Utorak, 20 Listopad 2020 13:40

Malonogometaši Autodijelova Tokić pobijedili Jakšić u županijskom derbiju 2. HMNL - Istok

PLETERNICA - U 4. kolu 2. Hrvatske malonogometne lige - Istok igrači MNK Autodijelovi Tokić su jučer u Sportskoj dvorani pleterničke Osnovne škole Fra Kaje Adžića svladali MNK Jakšić koji je u ovom susretu bio domaćin rezultatom 4:7 (3:3).

Jakšić je poveo pogotkom Maurizia Reze već u 2. minuti, a na 2:0 povisio je minutu poslije Lukas Begić. U 10. minuti Benjamin Banožić je smanjio na 2:1, a u istoj minuti na 2:2 je poravnao Andrija Lucović. Novo vodstvo Jakšiću u 14. minuti donio je Lukas Begić svojim drugim pogotkom, a na 3:3 poravnao je Mirko Soldo u 18. te je to bio rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme. 

U 26. minuti Mislav Včelik je ponovno doveo Jakšić u vodstvo pogotkom za 4:3. Andrija Lucović je svojim drugim pogotkom u 29. minuti poravnao na 4:4, a nakon toga je Mirko Soldo postigao dva pogotka u 37. i 38. minuti i odveo "Tokiće" u vodstvo od 4:6. Pobjedu je pogotkom za konačnih 4:7 u 39 minuti potvrdio Tomislav Soldić. 

Autodijelovi Tokić nalaze se trenutno na 1. mjestu drugoligaškog Istoka sa 9 bodova dok je Jakšić na 7. mjestu sa 4 boda. 

Odigrane su još dvije utakmice ovog kola, a obje su završile neodlučeno, Slatina i  Aurelia odigrali su 2:2, a Brod i Vinkovci čak 11:11. U Slavonskom Brodu odigran je nevjerovatan susret u kojem je domaćin imao sve u svojim rukama, da bi na koncu ostao bez pobjede. Brod je protiv Vinkovaca imao velikih 5:1 na poluvremenu, a kada su Brođani u ranoj fazi nastavka došli do 7:1 malotko je mogao i pomisliti da neće ostvariti pobjedu. Imali su sredinom nastavka domaći i velikih 10:4, da bi u poslijednjoj četvrtini susreta ispustili prednost.

Gosti su do kraja susreta postigli čak 7 zgoditaka, a domaći tek jedan za konačnih 11:11! U susretu s nevjerovatna 22 zgoditka kod domaćih je 3 zgoditka postigao Nižić, dok su kod gostiju isti učinak imali Haluška, Jurišić i vodeći strijelac lige Marin Ležaić.

Dvoboj 4.kola između Futsal Olimpijca i Male Mljekare odgođen zbog pojave virusa COVID-19 u jednom od klubova. U priopćenju povjerenika za natjecanje Daria Skendera stoji kako će se termin odigravanja susreta odrediti naknadno.

Susret između Našica i Broda 035 također je odgođen ali zbog nastupa spomenutog dvojca u osmini finala kupa Hrvatske (Našice - Novo vrijeme Apfel Makarska 2:6, Brod 035 - Alumnus Sesvete 6:8). U 4. kolu slobodna je bila Nova Gradiška.

U četvrtak, 15. listopada u Slavonskom Brodu je odigrano finale Kupa regije Istok u kojem je domaći Brod poražen rezultatom 2:3 od Aurelie (Vinkovci) koja danas s početkom u 18,00 sati na svom parketu u osmini finala Hrvatskog malonogometnog kupa igra protiv prvoligaša Vrgorca

U 5. kolu koje se treba igrati narednog vikenda, Autodijelovi Tokić će ugostiti Brod, a Jakšić gostuje u Vinkovcima kod Aurelie. Još se sastaju Vinkovci - Futsal Olimpijac, Brod 035 - Slatina i Nova Gradiška - Našice. Slobodna je Mala Mljekara. 

Pročitano 794 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Listopad 2020 14:50