Subota, 08 Siječanj 2022 23:59

Caffe bar Samson pobjednik 30. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2021"

POŽEGA - Posljednja tri požeška turnira daleko najviše simpatizera imala je ekipa Caffe bara Samson koja je stizala s misijom različitom od svih ostalih ekipa, došli su po trofej za svog prerano otišlog prijatelja Brunu Bobana koji je redovito igrao i osvajao turnir.

Danas je misija napokon ispunjena! Veliki pehar, Zlatko, odlazi u Veliku, s obzirom da je Samson po četvrti put pobjednik turnira prelazi im u trajno vlasništvo, a nitko nema dileme gdje će taj prekrasni pehar na kraju završiti.. Finalna večer bila je sjajna, nakon završnih borbi u kategoriji veterana i dvoboja za treće mjesto u kojem je Rubikon slavio protiv Vertiga, na teren su izašle dvije najbolje momčadi ovogodišnjeg izdanja.

Trostruki pobjednik Samson na suprotnoj strani imao je sjajnog protivnika, momčad koja vlada Požegom u posljednja dva izdanja – Cor Caffe bar Colosseum predvođen legendarnim i neuništivim Jakovom Grcićem, jednim od najboljih hrvatskih futsal majstora svih vremena. 

Počelo je očekivano, Cor je bio nešto dominantniji, ali Samsoni su bili motivirani do granice fanatizma, za njih nije bilo izgubljene lopte ili duela, Crni kao da su igrali protiv zida i u početku nisu imali velike koristi od posjeda, mogli su samo kružiti oko neumornih momaka s Brunom na srcu.

Bijeli su vrebali krivi korak protivnika i dočekali su ga preko Tomislava Žuljevića koji je u četvrtoj minuti s desne strane pogodio i poslao Vasića po loptu u mrežu za rano vodstvo Samsona. Iako odgovor Cora nije bio ekspresan, došli su do poravnanja relativno brzo, tri minute kasnije, prije nego su ušli u nekakvu nervozu, strijelac za Crne bio je Franjo Matković.

Po nekoliko dobrih situacija bilo je na svakoj strani, iako je Colosseum bio opasniji, mladi vratar Samsona Tomislav Blažević u nekoliko navrata je zaista sjajno reagirao, dok na drugoj strani pamtimo dvije dobre reakcije Mate Vasića. Kada se već činilo da će se na odmor u egalu, Colosseum radi šesti prekršaj, a Mario Pavelić ima priliku dovesti svoju ekipu u novo vodstvo. Rutinirano odrađen posao, Vasić u jednu, a lopta u drugu stranu i na odmor se odlazi s minimalnim vodstvom CB Samson.

U nastavku novi napadi aktualnih pobjednika, sve su čvršće i čvršće stiskali obruč oko Blaževića, no Samson se i dalje srčano i pametno branio i strpljivo čekao na svoju šansu. Sredinom nastavka je dočekao savršenu priliku, Josip Solić je dočekao poklon protivnika, sam se s centra sjurio prema svom suigraču u požeškoj Slavoniji, no kada je i svladao Vasića ostao je bez pogotka, lopta je na njegovu žalost odskakutala nekoliko centimetara pored vratnice.

Slijedio je novi pritisak Colosseuma, no bez konkretnog učinka, s dva nevjerojatna promašaja istaknuo se junak polufinala, najbolji igrač futsal Lige prvaka i član slovenskog prvaka Luka Perić, tu su Bijeli imali i poprilično sreće, no svojim angažmanom su je definitivno i isprovocirali.

U 34. minuti pada odluka, u sličnoj situaciji kao nešto ranije Solić se našao Tomislav Žuljević, a on je ipak rođeni strijelac, nema milosti i svojim drugim golom u finalu otvara svojoj ekipi put do toliko željene titule. Posljednjih 5 minuta Cor igra bez vratara, no u svemu tome uspjeli su samo jednom ozbiljno zaprijetiti, uzdrmali su vratnicu, ali isto je napravio i Žuljević na drugoj strani, centimetri su ga dijelili od hattricka, ali sigurni smo da ga ni najmanje ne boli taj promašaj.

Požeški turnir još je jednom pokazao da je zaista poseban, pun emocije, punih tribina, pun sjajnih sportaša i pun potencijala. Prepune tribine najbolji su pokazatelj što je najvažniji sportski događaj u Zlatnoj dolini, događaj kojem i Grad Požega mora dati dodatni impuls, pretvoriti ga u pravi spektakl, naravno s povratkom normalnog normalnog i mogućnošću prave organizacije.

Jedino što se može i mora prigovoriti kada je turnir u pitanju su mediji koji mu ne pridaju nikakvu pažnju, eventualno prenesu napisane vijesti, vjerojatno nesvjesni da je riječ o događaju s kojim se ne može ništa usporediti, pa ni Aurea fest. Ovoliko ljudi se ne okuplja niti na jednom događaju u Požegi, pogotovo ne iz dana u dan!

Po završetku finalnog dvoboja i velikog i iznimno emotivnog slavlja pobjednika, gradonačelnik Požege dr. Željko Glavić je dodijelio nagrade, drugoplasiranom Cor Colosseumu, pobjednicima i najboljim pojedincima.

Najbolji strijelac turnira je nezaustavljivi Josip Jakovljević (Vallis Aurea) s 13 postignutih pogodaka, najbolji vratar čudesni Tomislav Blažević, dok je za najboljeg igrača turnira izabran Tomislav Baltić koji je dobio Trofej "Bruno Boban". 

