Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 28 Rujan 2022 09:20

Održan Dan otvorenih vrata policije te preventivne aktivnosti „Sajam mogućnosti“ i „Budi navijač, ne razbijač“

POŽEGA - Grad Požega i Policijska uprava požeško-slavonska jučer su u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ održali brojne preventivne i edukativne aktivnosti. Uz Sajam mogućnosti pod nazivom “Zajedno više možemo”, program primarne prevencije zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, održana je akcija “Budi navijač, ne razbijač” koja ima za cilj povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na sportskim natjecanjima, sprječavanje vrijeđanja na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih u sport.

Održan je i malonogometni turnir u kojemu su sudjelovali djelatnici Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Policijske uprave požeško-slavonske, novinari te četiri ekipe osnovnih škola s područja grada.

U ime Grada Požege, sudionike je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović. - Drago nam je što imamo priliku u suradnji s Policijskom upravom požeško-slavonskom sudjelovati u organizaciji preventivnih aktivnosti. Na taj način radimo na sprječavanju svih vrsta nasilnog ponašanja i razvijamo navijačku kulturu. Grad Požega, kao grad prijatelj djece, uz ovakve aktivnosti nastoji utjecati na što zdraviji razvoj djece. Vaša sigurnost nam je na prvom mjestu, nastojat ćemo i dalje podržavati ovakve aktivnosti. Želim vam da se danas u dobrom sportskom duhu zabavite i uživate u aktivnostima koje smo za vas pripremili.– rekla je pročelnica Petrović.

Okupljenima se obratio i Željko Grgić, načelnik PU požeško – slavonske. - Zahvaljujem svima koji sudjeluju, posebno učenicima osnovnih škola iz Požege i osnovnoškolcima iz Poljske koji imaju svoju nogometnu ekipu. Današnje aktivnosti organizirane su u prigodi obilježavanja Dana policije. Želja nam je da jednom neposrednom komunikacijom sa zajednicom i s djecom – da vas upoznamo s aktivnostima policije. Danas je pripremljeno više aktivnosti, no zbog lošeg vremena nalazimo se u ovoj Sportskoj dvorani. Zahvaljujem se Požeško-slavonskoj županiji i Gradu Požegi na suradnji i podršci u ovoj organizaciji te svima čestitam Dan policije. – rekao je Grgić.

(pozega.hr)

Pročitano 356 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Rujan 2022 09:24