Četvrtak, 28 Siječanj 2021 12:06

Tužna vijest - preminuo Miro Palac "Pajo", dugogodišnji malonogometaš, osnivač prvog futsal kluba u Požeštini - MNK Požega 2000

POŽEGA - U požeškoj Županijskoj bolnici jučer (27. 01. 2021.) u 16,15 sati nakon kratke i teške bolesti u 63. godini preminuo je Miro Palac "Pajo", dugogodišnji malonogometaš, nogometaš i osnivač prvog futsal kluba na području Požeško - slavonske županije - MNK Požega 2000.

Miro Palac rođen je 03. 01. 1959. godine u Grudama (Bosna i Hercegovina). Bio je veliki malonogometni entuzijast koji je nastupao na brojnim turnirima sa svojim ekipama kao igrač i voditelj, a svakodnevno je godinama haklao na betonu požeške rekreacije gdje je često organizirao i turnire i druženja ljubitelja malog nogometa.

Kratko je početkom devedesetih godina nosio i dres Nogometnog kluba Požega, ali njegova prva i jedina ljubav bio je mali nogomet. Bio je glavni inicijator onivanja prvog futsal kluba u Požegi i Požeško - slavonskoj županiji, Malonogometnog kluba Požega 2000 koji je odmah po osnivanju nastupao u 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi - Istok. 

Nakon toga osnovani su i drugi klubovi na području grada Požege i naše županije (Alabama, Halo 92, Global tim, Bonita, Tehničar, Bijela kuća,....), pokrenuta je Županijska malonogometna liga, a povećanjem broja klubova igrala se i 1. i 2. Županijska malonogometna liga.

Palac je kao glavni inicijator osnivanja klubova i pokretanja službene lige bio i povjerenik za futsal Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije sve do 2009. godine, a dugi niz godina vodio je i požešku Malonogometnu ligu veterana koja se igrala u Sportskoj dvorani Grabrik (danas SD Tomislav Pirc). 

MNK Požega 2000 je uz Požeški športski savez bio i suorganizator 11. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2001".

Miro Palac je dugi niz godina bio član Skupštine Požeškog športskog saveza i Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije kao i delegat na utakmicama 1. i 2. Županijske malonogometne lige i 2. Hrvatske malonogometne lige - Istok. 

Uskoro nakon pokretanja službenog malonogometnog natjecanja pod ingerencijom Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije su u 2. HMNL - Istok nastupali i Bonita, Tehničar, Bijela kuća i Puni krug, a trenutno se u drugoligaškom rangu natječu Autodijelovi Tokić i Jakšić. 

Malonogometaši, rekreativci, veterani i zaljubljenici u mali nogomet nisu bez razloga popularnog Paju godinama nazivali pola u šali pola u zbilji "ocem požeškog malog nogometa".

Zbog protuepidemioloških mjera sahrana će biti u krugu obitelji, sutra, u petak, 29. siječnja u 12,00 sati na požeškom groblju Krista Kralja. 

Pročitano 2933 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Veljača 2021 13:19