Utorak, 16 Travanj 2019 02:00

Odigrane utakmice 11. kola 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Požeški drugoligaši odradili su drugo proljetno, odnosno ukupno 11. prvenstveno kolo nakon kojeg imamo novu smjenu na vrhu. Nakon što je zimu kao lider provela Sloga, ona je vrh prepustila Graničaru iz Zagrađa, a on nakon poraza u Bučju novom lideru Dobrovcu.

Dobrovac je u velikom stilu preuzeo čelnu poziciju i nekako djeluju kao momčad koja bi tu mogla boraviti duži period. Oni su u nedjelju do vrha napunili mrežu posljednjeg Slavena. Gračani su poveli preko Franjića, ali Dobrovac vrlo brzo radi preokret, a onda u drugom dijelu s 5 pogodaka odlazi do iznimno uvjerljive pobjede. Po dva pogotka za goste su postigli Kaurin i Tutić a po jedan Šulc, Pruša i Mijić.

U graničarskom derbiju slavlje domaćina što je gostima značilo da je završena epizoda na vrhu tablice. U prvom dijelu u glavnoj je ulozi Dino Đunđer koji je najprije zabio za vodstvo Bučja u 23. minuti, da bi samo dvije minute kasnije završio svoj nastup zaradivši isključenje zajedno s gostujućim Asančaićem, pa su i jedni i drugi nastavili s desetoricom. Na samom početku drugog poluvremena Bučje povećava prednost preko Marka Tomca što se pokazalo i kao konačan rezultat.

U Trenkovu je gostovao Hrvatski dragovoljac i nanio jesenskom prvaku i drugi proljetni poraz. Gosti su poveli već u 7. minuti preko Garića, a domaćin se mogao vratiti u igru u 43. minuti, no niti udarac s 11 metara nije bio dovoljan da svladaju fantastično raspoloženog Gazilja na golu Dragovoljca. Kazna gostiju bila je ekspresna, minutu nakon toga Anđal povisuje prednost Dragovoljca. U nastavku sve do završnice ništa zanimljivo osim nove serije obrana Ivana Gazilja koji je u 86. minuti ipak morao po loptu u mrežu, drugi pokušaj s 11 metara u pogodak je pretvorio Bradić. Debelo u sudačkom dodatku Garić svojim drugim pogotkom postavalja konačnih 1:3.

I u drugom proljetnom kolu Sulkovci su igrali na svom terenu, što su ponovno iskoristili i upisali nova tri boda. Nakon Sloge u Sulkovcima je pao Dinamo. Majetić je u 15. minuti doveo domaćina u vodstvo, a u 25. iz jedanaesterca poravnava Jakov Jakić što je bio i rezultat na poluvremenu. Na odmoru trener domaćih u igru ubacuje Josipa Novića koji mu se nakon samo tri minute zahvaljuje na najbolji mogući način, pogotkom koji se kasnije pokazao pobjedničkim.

Sjajnu utakmicu odigrali su Croatia i Parasan u Donjoj Obriježi. Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, ponajviše zahvaljujući domaćem vrataru Šperanci koji je u 45. minuti obranio kazneni udarac Domagoju Mandiću koji je imao vrlo burnu utakmicu. Naime već nakon 30ak minuta se ozljedio ali je ostao na terenu jer na klupi nije bilo nikog da ga zamjeni. Promašio je kazneni udarac, a onda – zabio iz igre! Jozić je donio prednost Croatiji, zatim Akik i Mandić rade preokret i odnose prednost na stranu gostiju, da bi u završnici novi preokret kreirali Savi i Bahnik.

Utakmice 12. kola igraju se u ponedjeljak, 22. 04. 2019. s početkom u 17,00 sati. Sastaju se Parasan - Sloga, Hrvatski dragovoljac - Sulkovci, Dinamo - Graničar (B), Graničar (Z) - Slaven i Dobrovac - Croatia. 

Pročitano 1486 puta