Nedjelja, 08 Siječanj 2023 17:17

Ekipa "Zadruga" osvojila 31. Božićni malonogometni turnir "Požega 2022" u kadetskoj kategoriji

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jučer je održana završnica Turnira mladeži koji se igrao u sklopu 31. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2022". U kategoriji kadeta natjecalo se 8 ekipa. Utakmica za 3. mjesto odigrana je u ranijem subotnjem terminu dok je finale odigrano prije seniorskog finala.

U susretu za 3. mjesto MNK Autodijelovi Barišić su pobijedili ekipu NK Slavonija rezutatom 3:1. Valentin Štetić doveo je "Barišiće" u vodstvo u 5. minuti, a izjednačio je Lovro Matoš iz kaznenog udarca u 18. minutu. Pobjedu i naslov Autodijelovima Barišić donijeli su Filip Kasapić i Rafael Lubar pogocima u 25. i 28. minuti. 

Za MNK Autodijelovi Barišić 3. mjesto osvojili su Rafael Lubar, Luka Odobašić, Roko Raguž, Ivan Ružičić, Noa Čačić, Bruno Blažević, Filip Kasapić, Valentin Štetić, Samuel Lubar, Filip Pavlović, Ante Banožić i vratar Stipo Glavaš. Vodio ih je trener Tomislav Banožić. 

Za ekipu NK Slavonija igrali su Viktor Jelavić, Ante Čabraja, Ivica Zeba, Lovro Matoš, Marin Kaprel, Lovro Maglica, Luka Romić, Marko Tajs, Petar Barišić, Tomas Donnat i vratar Gabrijel Poleti. Vodio ih je trener Krešimir Brkić. 

Pehare ekipama koje su osvojili 3. i 4. mjesto ispred organizatora Požeškog športskog saveza uručio je glavni tajnik Željko Mitrović. 

Finale se igralo prije seniorskog turnira pred prepunom dvoranom koja je nakon starijih pionira dočekala novu porciju talenta. Oni koji su redovito pratili seniorski turnir dobar su dio tih momaka već vidjeli na djelu, dobar dio njih i u drugom krugu turnira. Još malo budućnosti turnira, a ako će im budućnost biti u skladu s onim što su pokazali u finalu u narednim ćemo godinama i u njima imati ozbiljne kandidate za ovaj završni dan.

Zadruga i Žuja kadeti odigrali su odličnu utakmicu iako se ipak dalo vidjeti da se noge ipak malo tresu pa su neke lopte ipak bježale tamo gdje nisu bile ciljane. Rano vodstvo Žuja kadetima donio je Ante Romić pa je Zadruga bila u minusu već od treće minute, a tih 1:0 je bilo aktualno i na odmoru. I u drugom poluvremenu gol u trećoj minuti, na istoj strani terena, ali sada u mreži Žuja kadeta kamo ju je pospremio Tvrtko Janković.

Već su se dobrano slutili penali i odluka sa sedam metara kada je Zadruga naplatila svoju ipak nešto bolju igru, prednost je na njenu stranu preselio Filip Prološčić, da bi kada su već Žuja kadeti bacili baš sve karte u napad pobjedu i titulu Zadruge zapečatio sjajni Tvrtko Janković svojim drugim golom u finalu.

Bio je to Tvrtku i ukupno šesti gol na turniru čime se izjednačio s Filipom Bojićem koji je dobio nagradu za prvog strijelca turnira, dok će ista stići i Tvrtku, apsolutno zasluženo. Nagrada za najboljeg vratara kadetskog turnira pripala je Niki Radošu, golmanu Zadruge, a u pobjedničku ekipu otišao je i pehar za najboljeg igrača turnira koja je pripala Žarku Dominiku Jakovljeviću koji je odradio fantastičan turnir, odigrao praktično sve minute i bio neprelazna karika u obrani i začetnik mnogih uspješnih akcija Zadrugara.

Za Zadrugu naslov pobjednika osvojili su Roko Mršić, Žarko Dominik Jakovljević, Filip Prološčić, Tvrtko Janković, Petar Balog, Leon Bošković, Leon Kaurin, Lovro Bruneta, Lovro Krmpotić i vratar Niko Radoš. Vodio ih je trener Darko Kelemen. 

Za Žuja kadete drugo mjesto osvojili su Luka Novinc, Karlo Vuković, Ante Barišić, Filip Bojić, Jakov Jurčić, Marin Klarić, Karlo Ruščić, Marin Sesar, Ante Romić i vratar Kristijan Zeljko. Voditelj ekipe bio je Mario Bojić. 

Pehare finalistima i najboljim pojedincima uručio je požeški gradonačelnik, dr. sc. Željko Glavić. 

 

31. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR "POŽEGA 2022"

Utakmica za 3. mjesto Kadeti :

MNK Autodijelovi Barišić - NK Slavonija 3:1 (Rafael Lubar, Fllip Kasapić, Valentin Štetić / Lovro Matoš) 

Finale Kadeti :

Žuja kadeti : Zadruga 1:3 (Ante Romić / Tvrtko Janković 2, Filip Prološčić) 

 

 

POREDAK STRIJELACA - KADETI

 

6 pogodaka 

Filip Bojić (Žuja kadeti), Tvrtko Janković (Zadruga) 

 

5 pogodaka 

Stipo Stojčević (NK Mladost Pavlovci)

 

4 pogotka

Ante Barišić (Žuja kadeti), Lovro Krmpotić (Zadruga)

 

3 pogotka 

Leon Kaurin (Zadruga), Jakov Jurčić (Žuja kadeti), Rafael Lubar (MNK Autodijelovi Barišić) 

 

2 pogotka 

Lovro Maglica, Luka Romić, Lovro Matoš (NK Slavonija), Rafael Lubar (MNK Autodijelovi Barišić), Žarko Dominik Jakovljević, Filip Prološčić, Filip Kasapić (Zadruga)

 

1 pogodak

Viktor Jelavić, Ivica Zeba (NK Slavonija), Žarko Dominik Jakovljević (Zadruga), Noa Čačić, Bruno Blažević, Valentin Štetić ( MNK Autodijelovi Barišić), Luka Novinc, Marin Klarić, Ante Romić (Žuja kadeti), Marino Majetić, Jakob Jaroš, Petar Iličić (NK Kaptol), Petar Balog, Roko Mršić (Zadruga) 

 

 

Pročitano 681 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 10 Siječanj 2023 12:33