Srijeda, 27 Travanj 2022 13:15

Gradonačelnik Glavić primio kadete Malonogometnog kluba "Autodijelovi Tokić" - prvake Hrvatske u futsalu

POŽEGA - Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić primio je danas u Gradskoj kući ekipu Malonogometnog kluba Autodijelovi Tokić koja je od 21. do 23. ovog mjeseca u Splitu sudjelovala na završnici Hrvatskog malonogometnog prvenstva za kadete gdje je ostvarila senzacionalan rezultat i postala prvak države. 

S njima su bili i njihov trener Tomislav Banožić, predsjednik kluba Josip Barišić, te predstavnici Požeškog sportskog saveza, predsjednik Nino Abramović i glavni tajnik Željko Mitrović.

Na postignutom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Glavić - Čestitam vam na priznanju koje ste osvojili jer to nije mala stvar. Vidio sam koje su ekipe sudjelovale, kao i vaše rezultate, stvarno ste bili izvrsni i doista ste taj pehar zaslužili. Čestitam i predsjedniku kluba jer danas nije lako biti predsjednik niti jednog kluba, zahtjevi su veliki i sve je teže snalazit se u tome, stoga čestitka i zahvala što podržavate ove mlade ljude da se bave sportom i zdravo odrastaju. Čestitam i treneru bez kojega bi to sve bilo teško, kao i svima vama koji igrate u klubu. Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu je na ponos i čast imati ovako izvrsne ekipe i u okviru mogućnosti ćemo vas potpomagati. – poručio je gradonačelnik.

„Tokići“ su prvo u skupini svladali MNK Gauni iz Biograda te MNK Fotex iz Varaždina, dok su u polufinalu pobijedili MNK Futsal Gorovo iz Opatije. U finalu su ih ponovno čekali igrači Gaunija koji su u polufinalu nakon penala bili bolji od MNK Novo Vrijeme iz Makarske.

O rezultatima je više rekao trener Tomislav Banožić. - Dobili smo puno pohvala, svi su nas ispitivali u kojim klubovima igramo i treniramo, vidjeli su da imamo potencijala. U finalu nas je čekala ekipa Gauni iz Biograda koji su u međuvremenu izbacili prvoligaša Split, Makarsku, sve te ekipe koje su igrale su izbacile neka velika imena u futsalu. Fotex je izbacio Uspinjača Zagreb, Gorovo je izbacilo Futsal Dinamo, to su stvarno dvije akademije koje rade najviše s mladima, što znači da je turnir bio stvarno jak. Međutim, dečki su odigrali sjajno, u finalu smo pokazali da smo odigrali nadmoćno taj turnir i uzeli smo zlato.“ – rekao je trener Banožić.

Za najboljeg igrača završnice proglašen je član požeškog kluba Borna Knezović. Čestitkama se pridružio i predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović koji je rekao da će klub i dalje imati njihovu potporu. - „Svima nam je drago da ste prvaci, nemamo baš toliko često u Požegi imati prvake u bilo kojem sportu, a znamo da je nogomet najzastupljeniji po broju onih koji se natječu. Nadam se da ćete i dalje raditi kao do sad, trenirati u klubovima gdje trenirate, a futsal igrati na ovaj način. Požeški športski savez će uz Grad Požegu s kojima surađujemo, i dalje pomagati kao što smo i sad pomogli s prijevozom i troškovima. Mi ćemo raditi svoje, vi nastavite ovako i neka rezultati budu ovakvi. Želim vam da budete prvaci i juniorske i seniorske kategorije.“ - rekao je predsjednik Abramović.

Za MNK Autodijelovi Tokić naslov prvaka Hrvatske u kadetskoj konkurenciji osvojili su vratari Marino Šop i Nikica Vukoja te igrači Antun Kovačević, Samuel Lubar, Ivan Bulaja, Ante Banožić, Leon Bošković, Luka Andrijević, Petar Hrnjak, Dominik Kuprešak, Marin Šarić, Stjepan Bošnjak, Borna Knezović i Leonardo Nović Ivanović. S klupe ih je vodio mladi stručnjak Tomislav Banožić.

Pročitano 395 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Travanj 2022 14:12