Četvrtak, 08 Lipanj 2017 02:00

Slavonija osvojila Županijski nogometni kup

KUTJEVO - Na prekrasnom Športsko rekreacijskom centru u Kutjevu jučer je odigrano finale Županijskog nogometnog kupa između Slavonije i Slavije pred oko 300 gledatelja, a nakon što je jednu godinu proveo u Pleternici, pokal za pobjednika vraća se u vitrine požeškog trećeligaša.

U samom startu utakmice malo je iznenadio trener Slavije Dalibor Bognar postavivši u vrh napada Ivana Pehardu, inače pouzdanog stopera. Ideja je bila da dobije šansu u skoku pokraj Podobnika, i u prvom dijelu je to koliko toliko funkcioniralo, pomalo zahvaljujući i snažnom vjetru koji je puhao Slaviji u leđa, pa je dosta lopti prolazilo posljednju liniju Plavih, no svaki puta je na pravom mjestu bio vratar Slavonije Mato Vasić.

Početnih 30ak minuta je slobodno možemo reći bilo- dosadno! Tek po 2 naznake opasnosti na svakoj strani koje su u konačnici obrane bez problema raščistile. Vratari su bili bez prave intervencije do 32. minute kada je Peharda ostavio jednu loptu za Žuljevića koji sa 13-14 metara gađa, ali je Vasić lijepom paradom to zaustavio.

I onda je stigla 35′ i poklon za Slavoniju koji je Ivan Jakešević objeručke prihvatio. Jedna duga lopta, poprilično bezopasna, vratar Slavije Petković je viknuo svom suigraču da je pusti, vjetar ju je zaustavio na pola puta gdje se odlično snašao mladi napadač Slavonije i glavom poslao u nebranjenu mrežu.

Tek je pogodak malo razbudio i jedne i druge, ne toliko u igri koliko u agresiji pa je bilo malo više žestine u duelima, no do odmora se i dalje igralo uglavnom ravnopravno.

A nakon odmora, na teren je izašla jedna nova Slavonija. U 20ak minuta su praktično razmontirali Slaviju, stvorili su nekoliko odličnih prigoda, nisu dali Pleterničanima disati niti sastaviti tri dodavanja i to im se isplatilo u 57. minutu kada je status igrača utakmice zaradio mladi Marko Karačić. On se dočepao lopte na sredini terena, povukao je do 30ak metara, tamo se otarasio čuvara lijepom fintom, i onda sa 25 metara prekrasno pogodio za 2:0.

Do kraja susreta Slavija je stihijski pokušavala nešto napraviti, no obrana slavonije na čelu sa Podobnikom je sve to lakoćom neutralizirala i sačuvala pobjedu te nakon godine pauze ponovno preuzela primat u Kupu.

Slavonija je potpuno zasluženo dobila ovu utakmicu, bili su osjetno kvalitetnija momčad u drugom poluvremenu, a uz sigurnog Vasića, prva dva imena utakmice su Valentino Podobnik koji je mirno rješavao sve duele, posebno u drugom poluvremenu kada mu vjetar nije bio protivnik, te Karačić koji igra poletno, nametnuo se Jelčiću i Šubari, ali je imao i odlične partnere u Bobanu i Bekavcu.

 

SLAVONIJA - SLAVIJA 2:0 (1:0)

KUTJEVO - Igralište ŠRC Kutjevo. Gledatelja 350. Sudac Adžijević (Lipik), pomoćnici Jurišić i Hrmić (oba Požega).

STRIJELCI: 1:0 - Jakešević (35), 2:0 - Karačić (57).

ŽUTI KARTONI: Sokić, Podobnik, Boban, Jakešević, Včelik, Bekavac (Slavonija), Mikić, Žuljević (Slavija).

SLAVONIJA: Vasić, Božić (od 89. Jan Neruda), Podobnik, Sokić, Majstorović, Bekavac (od 59. Zrnčić), Karačić, Včelik (od 90. Soldo), Sokić, Jakešević (od 81. Pavelić), Grbeš (od 60. Nović). Trener Robert Špehar.

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Gomerčić, Jelčić (od 60. Itrak), Žuljević, V. Ančurovski (od 80. R. Bognar), Mikić (od 87. Bojić), Šubara (od 68. Solić), M. Peharda, I. Peharda, H. Ančurovski (od 73. Abramović). Trener Dalibor Bognar.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Karačić (Slavonija).

 

(Tekst : Sportalo.hr, Foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 2271 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 08 Lipanj 2017 10:18