Nedjelja, 08 Siječanj 2023 08:10

Ekipa COR d.o.o. pobjednik 31. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2022"

POŽEGA  - Sjajno je bilo sinoć u požeškom Grabriku, četiri utakmice za kraj 31. Božićnog malonogometnog turnira Požega 2022. do vrha su napunile tribine i to s razlogom. Pao je rekord dvorane kada su sportska natjecanja u pitanju, na tribinama se natiskalo gotovo 1500 gledatelja, sva mjesta su bila puna, a po prvi put i svi prolazi i mjesta na stepeništima, nogometaši su imali atmosferu kakva se samo poželjeti može.

A i gledatelji su imali završnicu kakva se samo poželjeti može, konačnu nagradu, ponijele su ekipe Cor-a i Samsona, iako je prijelazni pehar ponovno u rukama Cor-a, teško se možemo odlučiti tko je tu pobjednik.

Pa ćemo i krenuti od kraja, tako je najpoštenije! Pobjednik Cor doo osvojio je 20 000 kuna i donirao ih dječjem odjelu Opće županijske bolnice Požega. Finalist Caffe bar Samson osvojio je 10 000kn i poklonio ih obitelji Kovačević iz Velike čija se osmogodišnja Ivona bori s leukemijom.

A na terenu su i jedni i drugi išli punim gasom, niti jedne sekunde popusta, dovoljno svjedoči kakvi su ljudi bili na terenu! Bravo Cor, bravo Samson! 

Završnica je krenula finalom kategorije starijih pionira u kojoj su se susreli NK Slavonija Plavi i NK Budućnost Rešetari, već na početku ovog susreta na tribinama je bilo više od 500 gledatelja pa su obje ekipe bile pomalo impresionirane, ostat će to i jednima i drugima prekrasna uspomena i vrijedno iskustvo. Utakmicu je odlučio Mihael Majanović golom četiri minute prije kraja pa je trofej pobjednika otišao u Rešetare. Tamo su otišle i pojedinačne nagrade, najboljim vratarom proglašen je Filip Radojević, najboljim igračem Filip Petrović, dok si je nagradu za prvog strijelca osigurao Ivano Mijatović.

Uslijedio je dvoboj za treće mjesto u seniorskom turniru između Prvče i Elite Academy Play Fitnessa u kojem su na kraju Alen Grafina i društvo došli do uvjerljive pobjede. I jednima i drugima je ovo bilo prvi puta da nastupaju u završnoj večeri, kladili bi se da nije i posljednji, ako će i dalje ostati na okupu ne vidimo kako u narednih nekoliko godina Elite Academy može ostati i bez one baš posljednje utakmice turnira, riječ je o strašno talentiranoj i potentnoj ekipi!

Prvča je pak definitivno najugodnije iznenađenje ali i ekipa koja je borbom pobrala simpatije svih gledatelja, za njih nije bilo izgubljene lopte od prvog kola do zadnje sekunde utakmice za treće mjesto. Što se same utakmice tiče vidjelo se da je Elite Academy puno bolje ušao u utakmicu, Prvča pomalo pod dojmom ali i možda za nijansu manje energije nego dan ranije što ih je koštalo pada u samo pet minuta.

U 12. minuti Nikola Cindrić sa desetak metara gađa donji desni kut suparničkog gola, ovoga puta ni svemogući Luka Vučina nije mogao ništa. U 16. minuti Filip Dietzman je uporan, Antun Smojvir je malo oklijevao s ispucavanjem a pakrački “Marcelo” to blokira a lopta od njega odlazi u mrežu. Bili su to trenuci kad su se Žuti pogubili, niti minutu kasnije EA odigrava akciju iz auta u kojoj je Dietzman ponovno sam pred golom protivnika i bez problema još jednom šalje protivnike na centar.

U nastavku u 31. minuti prekrasna akcija Mate Marčetića i Marka Miloševića, “četiri M” za velikih, nedostižnih 4:0 Elite Academya! Naravno, nikom nije ni palo na pamet da će Prvča odustati, imali su nakon toga konačno i oni ozbiljne situacije, no do pogotka nisu uspjeli sve do 38. minute kada Ivan Smojvir zabija za smanjenje zaostatka, a pokazalo se kasnije i konačnih 4:1.

