Četvrtak, 24 Prosinac 2020 15:56

Autodijelovi Tokić u 11. kolu 2. HMNL - Istok u gostima pobijedili jesenskog prvaka 035 Brod kojem je to prvi poraz u ovoj sezoni

SLAVONSKI BROD - Sjajnu futsal predstavu prikazali su Brod 035 i Autodijelovi Tokić sinoć u Sportskoj dvorani Brod. Od početka se vidjelo da će to biti odlična utakmica, Brod je krenuo silovito, vrtio loptu oko gostujuće zone i nemalo puta izigrao goste, no vrlo raspoložen bio je kapetan Tokića Siniša Klasić i u nekoliko navrata sjajnim reakcijama spašavao svoj gol.

Na drugoj strani Tokići nisu puno puta prelazili preko centra, ali baš svaki put kad jesu bila je panika, ili je Kovačević spašavao bilo obranama bilo istrčavanjima daleko od gola, ili je “fijukalo” jako blizi. U jednom od tih napada u 4. minuti Tokići dolaze do vodstva, strijelac je Mirko Soldo, bivši igrač Broda 035.

Vrlo dinamična igra trajala je čitavo poluvrijeme, sve do 19. minute gosti su odoljevali, a onda krasna akcija Broda nakon prekida, gosti su potpuno zaboravili na Gačića koji je odličnu loptu Bundavice skrenuo u mrežu. Nije dugo trajala radost domaćih, 20ak sekundi prije kraja poluvremena Soldo je primio loptu na desetak metara od gola, oslobodio se čuvara i ljevicom je topovski smjestio u mrežu za novo vodstvo Tokića. Bio je to njegov devetnaesti pogodak u ovoj sezoni te je trenutno vodeći strijelac lige. 

U nastavak bolje kreće Brod, pritisak se još pojačao i ovoga puta vrlo brzo urodio plodom, nakon samo tri minute nakon prekrasne povratne lopte Ćubela, Bundavica nije imao težak zadatak pogoditi za novo poravnanje. Napadao je Brod, Klasić par puta čudesno spašavao, ali je Brod malo zaboravio na obranu što u 35. minuti kažnjava Matej Peharda koji je sve sam napravio, oduzeo loptu, projurio kraj zbunjene domaće obrane i rutinirano pospremio loptu iza nemoćnog Kovačevića.

Nisu se domaći dobro ni pribrali od ovog šoka, ovoga puta odlična reakcija Mate Marčetića koji je sa 7-8 metara ponovno poslao domaćeg vratara po loptu u mrežu. Nakon toga Brod vadi golmana, u njegovoj ulozi na teren ulazi iskusni Mario Petrović, domaći prijete, a gotovo dvije minute prije kraja preko Ćubela dolaze do gola, a li do kraja se Tokići odlično brane i zasluženo osvajaju bodove!

"Tokići" su tako domaćinima nanijeli prvi prvenstveni poraz ali je Brod 035 ipak osvojio jesenski naslov za 21 bodom, jednim više od drugoplasirane Aurelie (Vinkovci). Požeški klub je polusezonu završio na 6. mjestu sa 15 bodova (5 pobjeda, 5 poraza).

Ostale utakmice 11. kola već su odigrane ranije. Postignuti su ovi rezultati : Slatina - Futsal Olimpijac (Županja) 7:2, Jakšić - Brod 5:5, Našice - Mala Mljekara (Valpovo) 8:7 i Nova Gradiška - Vinkovci 9:5. Slobodna je bila Aurelia.

Drugi dio sezone počet će 08, 09. i 10. siječnja 2021. kada će se igrati utakmice 12. kola. "Tokići" gostuju kod Nove Gradiške koju su u 1. kolu svladali rezultatom 7:4. Ostali parovi 12. kola su : Jakšić - Futsal Olimpijac, Slatina - Mala Mljekara, Našice - Vinkovci i Brod 035 - Aurelia. Slobodan je Brod. Prije nastavka sezone odigrat će se i jedina neodigrana utakmica između Jakšića i Našica. 

 

MNK BROD 035 – MNK AUTODIJELOVI TOKIĆ 3:4 (1:2)

Strijelci: 0:1 Soldo (4), 1:1 Gačić (19), 1:2 Soldo (20), 2:2 Bundavica (23), 2:3 Peharda (35), 2:4 Marčetić (37), 3:4 Ćubel (39)

MNK Brod: Kovačević, Ruhek, Ćubel, Đerek, Bundavica, Sušić, Đurković, Ferić, Petrović, Gačić, Cindrić, Jurić, Marčetić, Gavranić

MNK Autodijelovi Tokić: Klasić, Šporčić, D. Brnčić, Soldo, B. Banožić, T. Banožić, M. Brnčić, Bulaja, Marčetić, Rotim, Šubara, Peharda

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 776 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 24 Prosinac 2020 16:25