Petak, 06 Siječanj 2023 07:46

Caffe bar Samson, Elite Academy Play Fitness, Prvča i COR d.o.o. izborili polufinale 31. BMNT "Požega 2022"

POŽEGA - Najuzbudljiviji dan požeškog turnira još jednom nije razočarao, četiri četvrtfinalna dvoboja bila su odlična, a na kraju će u borbu za nagrade branitelj naslova Caffe bar Samson te tri izazivača, Prvča, Elite Academy Play Fitness te Cor d.o.o.

Već desetak minuta prije početka prve utakmice na tribinama je bilo 500-ak gledatelja, a na njenom početku tribine su bile praktično pune, oko 1000 gledatelja odgledalo je sva četiri četvrtfinala i sasvim sigurno otišlo kući zadovoljno viđenim.

Branitelj naslova krenuo je furiozno, mlada ekipa Vertiga sastavljena od iznimno talentirane generacije juniora Slavonije bila je impresionirana i ambijentom i protivnikom što su Boban i društvo kaznili brzim golom u drugoj minuti kojeg je postigao Gabrijel Boban, a kada je u sedmoj minuti prednost Samsona povećao Krešimir Plešić dalo se naslutiti da neće biti puno rezultatskih uzbuđenja. Sredinom prvog poluvremena Matej Peharda zabio je za 3:0 nakon čega su aktualni pobjednici prikočili i čuvali snagu za ono što ih čeka u preostala dva dana.

U drugom četvrtfinalu bilo je puno više uzbuđenja i zanimljivosti, samim tim i neizvjesnosti. Ponovno je tok utakmice odredio njen uvod u kojem je ekipa Elite Academy Play Fitness uz obilnu pomoć protivničke obrane došli do dva pogotka prednosti, a oba puta na pravom mjestu se našao Marko Milošević, sve to u uvodne četiri minute. Nakon primljenog drugog pogotka voditelj Barišića Tomislav Banožić iskoristio je minutu odmora koja je bila vrlo korisna, ubrzo nakon povratka na parket Josip Banožić dalekometnom bombom smanjuje zaostatak pa se s 2:1 vodstvom Elite Academya otišlo na odmor, ali se otišlo i s igračem više za Barišiće.

Odmah na početku nastavka AD Barišić preko Tomislava Soldića dolazi do poravnanja i ima minutu igrača više, ali nisu uspjeli doći do potpunog preokreta. Umjesto toga, novo vodstvo za Elite Academy, treći pogodak, i to zaista fantastičan, djelo je Alena Grafine.

Pet minuta nakon toga Mato Marčetić pogotkom završava jednu brzu akciju Elite Academya i ponovno dovodi Vujićevu ekipu u poziciju da ima dva gola viška. Barišići su krenuli na sve ili ništa, napravili dobar pritisak, samim tim ostavili puno prostora iza svojih leđa što kažnjava Josip Dupor u posljednjoj minuti i potvrđuje pobjedu svoje ekipe, da bi u posljednjim sekundama Barišići došli i do trećeg gola preko Ronalda Hodaka, do kraja je ostalo premalo sekundi da bi se bilo što promijenilo i Elite Academy je osigurala svoje prvo polufinale u Požegi.

Golgeterski najmanje zanimljiv bio je dvoboj La Gazzette NG i Prvče, ali se na kraju pretvorio u pravu dramu i bio možda i najbolji dio večeri. Kao popriličan favorit u ovu je utakmicu ušla La Gazzetta koju je predvodio oporavljeni Nikola Eller, no Prvča je još jednom ostavila srce na parketu, borila se, branila i prije svega zahvaljujući nevjerojatnom Luki Vučini senzacionalno stigla do polufinala. Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji La Gazzete, dva puta su pogađali okvir gola, dva puta je Vučina skidao “mrtvace” i na odmor se otišlo netaknutih mreža. Slično je izgledao i uvod u nastavak, a onda šok za ekipu iz Nove Gradiške u 25. minuti, jedan od ne baš čestih izleta na suparničku polovinu u pogodak je pretvorio Stjepan Štetić, bio je to signal za veliku euforiju, no ekspresno je stišana, odmah u sljedećem napadu Kristijan Jakić lijepo pogađa za poravnanje.

Nastavila se dominacija La Gazzette, sijevalo je na sve strane, još se dva puta tresla vratnica, Vučina je obranio 5-6 vrlo zahtjevnih udaraca, još toliko je hujalo jako blizu gola, ali u njega nije htjelo pa je o pobjedniku odlučivalo izvođenje sedmeraca.

Prvi je to sigurno odradio Antun Severović za La Gazzettu, poravnanje Prvči donio je Ivan Smojvir, a novu prednost ekipi iz Gradiške donosi Nikola Eller. Marin Majetić je ponovo anulirao prednost protivnika, da bi u trećoj seriji Dario Batalo bio onaj kojem je Vučina zaustavio udarac, a odgovornost u zadnjoj seriji preuzima Stjepan Štetić, pogađa i izaziva pravu erupciju oduševljenja svojih suigrača ali i dobrog dijela dvorane. Prvča će u u boj za finale protiv Caffe bara Samson!

