Ponedjeljak, 23 Rujan 2019 02:00

Croatia (Mihaljevci) u požeškom gradskom derbiju 5. kola 1. ŽNL svladala Dinamo (Vidovci Dervišaga)

POŽEGA - U nedjelju, 22. rujna 2019. odigrano je svih 7. utakmica 5. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske. Vodeći dvojac upisao je pobjede, Croatia na svom terenu protiv Dinama, BSK na gostovanju u Sulkovcima.

Željko Popović i Josip Jakovljević postigli su po tri pogotka u pobjedama Dobrovca i BSK-a, Hrvoje Ančurovski dva u preokretu Graničara Zagrađe u kojem je pomogao i Mateo Bošnjak obranivši kazneni udarac gostima iz Čaglina.

 

SULKOVCI – BSK 0:4

Do sada najnježnija pobjeda BSK-a. Sulkovčani su se pokazali kao dobar protivnik, no bilo je i ranije jasno da je razlika u kvaliteti jednostavno prevelika da bi mogli do pozitivnog ishoda bez da se dogodi pravo nogometno čudo. Čuda se ne događaju svaki dan, dobro raspoloženi Josip Jakovljević s tri je pogotka predvodio BSK do nove pobjede, a još jedan dodao je Valentino Podobnik. 

 

GRANIČAR B. – PAPUK 0:2

Mlada velička momčad nastavlja s odlčnim rezultatima, danas su došli do novog slavlja zahvaljujući nadahnutoj partiji dvostrukog strijelca Josipa Nikolaša.

– Odigrali smo jednu solidnu utakmicu, gdje praktički nije bilo pravih šansi gdje nam protivnik iz naša dva poklona postiže pogotke i zasluženo slavi i na tome im čestitam – komentirao je Anto Obućina, trener Graničara iz Bučja.

– Tvrda i čvrsta, na trenutke i nervozna utakmica. Iako nismo odigrali niđta posebno bili smo bolji danas i na kraju pobjedili – kazao je nakon susreta Valentin Raguž, trener Papuka.

 

CROATIA M. – DINAMO V. 3:1

Croatia nastavlja s pobjedama, iz ove perspektive šteta je da nisu slavili u Rajsavcu pa da imamo utrku u dvoje njih i BSK-a. Dinamo je ekspresno došao do prednosti, Mateo Janjić uhvatio je domaću obranu na spavanju, no nije radost gostiju dugo trajala, već u 10. minuti Ivan Marić vraća stari na početak. Na otvaranju nastavka spava gostujuća obrana, strijelac za domaće je kristijan Kelebuda. U završnici utakmice Davor Kaurić još jednom potvrđuje da je pravi majstor i pravi joker kojeg Vrgoč čuva na klupi.

– Utakmica prava prvenstvena. Dosta tempa. Utakmica je mogla otići na obje strane. Na kraju zaslužena pobjeda Croatije. Čestitke objema ekipama na fer i korektnoj igri, a suđenje je bilo odlično – riječi su Gorana Vrgoča, trenera Croatije Mihaljevci.

– Dobro smo otvorili utakmicu, rano poveli ali nakon toga se dogodilo ono što ne želimo gledati na nogometnim terenima. Stvar je u svoje ruke uzeo glavni sudac i režirao pobjedu domaćina. NIje nam svirao klasični kazneni udarac, čak se igrač domaćih ispričavao našem igraču nakon tog starta. U nastavku smo iz naših grešaka dobili dva gola, pa onda i zaradili crveni karton. Nakon svega samo se pitam gdje se to Dinamo nekom zamjerio – riječi su Ive Marića, trenera Dinama iz Vidovaca.

 

DOBROVAC – MLADOST 3:1

Dobrovac je očekivano uzeo domaće bodove protiv Mladosti na svom terenu, a najviše zasluga za to ide na adresu Željka Popovića koji je postigao sva tri domaća pogotka. Utakmica je krenula zaista žestoko, domaći su već u 11 minuti imali dva pogotka prednosti, Pavlovčani su u 22. smanjili golom Karla Garića, no u drugom dijelu Popović još jednom trese Ferićevu mrežu i osigurava bodove Dobrovcu.

– Moram priznati da sam zadovoljan kako su dečki danas odigrali utakmicu. Kontrolirali smo igru od prve do zadnje minute i mislim da pitanje 3 boda nije bila upitna. Nakon pobjede u gostima nam je bilo vrlo važno potvrditi bodove kod kuće i mirno otići na sljedeće gostovanje i tražiti našu šansu za nove bodove. Čestitam svojim dečkima na pravom pristupu i pobjedi. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri – komentar je Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca. 

