Utorak, 13 Prosinac 2016 01:00

Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije

POŽEGA - U prostorijama Obrtničkog doma jučer je održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije na koju se odazvalo 25 od 37 članova Skupštine.

Usvojeni su prijedlog rada i finanacijski plan za 2017. godinu.

Tajnik Marijan Rudež je delegatima pojasnio prijedlog za novi sustav natjecanja za mlađe kategorije u županijskim ligama, a koji bi se ako bude usvojen na sljedećoj sjednici Skupštine počeo primenjivati od sezone 2017./2018. 

Po tome bi kao i do sada klub 1. ŽNL u natjecanju mladeži morao imati obvezne dvije kategorije, klub 2. ŽNL jednu kategoriju, a klub 3. ŽNL ne mora imati mlađe kategorije.

Razlika je u tome što bi svaki klub sam mogao odlučiti koje će kategorije prijaviti u natjecanje odnosno lige mladeži ne bi ovisile o seniorskim ligama. Formirale bi se županijske nogometne lige juniora, kadeta, pionira, početnika i limača. Ukoliko neki klub želi mogao bi imati u natjecanju i svih 5 kategorija mladeži. Na ovaj način olakšalo bi se rad klubovima jer bi lakše formirali mlađe kategorije te bi ih mogli formirati po godištima djece koju imaju u svojim mjestima. 

Klubovima je ostavljeno da do plenuma županijskih liga razmotre ovaj prijedlog pa će se o njemu izjasniti na plenumima koji će biti sredinom veljače, a ukoliko se izglasa na sljedećoj sjednici Skupštine u travnju 2017. počet će se primjenjivati od natjecateljske sezone 2017./2018. 

Skupština je donijela i odluku da se umjesto Ivana Bunjevca i Marijana Rudeža u Skupštinu Sportske zajednice Požeško - slavonske županije za predstavnike NS PSŽ uz predsjednika Dragu Lucića imenuju Zdravko Novak i Jurica Bešlić. 

Pročitano 2020 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 13 Prosinac 2016 08:49