Utorak, 26 Veljača 2019 01:00

U Požegi održan plenum klubova 1., 2. i 3. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi jučer je održan plenum sve tri županijske lige te obavljen ždrijeb 3. kola Županijskog kupa koji je donio vrlo zanimljive parove.

Sjednicu je u odsustvu predsjednika Drage Lucića vodio tajnik Saveza Damir Bognar koji je uz povjerenika za natjecanje Igora Mihalja i disciplinskog suca Zvonka Polića podnio izvješća o jesenskom dijelu prvenstva. Uz dva incidenta koja su se dogodila zaključak je da je sve proteklo u najboljem redu.

Klubovi su pozvani da redovito izvršavaju svoje obveze, nedavne suspenzije potaknule su sve da podmire svoja dugovanja a sada postoji mogućnost da suspenziju zaradi jedan sudac koji tvrdi da mu jedna taksa nije plaćena dok klub tvrdi da je.

Klubovi su na plenumu potvrdili i kalendar natjecanja, pa će tako 1. ŽNL krenuti posljednjeg vikenda u ožujku, 30. i 31., tjedan dana nakon toga na teren će i drugoligaši, a još jedan tjedan nakon toga kreće natjecanje u 3. ŽNL.

Prije početka 1. ŽNL odigrat će se dva kola Kupa u kojima će se doći do polufinalista kojima će se onda priključiti i trećeligaši Slavonija i Slavija. Parovi kupa su sljedeći: Hajduk – Kamen, Tim osvježenje – Kutjevo, Kaptol – BSK Buk i Jakšić – Dinamo Vidovci.

Ako izuzmemo prvi par u kojem je Hajduk apsolutni favorit, preostala tri su iznimno zanimljiva. Jakšić i Dinamo su stari rivali, susjedski je to derbi koji je baš uvijek vrlo zanimljiv bez obzira gdje se klubovi nalazili na ljestvici, a sada su i na njoj vrlo blizu.

U Kaptolu se igra veliki derbi 1. ŽNL, a ovi se protivnici sastaju i u prvom prvenstvenom kolu. Bučani dolaze nakon dva uzastopna poraza od Kaptola i bit će to prava poslastica jer je ipak pritisak u kupu puno manji no u prvenstvu pa se može očekivati dobar napadački nogomet. Takav ne može izostati u Kuzmici gdje je Tim osvježenje domaćin Kutjevu. Sigurno sjajan nogomet, a iako je Kutjevo rang iznad domaćin nikako nije bez šansi u toj utakmici.

U Kuzmici se igra u srijedu, 20. ožujka 2019. s početkom u 16,00 sati. Dvoboji u  Kaptolu i  Pakracu igraju se u nedjelju, 17. 03. 2019. s početkom u 16,00 sati a lokalni derbi u Jakšiću dan prije u subotu, 16. 03. 2019., također u 16,00 sati. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1457 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 26 Veljača 2019 12:59