Petak, 07 Siječanj 2022 22:57

Caffe bar Samson i Cor - Caffe bar Colosseum u finalu 30. BMNT "Požega 2021"

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc večeras su odigrane polufinalne utakmice 30. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2021". U prvom susretu Cor - Caffe bar Colosseum je s minimalnih 1:0 slavio protiv Caffe bara Vertigo. Pogodak odluke postigao je nakon solo akcije Luka Perić četiri minute prije kraja kada se s igračem na leđima lijepo oslobodio i s desetak metara prizemnim udarcem svladao vratara Alena Leista.

Minutu poslije Vertigo je imao kazneni udarac s 10 metara nakon šestog prekršaja Cor - Colosseuma. Valentino Kuzmić pogodio je vratnicu i na kraju je ostalo 1:0 s tim da su igrači Vertiga dva puta tražili šesti prekršaj još kod rezultata 0:0 ali se suci Slaven Stojanović i Oliver Zec nisu oglasili. Nakon neiskorištenog deseterca svoje ekipe, Josip Nižić je minutu prije kraja pogodio gredu. 

Na samom početku susreta Matej Mitrović sa našao sam pred vratarom Matom Vasićem ali ga nije uspio svladati. Vertigo je drugu najbolju priliku u prvom dijelu imao preko Josipa Nižića koji se na centru oslobodio svog čuvara i s petnaestak metara jakim udarcem špicom pogodio gredu. Cor Colossseum je imao inicijativu tijekom cijelog susreta i dosta šuteva ali uz samo nekoliko izrazitih prilika jer su igrači Vertiga igrali dobru obranu. Na kraju je Cor Colosseum sretno i spretno došao do svog trećeg finala u kojem ih čeka trostruki pobjednik, ekipa Caffe bara Samson koja je u drugom polufinalu pobijedila Caffe bar Rubikon rezultatom 2:0. 

Već u 2. minuti Tomislav Baltić zabio je za 1:0. Rubikon je nakon toga tražio izjednačenje ali nije mogao naći put do mreže odličnog mladog vratara Tomislava Blaževića koji je na ovom turniru dobro zamijenio Ivana Majetića, dugogodišnjeg vratara Samsona koji zbog ozljede svoje suigrače prati s tribine. Susret je prelomio najbolji igrač 23. BMNT "Požega 2013" Mario Pavelić pogotkom za 2:0. Tako je Samson nakon 5 godina opet u finalu Božićnog turnira. 

Samson je osvajao turnir, 2012., 2013. i 2016. godine. Sigurno je da će njegovi igrači imati veliki motiv da osvoje turnir po četvrti put, čime bi postali prvi u povijesti, a time bi stekli i pravo da veliki prijelazni pehar ostane u njihovom trajnom vlasništu. Turnir su jedini tri puta osvajali Simoneta, Samson i Rubikon. Kako je Simoneta već davno ugrađena u povijest požeškog turnira s naslovima iz 1999., 2004. i 2006., a Rubikon kao jedinu aktivnu ekipu s tri naslova (2001., 2014., 2017.) su svladali večeras u međusobnom susretu, igrači Samsona tako jedini sada imaju mogućnost za ovaj podvig. 

Samson je nakon osvojenog naslova 2016., na naredna tri turnira gubio poslije izvođenja penala. 2017. u osmini finala nakon 4:4 u 40 minuta protiv Crne legije završilo je 5:6 za protivnika. U polufinalu 2018. nakon 0:0, Samson je izgubio od Očne optike Abrić ukupnim rezultatom 3:4. Na posljednjem turniru, 2019. u polufinalu s Caffe barom Colosseum - Corom nakon 40 minuta bilo je 1:1, a nakon penala Samson je izgubio 2:3. 

Drugi veliki motiv, ali sigurno i najveći je naravno neprežaljeni Bruno Boban s čijom slikom na majicama igraju posljednja dva održana turnira, 2018. i 2019., a nakon što je ih je njihov suigrač i prijatelj kao i sve nas  nažalost zauvijek iznenada napustio 24. 03. 2018. Igrači Samsona od tada ovaj turnir igraju u spomen na svog Brunu i za Njega. Sigurno je također da će igrači Samsona imati i veliku podršku publike jer su je imali i svih ovih proteklih godina. 

S druge strane Cor - Caffe bar Colosseum pobjedom u finalu može postati prva ekipa u povijesti ovog turnira koja je osvojila turnir tri godine zaredom, a time bi se i izjednačili s brojem naslova sa sadašnjim rekorderima, Simonetom, Rubikonom i Samsonom. 

Jedno je sigurno, a to je da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta jer je tako bilo i ova tri protekla dana na svim utakmicama drugog kruga jubilarnog, 30. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2021". 

 

30. BMNT "POŽEGA 2021" - RASPORED I REZULTATI UTAKMICA

Petak, 07. 01. 2022. – 9. dan – Polufinale

 

Cor Caffe bar Colosseum - Caffe bar Vertigo 1-0 (0:0)

Suci : Slaven Stojanović, Oliver Zec. 

Strijelac : Luka Perić (36)

Cor Caffe bar Colosseum - Mato Vasić, Renato Rumbak, Jakov Grcić, Almedin Bundavica, Marko Karačić, Tiho Čirjak, Matija Ezgeta, Luka Đerek, Luka Perić, Darko Duvnjak, Mihovil Prgomet, Franjo Matković. Voditelji : Krešo Poleti, Marijan Galiot. 

Caffe bar Vertigo - Alen Leist, Nikola Miholić, Miroslav Lujić, Matej Mitrović, Josip Nižić, Ivica Pavić, Domagoj Ivanagić, Igor Bratanić, Valentino Kuzmić, Matej Gačić. Voditelji : Goran Bošnjak, Robert Marić. 

 

Caffe bar Rubikon - Caffe bar Samson 0-2 (0:1)

Suci : Slaven Stojanović, Oliver Zec. 

Strijelci : Tomislav Baltić (2), Mario Pavelić (30)

Caffe bar Rubikon - Marko Maričević, Nikola Eller, Kristijan Jakić, Filip Bungić, Stjepan Petrović, Antun Severović, Dario Batalo, Tomislav Marijanović, Ivan Kašljević, Silvio Mikić. Voditelji : Dario Ivančić, Dragan Rapić.

Caffe bar Samson - Tomislav Blažević, Josip Zeba, Tomislav Baltić, Mario Pavelić, Gabrijel Boban, Josip Solić, Krešimir Plešić, Valentino Podobnik, Tomislav Žuljević, Mario Ćubel. Voditelji : Nikola Zeba, Nikola Lukić, Ivan Majetić 

 

Subota 08. 01. 2022. – 10. dan – Finale

19,00 Utakmica za 3. mjesto – Veterani  :

Caffe bar Alibi - MNK Birtijca

19,40 Utakmica za 3. mjesto – Seniori :

Caffe bar Vertigo - Caffe bar Rubikon

20,30 Finale – Veterani : 

Alabama - Wiener osiguranje

21,10 Finale – Seniori :

Cor Caffe bar Colosseum - Caffe bar Samson

Pročitano 843 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 08 Siječanj 2022 08:49