Subota, 03 Listopad 2015 02:00

Održana 11. sjednica Izvršnog odbora NS PSŽ

POŽEGA - Izvršni odbor Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije održao je jučer svoju 11. sjednicu.

Povjerenik za natjecanje Milan Jurišić, disciplinski sudac Dario Marčetić i povjerenik za suđenje Siniša Sabljak iznijeli su svoja izvješća o provedbi natjecanja nakon odigranih prvih pet kola u Županijskim nogometnim ligama.

Tajnik Marijan Rudež upoznao je nazočne o provedenim aktivnostima za formalizaciju C trenerskih licenci koju provodi Hrvatski nogometni savez. Za obnavljanje C licence prijavilo se 16 trenera s područja Požeško – slavonske županije koji su C licencu stekli po starom programu. Predavanja će se održati tijekom listopada u Osijeku. Po novom zakonu s C licencom će se moći voditi seniorske momčadi u 2. i 3. ŽNL te početnike i pionire u 1. ŽNL.

Jurica Bešlić podnio je ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora jer više nije član NK Požege, kluba ispred kojeg je bio predstavnik u Skupštini i kao takav izabran u Izvršni odbor na redovnoj izbornoj sjednici Skupštine održanoj 19. 03. 2014.

Na prvoj sljedećoj Skupštini koja će se održati početkom sljedeće godine birat će se novi član Izvršnog odbora a do tada će Izvršni odbor djelovati sa 6 članova.

Potvrđene su propozicije za kup natjecanje za sezonu 2016./2017. Po njima će se i dalje dva najuspješnija kluba u posljednjih 5 godina kup natjecanja uključivati u polufinalu dok će svi ostali klubovi kretati s natjecanjem već od 1. kola.

Povjerenik za suđenje Siniša Sabljak istakao je problem s brojem sudaca. U odnosu na prošlu sezonu ovog ljeta je čak 13 sudaca prestalo sa suđenjem iz tri razloga. Jedni su prestali sa suđenjem, drugi su počeli aktivno igrati nogomet dok su treći napustili našu županiju zbog posla. Tako Zbor sudaca trenutno broji samo 40 sudaca što je nedovoljno da se vikendom brojčano pokriju sve tri županijske lige. Zbog toga će biti upućen dopis klubovima kako bi poslali svoje mlađe članove na polaganje za nogometne suce.

Instruktor za mlađe kategorije Damir Bognar koji je i voditelj Županijske nogometne lige limača podnio je izvješće o prva tri odigrana kola u tom natjecanju. Potvrđena je odluka sa prošlog sastanka Izvršnog odbora da se Liga osim na terenu s umjetnom travom požeškog Sportsko – rekreacijskog centra može igrati i u drugim mjestima s tim da klub domaćin mora organizirati kompletno kolo a ne utakmicu samo svoje ekipe što je bio slučaj u prošloj sezoni. Tako će se u nedjelju, 04. listopada Liga ponovno igrati u Vidovcima dok će 5. kolo biti odigrano u četvrtak, 08. listopada u Kuzmici.

Pročitano 1650 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Listopad 2015 10:34