Sada već prepuni Grabrik dočekao je novu porciju talenta, slijedilo je finale kadetskog turnira, a oni koji su redovito pratili seniorski turnir dobar su dio tih momaka već vidjeli na djelu, dobar dio njih i u drugom krugu turnira. Još malo budućnosti turnira, a ako će im budućnost biti u skladu s onim što su pokazali u finalu u narednim ćemo godinama i u njima imati ozbiljne kandidate za ovaj završni dan.

Zadruga i Žuja kadeti odigrali su odličnu utakmicu iako se ipak dalo vidjeti da se noge ipak malo tresu pa su neke lopte ipak bježale tamo gdje nisu bile ciljane. Rano vodstvo Žuja kadetima donio je Ante Romić pa je Zadruga bila u minusu već od treće minute, a tih 1:0 je bilo aktualno i na odmoru.

I u drugom poluvremenu gol u trećoj minuti, na istoj strani terena, ali sada u mreži Žuja kadeta kamo ju je pospremio Tvrtko Janković. Već su se dobrano slutili penali i odluka sa sedam metara kada je Zadruga naplatila svoju ipak nešto bolju igru, prednost je na njenu stranu preselio Filip Prološčić, da bi kada su već Žuja kadeti bacili baš sve karte u napad pobjedu i titulu Zadruge zapečatio sjajni Tvrtko Janković svojim drugim golom u finalu. Bio je to Tvrtku i ukupno šesti gol na turniru čime se izjednačio s Filipom Bojićem koji je dobio nagradu za prvog strijelca turnira, dok će ista stići i Tvrtku, apsolutno zasluženo.

Nagrada za najboljeg vratara kadetskog turnira pripala je Niki Radošu, golmanu Zadruge, a u pobjedničku ekipu otišao je i pehar za najboljeg igrača turnira koja je pripala Žarku Dominiku Jakovljeviću koji je odradio fantastičan turnir, odigrao praktično sve minute i bio neprelazna karika u obrani i začetnik mnogih uspješnih akcija Zadrugara.

A ona ono što se čekalo od prvog dana turnira, možda i duže, od prošlogodišnjeg finala i iznimno emotivnog slavlja Samsona koji je tada ispunio misiju i obećanje dano svom Bruni koji je i u ovom finalu bio na i u njihovim srcima. Cor je pak čekao željan povratka primata i trofeja u svoje vitrine, poučen tim porazom Cor je složio sjajnu ekipu koja je čitav turnir uz malu pauzu u četvrtfinalu odradio na zavidnoj razini, pa je i u samom finalu bio dosta opasniji protivnik.

Da su motivirani i raspoloženi Crni su pokazali odmah u drugoj minuti kada je Filip Vojnović sa desetak metara topovski pogodio Samsonovu gredu. Nedugo potom još je jedan dalekometni pokušaj prošao pored gola, a onda kazna na drugoj strani, Samson je odigrao dobru akciju, lopta je na 6-7 metara od gola stigla do Valentina Podobnika koji pogađa za vodstvo Samsona, ali i svoje vodstvo na ljestvici strijelaca. inicijativa je bila na strani Cor-a, a u 15. minuti ponovno promašaj ili nedostatak preciznosti Vojnovića najavljuju pogodak.

Ovaj put nije okvir gola nego Tomislav Blažević i dvije sjajne obrane u jednoj akciji, a onda gol za Vojnovića na pravoj strani i upravo u njegovoj izvedbi. Iako, podjednako zasluga pripada i Matiasu Šulcu koji je ukrao loptu na centru i Lukasu Begiću koji je majstorski asistriao Vojnoviću koji je obišao i vratara Samsona i gurnuo loptu u mrežu za 1:1.

To je bilo to od golova, no uzbuđenja je i te kako bilo. Prva velika šansa u nastavku dogodila se u trećoj minuti, Ivan Jakešević je tukao topovski iz voleja, a lopta je za nekoliko centimetara promašila cilj, to ni dva golmana ne bi zaustavila da je išlo u okvir gola! Samson je odgovorio kada ja Baltić snažno tukao, na metra od gola se našao Josip Solić koji je uspio skrenuti loptu prema golu, ali ne dovoljno pa smo ostali pri rezultatu 1:1.

33. minuta donijela je možda i najbolju obranu turnira, Filip Vojnović je ostao sam na 6 metara po sredini gola, primirio loptu i naciljao Blaževićev desni kut, pola dvorane, onaj dio koji je navijao za Cor je već skočio, ali Blažević iz šešira izvlači čudesnu obranu pa smo i dalje u egalu iz prvog poluvremena.

