svoju utakmicu osmine finala odigrat će MNK Autodijelovi Tokić i Blic Interijeri Caffe bar Park Pleternica, a od 21,50 sati odigrat će se posljednja utakmica osmine finala između MNK Redoksa i Očne optike Abrić. 

 

 

DRUGI KRUG

Četvrtak, 02. 01. 2020. – 9. dan –Osmina finala

Lager Bašić – Vallis Aurea 1:1 (Vet 1)

Alabama – Hvidra Požega 2:3 (Vet 1)

Caffe bar Colosseum Cor d.o.o - Mojito caffe bar i Restoran i prenoćište Stari grad 6:0 (A)

Caffe bar Vertigo – Elite Academy Pakrac Phoenix Tattoo studio Daruvar 0:0 (2:1 penali) (B)

Caffe bar Rubikon – Play fitness 3:1 (C)

Caffe bar Vanilla – Kutjevo 2:5 (D)

 

Petak, 03. 01. 2020. – 10. dan – Osmina finala

18,00 Caffe bar Samson – AG Gradnja 97 (E)

18,50 Caffe bar Oase – Vallis Aurea (F)

19,40 Polufinale Veterani : Hvidra – Rampa Spin Valis

20,20 Polufinale Veterani : Kelvin – Vallis Aurea

21,00 MNK Autodijelovi Tokić – Blic Interijeri Caffe bar Park Pleternica (G)

21,50 MNK Redoksi – Očna optika Abrić (H)

 

Subota, 04. 01. 2020. – 11. dan – Četvrtfinale

18,40 Caffe bar Colosseum Cor d.o.o - Caffe bar Rubikon (1)

19,30 Caffe bar Vertigo –Kutjevo (2)

20,20 E – G (3)

21,10 F – H (4)

 

Nedjelja, 05. 01. 2020. – 12. dan – Polufinale

19,30 Utakmica za 3. mjesto – Veterani

20,10 Polufinale Fond (1–3)

21,00 Finale - Veterani

21,50 Polufinale Fond (2–4)

 

Ponedjeljak, 06. 01. 2020. – 13. dan – Finale

19,40 UTAKMICA ZA 3. MJESTO – Fond

20,30 Dodjela pehara i nagrada za 3. i 4. mjesto

21,00 FINALE – Fond

21,50 Dodjela pehara i nagrada, proglašenje pobjednika

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 2491 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 04 Siječanj 2020 12:25