Srijeda, 23 Studeni 2016 01:00

Proljetni dio prvenstva u županijskim nogometnim ligama počet će 25. i 26. ožujka 2017.

LIPIK - Izvršni odbor Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije jučer je u Lipiku održao svoju 17. sjednicu.

Usvojena su izvješća o jesenskom dijelu 1., 2. i 3. Županijske nogometne lige koje su podnijeli povjerenik za natjecanje Milan Jurišić, povjerenik za suđenje Siniša Sabljak i disciplinski sudac Zvonko Polić.

Ukupno je u županijskim nogometnim ligama ove jeseni u rasporedu natjecanja bilo 435 utakmica. Odigrane su 433 utakmice. Jedna utakmica pioniora je prekinuta (Kutjevo - Sloga Trenkovo) dok utakmica 3. ŽNL između BSK-a i Jovače (Marino selo) nije odigrana jer gosti nisu došli u Biškupce. Svakog vikenda na rasporedu su bile 43 utakmice. Kad se uzmu u obzir igrači, suci, delegati, treneri, predstavnici klubova, redari i ostale službene osobe dolazi se do broja od oko 2000 osoba koje su bile angažirane svakog vikenda na utakmicama pod ingerencijom NS PSŽ. Od ovog ljeta uvedeno je da se zapisnici seniorskih utakmica 1. ŽNL pišu u Cometu (internet sustav HNS-a) kao što je slučaj u višim ligama. Nakon malih problema u prvim kolima svi klubovi su se brzo prilagodili na novi način rada. 

Također je usvojeno i izvješće instruktora za mladež Damira Bognara koji je upoznao članove s programskim aktivnostima u jesenskom dijelu vezanima za nacionalne razvojne kampove te održanim selekcijama i trenerskom tečaju za C licencu. 

Izvršni odbor donio je odluku da se redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije održi u ponedjeljak, 12. prosinca s početkom u 18,00 sati u Obrtničkom domu u Požegi. 

Odlučeno je da proljetni dio prvenstva u svim županijskim ligama krene 25. i 26. ožujka 2017., a da se utakmice 3. kola kupa odigraju tjedan dana prije odnosno u nedjelju 19. ožujka. U 3. kolo kupa plasirali su se Požega, Kutjevo, Slaven (Gradac), Jakšić, Sulkovci, Lipik 1925 (Lipik) i Tim osvježenje (Kuzmica) te pobjednik susreta 2. kola Kamen (Vetovo) - Hajduk (Pakrac) koji još nije odigran. 

Tako će prvenstvo u 1. Županijskoj nogometnoj ligi završiti 04. lipnja utakmicama posljednjeg, 22. kola, a prvenstvo u 2. i 3. Županijskoj nogometnoj ligi u nedjelju, 21. svibnja utakmicama posljednjeg, 18. kola. 

Usvojene su i Propozicije natjecanja 1. i 2. Županijske malonogometne lige kao i Propozicije Županijskog malonogometnog kupa. 

Zbog smanjenog broja djece Izvršni odbor donio je i odluku da se na predstojećoj sjednici Skupštine klubovima predloži novi sustav natjecanja u Županijskim ligama mladeži. Po tome bi kao i do sada klub 1. ŽNL u natjecanju mladeži morao imati obvezne dvije kategorije, klub 2. ŽNL jednu kategoriju, a klub 3. ŽNL ne mora imati mlađe kategorije. Razlika je u tome što bi svaki klub sam mogao odlučiti koje će kategorije prijaviti u natjecanje odnosno lige mladeži ne bi ovisile o seniorskim ligama. Formirale bi se županijske nogometne lige juniora, kadeta, pionira, početnika i limača. Ukoliko neki klub želi mogao bi imati u natjecanju i svih 5 kategorija mladeži. Na ovaj način olakšalo bi se rad klubovima jer bi lakše formirali mlađe kategorije te bi ih mogli formirati po godištima djece koju imaju u svojim mjestima. Novi sustav natjecanja mladeži zajedno su osmislili tajnik NS PSŽ Marijan Rudež i tajnik NK Slaven Gradac Mijo Jozić koji je i predstavnik tog kluba u Skupštini NS PSŽ. 

Ako klubovi budu zainteresirani za ovaj oblik natjecanja isti bi bio usvojen na sjednici Skupštine koja je predviđena za ožujak 2017., a počeo bi se primjenjivati od natjecateljske sezone 2017./2018. 

 

 

 

 

 

Pročitano 1936 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 24 Studeni 2016 10:09