Petak, 17 Svi 2019 02:00

Dinamo domaćin Kaptolu, Croatia Omladincu, a Požega gostuje u Buku u 19. kolu 1. Županijske nogometne lige

Požeška 1. ŽNL polako ulazi u samu završnicu, a pitanje prvaka daleko je od riješenog. U najboljoj poziciji je Požega koja sve drži u svojim rukama. Pred Crvenima su još tri utakmice i sve što im treba za naslov su tri pobjede. Malo je to teže za ostvariti nego napisat, posebno kada se pogleda raspored. Prva prepreka je BSK, zatim Lipik, pa nakon slobodnog kola slijedi završno gostovanje u Čaglinu. Krenimo redom. U nedjelju se na Hrvatskinji igra veliki derbi. BSK nakon poraza u Lipiku nema izbora nego pobjediti da bi ostao u igri za titulu. Ako to bude tako otvara se krasna prilika Kaptolu da osvoji titulu, no i oni imaju dva nezgodna gostovanja do kraja, pa bi čini se ipak BSK postao prvi favorit ako sruši Požegu. Požega je pomalo “mušterija” Bučanima u posljednje vrijeme, žuti redovito izlaze kao pobjednici iz međusobnih ogleda, a to je sigurno dodatni motiv gostima. Osim same borbe za naslov, najbolja pozivnica gledateljima je posljednji međusobni ogled koji je bio fantastičan, a BSK je slavio u samoj završnici briljantnim golom Podobnika. Bitka je to za naslov prvaka, iako je jasno da ćemo na konačnu odluku o pobjedniku “rata” čekati do posljednjeg kola kao i prošle sezone.

Derbi broj dva igra se u Vidovcima gdje gostuje Kaptol. Bodovi su podjednako bitni i jednima i drugima, Dinamu u borbi za MŽNL, a Kaptolu naravno u trci za naslov. Ako se sjetimo prvog ogleda rekli bi sigurni bodovi za Kaptol. Naravno, u Vidovcima se baš i ne vole sjećati te blamaže, ali su i sigurni da sada mogu puno bolje parirati Kaptolu. U proljeće je Dinamo vrlo dobar i sigurno neće biti lak posao Poletiju slaviti na ovom gostovanju, ali ako žele obranu naslova – mora!

U Mihaljevcima dvoboj za 9. mjesto Croatie i Omladinca. I jedni i drugi su u istoj fazi, onoj da jedva čekaju kraj sezone, ali ovog vikenda ipak imaju ambiciju osvojiti bodove jer na suprotnoj strani vide protivnika slične kvalitete.

Preostale dvije utakmice igraju se u subotu u Velikoj i Jakšiću. Jakšić u sjajnoj formi i s puno ambicija dočekuje posljednju Mladost. Iako su gosti konačno uhvatili prvi bod i pokazali da nisu bezvezna ekipa, na Jajarama teško da mogu ponoviti taj uspjeh. Jakšić je ipak osjetno kvalitetnija momčad i bilo bi strašno glupo da protiv posljednje momčadi lige na svom terenu prokockaju plasman u viši rang. Tim osvježenje ima još određene šanse dograbiti poziciju broj 5, no za to bi morali pobjediti sve do kraja, uključujući naravno i Papuk na njegovu stadionu. Iako je i u Kuzmici dosta mladih igrača, Papuk je tu nedodirljive, pa je iskustvo debelo na strani gostiju. Ako je njihova ambicija za MŽNL ozbiljna i ako će biti kompletni i motivirani, gosti su favorit, no ako će biti opuštanja Ragužev vrtić može biti jako neugodan. U ovom kolu slobodan je Lipik 1925. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1408 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Svi 2019 11:09