Niti u četvrtoj utakmici nije nedostajalo zanimljivog nogometa, Cor je to dobio na iskustvo iako su se momci iz Platinuma zaista hrabro borili i vrlo brzo si priskrbili ozbiljnu podršku s tribina. U šestoj minuti odlična reakcija Marka Grbeša u jednoj dosta zahtjevnoj situaciji bila je dovoljna za početnu prednost Cor-a.

U 16. minuti najbolji igrač Cor-a Ivan Jakešević je poduplao prednost, a kako su on i njegovi suigrači samo minutu nakon toga napravili šesti prekršaj Platinum je dobio priliku iz udarca sa deset metara smanjiti zaostatak, izvođač je bio Leo Subotić, a njegov udarac je otišao iznad grede pa se na odmor otišlo s 2:0 vodstvom Cor-a.

U nastavku puno bolja igra Platinuma, ovo je vjerojatno prvi put da je netko praktično čitavo poluvrijeme držao Cor u šahu, da ga je igrački izdominirao, ali na žalost ponovno većeg dijela publike koji je dao podršku mladićima iz Platinuma, bez konkretne završnice. Kada je Platinum odlučio potpuno riskirati, kada su zaigrali bez vratara Cor je to iskusno kaznio i preko Tonija Barišića došao do nedostižnih 3:0, no ni tada Platinum nije odustao pa je 30ak sekundi prije kraja Matej Iličić smanjio zaostatak, nije neka utjeha, ali zaista su zaslužili minimalno taj gol.

Cor je bio jednostavno iskusniji, kvaliteta nije sporna a na putu do pobjede pomoglo je svakako i rano vodstvo. S druge strane, sjajno je bilo gledati mladiće iz Platinuma koji su odigrali sjajnu utakmicu, posebice valja izdvojiti Marka Milobaru i Martina Šubaru, dvojac pred kojim su sigurno vrlo lijepe nogometne karijere!

Bit će za njih mjesta i u polufinalima i finalima nekih budućih turnira, u to nema nikakve sumnje, dok Cor ide u bitku za novo finale, na putu mu stoji još jedna mlada ekipa, ali za razliku od Platinuma ekipa koja je već prošla dosta škole u protekla dva izdanja slavonske Kutije šibica, ekipa koja dolazi po prolaz!

u petak se igraju četiri utakmice, sve četiri vrlo zanimljive. Program u 19,00 sati otvara dvoboj za treće mjesto veteranskog turnira u kojem se sastaju Autodijelovi Barišić i Rampa Cor, a nakon toga na teren u 19,40 izlaze Cafe bar Samson i Prvča.

U 20,30 sati vrijeme je za finale veteranskog turnira, Tomislav Topalović na Juricu Bešlića, Wiener osiguranje na Alabamu!

Šećer za kraj, sigurno pred punim tribinama, sigurno sjajna utakmica, u borbu za mjesto u velikom finalu od 21,10 idu Elite Academy Play fitness i Cor d.o.o.! Dođite na vrijeme, Grabrik će biti ispunjen do posljednjeg mjesta!

(sportalo.hr) 

 

31. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR "POŽEGA 2022"

RASPORED I REZULTATI UTAKMICA SENIORI I VETERANI

 

Četvrtak, 05. 01. 2023. – 9. dan – 4 utakmice 

Četvrtfinale

Caffe bar Samson - Caffe bar Vertigo 3-0 

MNK Autodijelovi Barišić I – Elite Academy Play Fitness 3-5

La Gazzetta NG – Prvča 1-1 (penali 3-4)

Platinum – COR d.o.o. 1-3

 

Petak, 06. 01. 2023. – 10. dan – 4 utakmice – Polufinale

19,00 Utakmica za 3. mjesto Veterani : Autodijelovi Barišić - Rampa COR

19,40 Polufinale : Caffe bar Samson – Prvča

20,30 Finale Veterani : Wiener osiguranje - Alabama

21,10 Polufinale : Elite Academy Play Fitness – COR d.o.o.

 

Subota, 07. 01. 2023. – 11. dan – Finale

19,00 Finale - Stariji Pioniri

19,40 Utakmica za 3. mjesto – Seniori

20,30 Finale – Kadeti

21,10 Finale – Seniori

 

POREDAK STRIJELACA  31. BMNT "POŽEGA 2022" - SENIORI

7 pogodaka

Josip Solić (Caffe bar Samson)

 

6 pogodaka

Valentino Podobnik, Matej Peharda (Caffe bar Samson), Nikola Franikić (DT Logistika)

 

5 pogodaka

Gabrijel Boban (Caffe bar Samson), Nikša Grubišić, Alen Grafina, Marko Milošević (Elite Academy Play Fitness), Ivan Smojvir (Prvča), Zdravko Gospočić, Joško Kotarski (Caffe bar Avangard Nova Gradiška)

 

4 pogotka

Ivan Jakešević (COR d.o.o.), Goran Jurić, Tomislav Valentić (Mandarine Požega OPG Markota),  Marko Karačić (Budi ponosan Fan Club), Niko Čuljak (MNK Autodijelovi Barišić II), Ronaldo Hodak (MNK Autodijelovi Barišić I)