 

SLOGA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:1

Sloga je ulovila pravi ritam, igraju dobar nogomet i marljivo skupljaju bodove te su sve bliže vrhu prvenstvene ljestvice. S druge strane Dragovoljac nikako da se dočepa prvog boda. Danas je loše krenulo po goste, Domaćin je preko Marija marasa rano poveo, no Dragovoljac se do odmora uspio vratiti golom Luke Belobrajdića. U drugom poluvremenu domaći golovima Nikole Đaka i Marka Blaškovića dolaze do pobjede.

– Čestitam mojim igračima na novoj pobjedi, borili su se kao lavovi. Imali smo mnogo prilika, ispromašivali se, mogli smo puno prije riješiti ovaj susret. Sad ćemo konačno biti kompletni u Pavlovcima, vraća nam se vratar Mitrović i napadač Ivan Škoda. Tu ne smijemo kiksati i moramo uzeti nova 3 boda. Hrvatskom dragovoljcu želim sreću u nastavku sezone, želim im da nakon lošeg starta osiguraju ostanak u ligi. Imaju najljepši naziv kluba ne samo u ovoj ligi već u cijeloj nezavisnoj hrvatskoj državi. Bio sam 06. 06. 2015. u Drenovcu na proslavi 20 godina tog kultnog županijskog kluba, u crnoj majici normalno, ali zagrebačkog Rođinog Dragovoljca koji je tada bio gost na Igralištu “Hrvatskih vitezova” u Drenovcu. Odlično sam se proveo, s mojim kumovima Tocom i Vjekom, popio dosta točenog piva, a sigurno ću doći i iduće godine na 25-tu godišnjicu. I opet ću piti hladno točeno. Ožujsko! Jer kako kaže lijepa klupska himna koja je i tada svirala : “Hrvatski dragovoljac živjet će zauvijek!” – komentar je trenera Sloge Jurice Bešlića.

 

CROATIA D. O. – DINAMO R. 4:0

Kad ne ide drugačije uzmeš stvari u svoje ruke i skupljaš bodove. To je deviza Marka Giacomettija koji je ponovno bio strijelac za Croatiju, i to dva puta u uvodnih 13. minuta. Do kraja su se za mirnu završnicu utakmice pobrinuli Alen Lenće i Mihael Andrijanić. 

 

GRANIČAR Z. – OMLADINAC 2:1

Zanimljivo je, kao i uvijek kada su na suprotnim stranama Graničar i Omladinac, bilo danas u Zagrađu. Gosti su rano poveli golom Josipa Obradovića, a onda je stvar us voje ruke uzeo Hrvoje Ančurovski i odveo Graničar do pobjede pogodivši jednom iz slobodnog i jednom iz kaznenog udarca. Istu priliku imali su i gosti, no vratar Graničara Mateo Bošnjak sjajno reagira i čuva pobjedu svojoj momčadi!

– Nakon lošeg ulaska u utakmicu i ranog pogotka gostiju moja ekipa se brzo konsolidira i preokrećemo rezultat. Utakmica izuzetno zanimljiva: dva penala, od toga jedan obranjen od strane našeg vratara koji je bolestan došao na utakmicu, gol iz slobodnjaka i puno prilika. Bravo za ekipu! Odmah krećemo pripreme za gostovanje u Rajsavcu. Oženili smo kapetana i uzeli tri boda – život je lijep! – izjava je Josipa Mijatovića, trenera Graničara iz Zagrađa.

– U utakmicu ulazimo bolje od domaćina i povedemo golom Obradovića i umjesto da iskoristimo još neke prilike koje smo stvorili mi vraćamo domaćina u igru s 2 zgoditka nakon loše postavljenog živog zida i iz jedanaesterca. Drugo poluvrijeme bolje stojimo na terenu, ali ne koristimo jedanaesterac i domaćin pobjeđuje te im čestitam i želim sreću u daljnjem djelu prvenstva – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

 

U 6. kolu dvije utakmice odigrat će se u subotu, a pet susreta na programu je u nedjelju.  U subotu, 28. rujna s početkom u 16,00 sati sastaju se Dinamo (R) - Graničar (Z), a od 17,30 sati igrat će Papuk - Croatia (M). U nedjelju, 29. rujna s početkom u 16,00 sati sastaju se BSK Buk - Omladinac, Hrvatski dragovoljac - Croatia (DO), Mladost - Sloga, Dinamo (V) - Dobrovac i Sulkovci - Graničar (B). 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1327 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Rujan 2019 14:18