Petak, 29 Listopad 2021 10:48

Učenice Katoličke osnovne škola Požega osvojile prvo mjesto u futsalu na županijskom prvenstvu Školskog sportskog saveza PSŽ

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jučer je održano županijsko natjecanje u futsalu za učenice osnovnih škola u organizaciji Školskog sportskog saveza Požeško - slavonske županije. Natjecale su se četiri ekipe, a najbolje su bile igračice Katoličke osnovne škole Požega. 

U prvom polufinalu je Katolička pobijedila ekipu Osnovne škole Dobriše Cesarića (Požega) rezultatom 3:0 (1:0), a pogotke su postigle Lucija Kesić i Hana Hrmić uz jedan autogol igračice Cesarićeve škole. U drugom polufinalu je Osnovna škola Vladimira Nazora Trenkovo pobijedila Osnovnu školu Julija Kempfa Požega rezultatom 3:1 (1:1). Pogotke su postigle Lucija Kristić, Manuela Šubara i Antea Štetić dok je jedini pogodak za Kempfovu postigla Nikolina Cekinović. 

U utakmici za 3. mjesto Cesarićeva je uvjerljivo svladala Kempfovu rezultatom 4:0 (1:0), a pogotke su postigle Marija Pernar, Mateja Janković, Karla Paukner i Sara Mišić. 

U finalu je Katolička pobijedila OŠ Vladimira Nazora iz Trenkova rezultatom 3:2 (1:0). Lucija Kesić dovela je Katoličku u vodstvo pogotkom za 1:0 u 3. minuti, a ista igračica povisila je vodstvo svoje ekipe pogotkom za 2:0 u 20. minuti. Kada je Hana Hrmić u 21. minuti postigla pogodak za 3:0 činilo se da je finale odlučeno, ali je Lucija Kristić sa dva brza gola u 27. i 28. minuti smanjila na 3:2 i donijela nadu svojoj ekipi da mogu do penala. Igračice Katoličke škole uspjele su ipak u posljednje dvije minute susreta zadržati prednost i zasluženo doći do prvog mjesta. 

Pobjednička ekipa plasirala se na državno prvenstvo koje će se održati 30. ožujka 2022. u Poreču. Za Katoličku osnovnu školu u Požegi nastupale su Hana Hrmić, Lucija Mlakar, Tara Bušić, Lucija Kesić, Ana Ognjenčić, Valentina Pušćenik, Rahela Rašić, Katja Kožić i Rebeka Mlakar. Voditelj ekipe bio je profesor Marko Vujnović. 

 

Pročitano 678 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 29 Listopad 2021 11:51