 

3 pogotka

Mato Marčetić (Elite Academy Play Fitness), Ivan Lončarević (Caffe bar Vertigo), Tomislav Baltić (Caffe bar Samson), Josip Gospočić (Caffe bar Avangard Nova Gradiška), Andro Brkić (DT Logistika), Nikola Eller, Mario Vlaović (La Gazzetta Nova Gradiška), Luka Obućina (Caffe bar Vertigo), Nikola Miholić (Caffe bar Alibi), Pavo Nikolić (Mansarda gradnja d.o.o.), Nikola Vasić (Očna optika Abrić), Petar Marković (Svečana dvorana Avia), Matias Šulc, Lukas Begić, Marko Grbeš (COR d.o.o.), Marko Milobara (Platinum)

 

2 pogotka

Krešimir Plešić (Caffe bar Samson), Luka Janković, Borna Tolić, Hrvoje Ančurovski (Darmopil Instalacije), Dorian Trčić, Jakov Medvedović (MNK Autodijelovi Barišić II), Mihael Hlebec, Mirko Soldo, Matej Martinović (Autoservis Gile), Domagoj Brnčić, Luka Rotim, Luka Šporčić, Josip Banožić (MNK Autodijelovi Barišić I) Leo Subotić (Platinum), Ivan Peharda, Vinko Ančurovski (Mandarine Požega OPG Markota), Antun Severović, Dario Batalo, Tomislav Marjanović (La Gazzetta Nova Gradiška), Filip Dietzman, Josip Dupor (Elite Academy Play Fitness), Nikola Đak (MNK Legacy Caffe bar Leona Brestovac), Roko Anić (RK Požega), Domagoj Đurković (Drvo MarCo), Stjepan Vasić, Tomislav Smojvir (NK Croatia 74), Mario Darmopil, Teo Darmopil, Marinko Soldo, Drago Marković (Budi ponosan Fan Club), Lovro Zeljko, Robert Gurdon, Bruno Velikanović (Romke j.d.o.o.), Matej Jaroš (NK Lipa), Josip Nikolaš, Zoran Stanić (DT Logistika), Matej Puntarić, Stjepan Štetić (Prvča), Lovro Blažević, Marko Tajs, Ante Novak (Caffe bar Vertigo)

 

1 pogodak

Mario Ćubel (Caffe bar Samson), Ivan Škoda, David Šarić (DT Logistika), Ivan Sesar, Matej Mitrović, Tomislav Vukoja (Caffe bar Alibi), Marko Foro, Matej Klišanić (NK Lipa), Martin Šubara, Filip Eržen, Kristijan Budimir , Matej Iličić (Platinum), Mišo Hodak, Josip Ciglar, Marko Drežnjak, Jakov Budimir, Karlo Merše (MNK Vladorena Pizzeria Mama Mia), Domagoj Buturac, Andrej Noušak, Matko Rogalo (Wiener osiguranje), Eugen Šarić, Trpimir Vrljić, Dino Dragičević (Očna optika Abrić), Rafael Paun, Eugen Paun, Adam Srdarević (Darmopil Instalacije), Dinko Čuljak, Janko Janković, Teo Duvnjak, Matija Benković, Marino Marjanović (MNK Autodijelovi Barišić II), Jakov Bogadi, Matej Maglica (Nemamo ideju), Dominik Soldo, Robert Bojić, Marko Vučetić (Autoservis Gile), Antun Smojvir, Marin Majetić, David Lojber (Prvča), Stefan Mišić, Matej Senić (Moby dick Batrina), Luka Mršić, Kristijan Zapalac (Romke j.d.o.o.), Domagoj Kovačević, Bruno Golić, Toni Barišić (COR d.o.o.), Matej Sivrić, Josip Jakovljević, Mario Bačić, Josip Mijić (Mandarine Požega OPG Markota), Silvio Mihić, Antun Severović, Stjepan Petrović, Kristijan Jakić (La Gazzetta Nova Gradiška), Nikola Cindrić, Jakov Janček (Elite Academy Play Fitness), Mihael Keč, Viktor Vuksan, Luka Jovanović, Stjepan Jagić, Kristijan Jukić (Drvo MarCo), Pavle Pranjić (Karlovačko pivo), Tvrtko Janković (Caffe bar Vertigo), Ivan Bilić, Marko Piščević (NK Croatia 74), Mario Šipura, Ivan Antunović (Mansarda gradnja d.o.o.), Marko Antunović, Vilim Gotal, Ivan Antunović (RK Požega), Drago Matijević (Svečana dvorana Avia), Josip Barišić, Mislav Brnčić, Tomislav Soldić (MNK Autodijelovi Barišić I), Jurica Bešlić, Petar Čuljak (Budi ponosan Fan Club), Josip Kalem, Filip Bojić (Pismoreklam), Vinko Medvedović (Caffe bar Avangard Nova Gradiška)

 

Pročitano 1197 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 06 Siječanj 2023 12:31