Subota, 20 Travanj 2019 02:00

Slavonija poražena od Mladosti (Ždralovi) na svom terenu u 23. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA - Slavonija je na svom igralištu poražena od Mladosti (Ždralovi) u 23. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok. tako je prekinuta serija od 5 uzastpnih pobjeda. 

Tomislav Žuljević doveo je Slavoniju u vodstvo u 15 minuti. Akciju je počeo Mato Marčetić koji se oslobodio 2 igrača, gurnio do Marka Žuljevića koji je proslijedio na lijevu stranu do Tomislava Žuljevića. Nakon što je primio loptu na vrhu šesnaesterca lažnjakom se Tomo lijepo oslobodio svog čuvara i pogodio malu mrežicu za 1-0. Minutu prije stopostotnu priliku imali su gosti. Nakon dobrog centaršuta s lijeve strane Mile Sučić nije glavom uspio zabiti gol već je njegov udarac završio preko vratnice. Do tada nije bilo ozbiljnijih prilika ni na jednoj strani. 

Iako Slavonija nije prikazala neku posebno kvalitenu igru imala je vodstvo do 60. minute kada je veliki kiks napravio domaći vratar Ivan Bošnjak koji je primio pogodak sa pedesetak metara udaljenosti. Pogodak iz slobodnog udarca zabio mu je stoper gostiju istog imena i prezimena koji je šutirao direktno po golu dok je domaći vratar očekivao centaršut i napustio svoja vrata pa ga je lopta preletjela i završila u golu za 1:1. Takav pogodak šokirao je domaće koji su desetak minuta kasnije primili i drugi pogodak nakon jedne greške u obrani kada ih je kaznila desetka gostiju Matija Vrbanić

Do kraja susreta domaći su pokušavali doći barem do boda ali nisu uspjeli te su poraženi drugi put u nastavku prvenstva nakon što je u prvom proljetom kolu u Požegi slavilo Đakovo.

Kapetan Slavonije Matias Šulc propustio je ovaj susret zbog 3 žuta kartona što se odrazilo na igri jer se vezni red domaćih bez njega nije uspio nametnuti gostima koji su bili brži i čvršči na svakoj lopti. 

Slavonija je nakon 23. kola na 7. mjestu sa 32 boda. U sljedećem, 24. kolu Požežani gostuje kod Vukovara 1991. Utakmica se igra u nedjelju, 28. 04. 2019. s početkom u 17,00 sati.

Prije toga igrači trenera Dalibora Bognara odigrat će polufinalnu utakmicu Županijskog kupa protiv Kutjeva. Taj susret igra se u srijedu, 24. 04. 2019. s početkom u 17,00 sati na Stadionu kraj Orljave. U isto vrijeme na pleterničkom Stadionu "Stjepan Zdenko Šivo" u drugom polufinalu sastaju se domaća Slavija i Hajduk (Pakrac). 

 

 

SLAVONIJA - MLADOST 1:2 (1:0)

POŽEGA, Stadion Slavonije, gledatelja 200, sudac : Dražen Matasović (Đakovo), Leo Knežević (Jelisavac) i Hrvoje Rikert (Osijek). Četvrti sudac : Stjepan Barišić (Osijek), delegat : Željko Sudarić (Osijek)

STRIJELCI : 1:0 T. Žuljević (16), 1:1 Bošnjak (70), 1:2 Vrbanić (71)

SLAVONIJA –Bošnjak, Nikolaš, Plešić (od 84. Majstorović), Marčetić, T. Žuljević, M. Žuljević, Bognar, Peharda, Karačić (od 69. A. Smojvir), Bundavica, Božić. Trener : Dalibor Bognar

MLADOST - Srbljanović, Renić, Nikolić, Vrbanić, Sučić (od 90. Markuz), Furmek (od 81. Kočiš), Mlinarić, Trupac, Sabljić (od 86. Vučak), Muniz Ribeiro, Bošnjak. Trener : Nikola Papac

IGRAČ UTAKMICE : Ivan Bošnjak (Mladost)

Pročitano 1509 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 26 Travanj 2019 10:32