Od 2019. odlukom organizatora trofej za najboljeg igrača nosi Brunino ime, prvi dobitnik bio je Dino Bundavica (Caffe bar Colosseum - Cor d..o.o.), Brunin suigrač iz Marsonie, a drugi ide Baltiću koji je zaista posebna priča ovog turnira. Tomislav je odigrao nestvaran turnir, a u finalu je izgledao poput Gattusa, bio ga je pun teren, stizao je sve, i biti opasan u napadu, i kreirati, i oduzimati, i spašavati pred svojim golom! Kolosalno!

Nadamo se u normalnim okolnostima sljedeće zime sigurno nas čeka još jedno sjajno izdanje požeškog turnira, nekako nam se čini da Brunina ekipa ne planira samo tako predati krunu, a konkurenata je i više nego dovoljno da im obranu i te kako zakompliciraju!

 

30. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR „POŽEGA 2021“

Završna večer - Seniori , subota, 08. 01. 2022.

Utakmica za 3. mjesto

Caffe bar Vertigo – Caffe bar Rubikon 1:4 (0:0)

Požega - SD Tomislav Pirc, gledatelja : 800. Suci : Oliver Zec, Danijel Rađenović 

Strijelci: 0:1 Silvio Mikić (24), 0:2 Silvio Mikić (31), 1:2 Jurica Bešlić (33), 1:3 Antun Severović (37), 1:4 Nikola Eller (38)

Caffe bar Vertigo - Alen Leist, , Miroslav Lujić, Matej Mitrović, Ivica Pavić, Domagoj Ivanagić, Valentino Kuzmić, Jurica Bešlić, Dalibor Žafaranić Voditelji : Goran Bošnjak, Robert Marić.

Caffe bar Rubikon - Marko Maričević, Nikola Eller, Kristijan Jakić, Filip Bungić, Stjepan Petrović, Antun Severović, Dario Batalo, Tomislav Marijanović, Ivan Kašljević, Silvio Mikić. Voditelj : Dragan Rapić.

 

Finale 

Cor Caffe bar Colosseum - Caffe bar Samson 1:3 (1:2)

Požega - SD Tomislav Pirc, gledatelja :1000. Suci : Oliver Zec, Danijel Rađenović

Strijelci : 0:1 Tomislav Žuljević (4), 1:1 Franjo Matković (6), 1:2 Mario Pavelić – 10 m (19), 1:3 Tomislav Žuljević (34)

Cor - Caffe bar Colosseum - Mato Vasić, Renato Rumbak, Jakov Grcić, Almedin Bundavica, Marko Karačić, Tiho Čirjak, Matija Ezgeta, Luka Đerek, Luka Perić, Darko Duvnjak, Mihovil Prgomet, Franjo Matković. Voditelji : Krešo Poleti, Marijan Galiot.

Caffe bar Samson - Tomislav Blažević, Josip Zeba, Tomislav Baltić, Mario Pavelić, Josip Solić, Krešimir Plešić, Valentino Podobnik, Tomislav Žuljević, Mario Ćubel, Gabrijel Boban. Voditelji : Nikola Zeba, Nikola Lukić, Ivan Majetić

 

POBJEDNICI „BOŽIĆNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA POŽEGA“ 1992. – 2021. 

1. - 1992. – «NK SLAVONIJA» (Požega)

2. - 1992. – «GLADNA DJECA» (Kaptol)

3. - 1993. – «GLADNA DJECA» (Kaptol)

4. - 1994. – «BRAVO MSB» (Slavonski Brod)

5. - 1995. – «SREDIŠTE ZA OBUKU I ODGOJ VOJNIKA POŽEGA» (Požega)

6. - 1996. – «TIM PETROL» (Slavonski Brod)

7. - 1997. – «ANADOLU» (Slavonski Brod)

8. - 1998. – « KAMEN INGRAD» (Požega)

9. - 1999. – «SIMONETA» (Slavonski Brod)

10. - 2000. – «BONAVIA» (Požega)

11. - 2001. – «RUBIKON» (Nova Gradiška)

12. - 2002. – «ARGUS» (Slavonski Brod)

13. - 2003. – «ARGUS» (Slavonski Brod)

14. - 2004. – «SIMONETA» (Slavonski Brod)

15. - 2005. – «METALIJACOMERC BISTRO PLAVO SRCE» (Požega)

16. - 2006. – «SIMONETA» (Slavonski Brod)

17. - 2007. – «BIJELA KUĆA» (Požega)

18. - 2008. – «BIJELA KUĆA» (Požega)

19. - 2009. – „CAFFE BAR OASE (Pleternica)

20. - 2010. – „CAFFE BAR ARENA (Slavonski Brod)

21. - 2011. – „TRENTO“ (Ivandol)

22. - 2012. – „PIZZA BAR AUREUS (Požega)

23. - 2013. – „PIZZA BAR AUREUS CAFFE BAR SAMSON“ (Požega/Velika)

24. - 2014. – „CAFFE BAR RUBIKON“ (Nova Gradiška)

25. - 2015 –  „VALLIS AUREA“ (Pleternica)

26. - 2016. – „PIZZA BAR AUREUS CAFFE BAR SAMSON" (Požega/Velika)

27. - 2017. - "CAFFE BAR RUBIKON" (Nova Gradiška)

28. - 2018. - "CAFFE BAR COLOSSEUM" (Požega)

29. - 2019. - "CAFFE BAR COLOSSEUM - COR D.O.O." (Požega)

30. - 2021. - "CAFFE BAR SAMSON" (Velika/Požega)

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 1749 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Siječanj 2022 09:51