Četvrtak, 30 Siječanj 2020 01:00

ŠSD Slavonac (OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica) pobjednik Županijskog natjecanja u futsalu za učenike osnovnih škola

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc danas je održano finale Županijskog natjecanja u futsalu za učenike osnovnih škola u organizaciji Školskog sportskog saveza Požeško - slavonske županije. 

Nastupile su tri najbolje ekipe koje su plasman osigurale prošlog tjedna na natjecanjima po skupinama koja su održana u Lipiku, Požegi i Pleternici.

U svakoj skupini je bilo po 5 ekipa te je ukupno 15 ekipa sudjelovalo na županijskom natjecanju. U Lipiku je prvo mjesto osvojila ekipa ŠSD Mladost (Pakrac), u Pleternici je najbolji bio ŠSD Slavonac (OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica) dok je u Požegi prvo mjesto osvojila ŠSD Emanuel (Katolička osnovna škola).

Na današnjem natjecanju odigrane su tri utakmice u kojima je igrao svatko sa svakim. U prvom susretu Slavonac je pobijedio Mladost rezultatom 4:2, a nakon toga Slavonac je bio bolji i od Emanuela rezultatom 6:3.

Tako je posljednja utakmica odlučivala samo o drugom mjestu, a u otvorenom susretu sa puno prilika i pogodaka nakon 30 minuta igre Emanuel je slavio protiv Mladosti rezultatom 8:7. 

Igrači Slavonca osvajanjem prvog mjesta na županijskom natjecanju stekli su pravo nastupa na državnoj završnici Hrvatskog školskog sportskog saveza. 

Za Slavonac su prvo mjesto osvojili Niko Mrvelj, Borna Knezović, Stjepan Bošnjak, Antun Kovačević, Ivan Bulaja, Filip Jušić, Mislav Matošević, Gabrijel Dravec, Valentin Štetić i Marin Šarić, a s klupe ih je vodio profesor Željko Bunčić. Pehar pobjednicima je uručio tajnik Školskog sportskog saveza PSŽ. Marijan Rudež. 

Pročitano 2090 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 30 Siječanj 2020 17:37