Četvrtak, 29 Listopad 2015 01:00

NK Lipa kažnjena oduzimanjem jednog boda

POŽEGA - U nedjelju, 25. listopada odigrane su utakmice 9. kola 2. Županijske nogometne lige. Bilo je to i posljednje kolo prvog dijela prvenstva.

Istog dana u prijepodnevnim satima održano je i sučeljavanje svih službenih osoba i igrača sa utakmice 4. kola koja je odigrana u Donjoj Obriježi između domaće Croatie i Lipe (Stara Lipa) dana 20. rujna. 

Utakmica je tada završila rezultatom 1:1 ali je Croatia uložila žalbu na nastup Antonia Vinkovića igrača Lipe koji nije bio u zapisniku već je na utakmici navodno igrao na iskaznicu svog brata blizanca Ivana Vinkovića. 

Nakon pregledanih fotografija sa utakmice, sportskih i osobnih iskaznica i javnog sučeljavanja igrač Antonio Vinković priznao je da je na spomenutoj utakmici nastupio na iskaznicu svog brata blizanca Ivana Vinkovića .

Temeljem čl. 81. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza disciplinski sudac Dario Marčetić kaznio je igrača NK LIPe Antonia Vinkovića zabranom igranja u trajanju od šest /6/ mjeseci. Kazna se izriče jer je na utakmici 4. kola nastupio pod kaznom zabrane igranja na iskaznicu svog barata blizanca Ivana Vinkovića. Igrač je osobno priznao učinjeni prekršaj, a kazna mu teče od 27.10.2015.

Temeljem čl. 81. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza kažnjava se trener NK Lipe Dejan Marić /lic.br.111/ zabranom obavljanja bilo kakve funkcije u nogometu u trajanju od šest /6/ mjeseci. Kazna se izriče zbog stavljanja u momčad igrača pod kaznom zabrane igranja na utakmici 4. kola Croatia - Lipa. Kazna mu teče od 27.10.2015.

Temeljem čl. 81. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza kažnjava se NK Lipa oduzimanjem jednog /1/ osvojenog boda zbog nastupa sa igračem pod kaznom zabrane igranja i na tuđu sportsku iskaznicu na utakmici 4. kola Croatia - Lipa. 

Nakon ovih odluka Lipa je u još težem položaju na ljestvici te će u proljetnom dijelu jako teško izboriti ostanak u 2. Županijskoj nogometnoj ligi.

Lipa sada ima samo 4 boda. Najbliži klubovi su pet bodova razlike odnosno imaju 9 bodova (Croatia Donja Obrijež, Graničar Zagrađe, Omladinac Čaglin, Kamen Vetovo). 

U proljetnih devet kola Lipa će pet utakmica odigrati na svom igralištu Ritki gaj, a četiri utakmice u gostima.

Od direktnih konkurenata Lipi dolaze Croatia i Kamen dok nogometaši iz Stare Lipe u goste idu Graničaru i Omladincu. 

 

Pročitano 2268 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 29 Listopad 2015 12:01