Ponedjeljak, 19 Listopad 2015 02:00

Pobjede Croatie i Dinama, poraz Požege u 8. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 8. kola 1. Županijske nogometne lige. Četiri utakmice završile su rezultatom 2:1, a dvije utakmice rezultom 3:1. U četiri utakmice slavile su gostujuće momčadi dok su u dva susreta bodovi ostali domaćim klubovima. 

Croatia je na svom Igralištu Grabovac svladala Jakšić rezultatom 2:1. Pogotke za Mihaljevčane postigli su Dražen Bradić i Krunoslav Kahanek. Za goste je pogodak postigao Domagoj Kovačević.

Dinamo je na gostovaju u Buku rezultatom 1:2 bio bolji od BSK-a na njegovom Igralištu Hrvatskinja. Pogotke za Vidovčane su postigli Fabrio Novak i Domagoj Pernar dok je strijelac za Bučane bio Petar Marčinović. 

U derbiju začelja Požega je poražena na svom terenu od Kaptola također s rezultatom 1:2. Poveli su domaći igrači pogotkom svog najboljeg strijelca Krešimira Vidovića. U drugom dijelu Valentin Pranjić postiže dva pogotka i donosi pobjedu i vrijedna tri boda svojim suigračima. 

U noćnoj utakmici u Kuzmici domaće Tim osvježenje je rezultatom 3:1 svladalo Slaven (Gradac). Dva pogotka za pobjedničku momčad postigao je igrač-trener Ivo Papak, a jedan je dodao mladi veznjak Benjamin Banožić. Za Gračane je zabio Marko Blašković. 

Lider prvenstva, momčad Sloge iz Trenkova pobijedila je u općinskom derbiju domaći Papuk (Velika) rezultatom 1:2. Pogotke za goste postigli su Denis Antolović i Davor Kaurić, a za Veličane strijelac je bio Josip Zrilić. 

Kutjevo je osvojilo sva tri boda na gostovanju u Pavlovcima kod domaće Mladosti koju su svladali rezultatom 1:3. Dva pogotka postigao je Andrej Egner, a jedan Ante Budimir. Za Mladost je zabio Ivan Mendeš. 

Tri kola prije kraja prvog dijela prvenstva najbliži naslovu jesenskog prvaka su nogometaši Sloge koji trenutno imaju 20 bodova, odnosno četiri više ispred drugoplasiranog Tim osvježenja kojeg dočekuju u sljedećem kolu i pet više od trećeplasirane Croatie kojoj su domaćini u posljednjem jesenskom kolu. 

Na četvrtom mjestu je Kutjevo sa 13 bodova.

Od petog do sedmog mjesta su momčadi sa po 11 bodova, Slaven, BSK Buk i Dinamo. 

Osmi je Jakšić sa 9 bodova. 

Na devetom mjestu je Kaptol sa 8 bodova koliko ima i Mladost na desetom mjestu.

Papuk je jedanaesti sa 6 bodova.

Na posljednjem, dvanaestom mjestu je Požega sa 5 osvojenih bodova. 

Pet utakmica 9. kola igra se u nedjelju, 25. listopada s početkom u 14,30 sati. Sastaju se Dinamo - Mladost, Kutjevo - Požega, Slaven – Croatia, Sloga – Tim osvježenje i Kaptol – Papuk.

U subotu, 24. listopada s početkom u 15,30 sati igraju Jakšić - BSK Buk. 

 

(Foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 1493 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Listopad 2015 13:29