DvIje minute kasnije Prgomet je u dobroj situaciji u Samsonovom šestercu, no sad je pravodoban u bloku Josip Zeba. I onda je u završne tri minute Cor mogao ostati bez svega iako je uglavnom bio bolji u ranijih 37! U toj 37. minuti Mario Ćubel je poslužio Gabrijela Bobana, a ovom dobar udarac Matko Kovačević skreće u korner, u 39. nova izvrsna obrana Kovačevića, ponovno je tukao Boban, a sada su Cor-ovci imali i dosta sreće, Kovačević je odbio loptu u teren, točno tamo gdje je bio Podobnik, ali srećom po Crne ipak malo previsoko da bi ovaj glavom pospremio u nebranjenu mrežu.

Za kraj i posljednje uzdahe s tribina, šest sekundi prije kraja dobro ali za malo neprecizno nakon kornera je potegnuo Tomislav Baltić. Dojam je da su na kraju svi odahnuli što se završilo remijem, niti jedni niti drugi nisu zaslužili izgubiti, a kako smo rekli u uvodu, pobjednici su postali svojom odlukom i prije početka. Ovako, netko je morao postati samo malo veći pobjednik nakon ruleta sedmeraca.

Na golu za Samson Tomislav Blažević, za Cor d.o.o. Matko Kovačević. Prvi izvođač za Samson bio je Gabrijel Boban koji je bio siguran, a na drugoj strani Matias Šulc gađa vratnicu pa je u prednosti bio Samson, no ne zadugo. Matej Peharda je za samo centimetar ili dva promašio mjesto koje je ranije pogodio Šulc, pa je Domagoj Kovačević dobio i iskoristio priliku da vrati stvari na početak. U trećoj seriji za Samson je izvođač bio Tomislav Baltić čiji udarac Matko Kovačević brani, da bi odlučujući penal u pogodak i veliko slavlje Crnih pretvorio Marko Grbeš.

Matko Kovačević izabran je za najboljeg vratara turnira, Valentino Podobnik je sa 9 golova prvi strijelac turnira, dok je nakon Almedina Bundavice i Tomislava Baltića treći osvajač “Trofeja Bruno Boban” za najboljeg igrača turnira uz prave ovacije proglašen Ivan Jakešević.

Pobjeda ili poraz značili su im “samo” prestiž, a vidjet ćete u fotografijama koliko i je to “samo” značilo. Fotografije najbolje svjedoče koliko znači pobjeda kad si sportaš ali i koliko znači osvojiti ovaj turnir koji se s pravom kiti titulom najboljeg u Slavoniji i Baranji!

Bilo je to 11 dana uživanja u odličnom nogometu, vjerujemo da će sljedeći biti još bolji! Sada Samson planira “osvetu”, Cor obranu, a Elite Academy, Prvča, Vertigo, La Gazzetta, Mandarina i ostali kuju planove kako pomrsiti račune apsolutnim vladarima, dvojcu koji je osvojio četiri od pet posljednjih turnira.

(sportalo.hr) 

 

31. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR "POŽEGA 2022" 

REZULTATI UTAKMICA 

Subota, 07. 01. 2023. – 11. dan - Finale - 12 utakmica

Utakmica za 3. mjesto Kadeti : MNK Autodijelovi Barišić - NK Slavonija 3:1

Utakmica za 3. mjesto Stariji pioniri : NK Slavija 2008 - NK Kutjevo 4:1

Utakmica za 3. mjesto Mlađi pioniri : NK Dinamo Vidovci Dervišaga - NK Slavija I 0:2

Finale Mlađi pioniri : NK Slavonija I - NK Slavonija II 1:2

Utakmica za 3. mjesto Početnici : NK Slavija I - NK Kaptol 2:1

Finale Početnici : NK Slavonija I - Škola nogometa Batrina 7:1

Utakmica za 3. mjesto Limači : NK Papuk Velika - NK Jakšić 0:1

Finale Limači : NK Slavonija I - NK Požega 2:1

Finale Stariji pioniri : NK Slavonija Plavi - NK Budućnost Rešetari 0:1

Utakmica za 3. mjesto Seniori: Prvča - Elite Academy Play Fitness 1:4

Finale Kadeti : Žuja kadeti : Zadruga 1:3

Finale Seniori : Caffe bar Samson - COR d.o.o. 1:1 (penali 2:4)

Pročitano 1182 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 08 Siječanj 2023 08:50