Utorak, 12 Siječanj 2021 08:43

MNK Autodijelovi Tokić pobijedili u gostima HMNK Novu Gradišku u 12. kolu 2. HMNL - Istok

NOVA GRADIŠKA - Malonogometaši Autodijelova Tokić jučer su na gostovanju u Novoj Gradišci svladali istoimenog domaćina rezultatom 2:5 (2:2) u 12. kolu 2. Hrvatske malonogometne lige - Istok. Domaćin je poveo pogotkom Filipa Bungića u 8. minuti, a nakon dobre asistencije Mate Marčetića izjednačio je najbolji strijelac lige Mirko Soldo već minutu poslije svojim devetnaestim pogotkom u ovoj sezoni. Nakon jedne oduzete lopte na svojoj polovici terena Josip Solić je prošao dva igrača i lijepo ostavio loptu za Mateja Peharda koji jakim udarcem sa desetak metara dovodi "Tokiće" u vodstvo od 1:2 u 18. minuti. Već u sljedećem napadu Nikola Eller izjednačio je na 2:2 i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

Na početku drugog dijela, u 23. minuti isključen je vratar domaćih Marko Maričević jer je igrao rukom van šest metara da bi spriječio pogodak. Požeški klub nije uspio u naredne dvije minute s igračem više zabiti pogodak ali je u 28. minuti Luka Rotim lijepom solo akcijom doveo "Tokiće" u novo vodstvo od 2:3. Dvije minute prije kraja HMNK Nova Gradiška je imala penal za izjednačenje ali udarac Nikole Ellera sa šest metara je otišao u vratnicu gola Siniše Klasića. Tada je domaćin pokušao igrati bez vratara s igračem više u polju što je omogućilo Mateju Pehardi da postigne dva pogotka na praznu mrežu sa svoje polovice terena. 

Autodijelovi Tokić su se ovom pobjedom probili sa petog na treće mjesto i trenutno imaju 18 bodova ( 6 pobjeda, 5 poraza). Tri utakmice 12. kola već su odigrane tijekom proteklog vikenda. Jakšić je u subotu, 09. siječnja u Požegi svladao Futsal Olimpijac rezultatom 6:5 (strijelci za Jakšić : Ivan Jakešević 2, Mario Šipura, Alen Solina, Domagoj Kovačević, Denis Hadžić), Slatina je pobijedila Malu Mljekaru (Valpovo) rezultatom 9:5, a Našice su dobile Vinkovce rezultatom 7:3. Još se treba odigrati utakmica Brod 035 - Aurelia. Slobodan je u 12. kolu bio Brod.

U 13. kolu "Tokići" gostuju kod Našica (subota, 16. siječnja u 18,00), a sastaju se još Aurelia - Nova Gradiška, Vinkovci - Slatina, Mala Mljekara - Jakšić i Futsal Olimpijac - Brod. Slobodan je Brod 035. 

Pročitano 716 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Siječanj 2021 12:51